Meteorolojiden Denizli dahil 29 il için sarı alarm

HAVA DURUMU (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 17.06.2023 - 09:44, Güncelleme: 17.06.2023 - 09:44
 

Meteorolojiden Denizli dahil 29 il için sarı alarm

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün için Denizli dahil 29 ile sarı kodlu sağanak yağış uyarısı yaptı. Meteorolojiden şiddetli yağış uyarıları yapılırken, vatandaşlardan sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olunması istendi.

Türkiye, Haziran ayında sağanak yağışlarla boğuşuyor. Geçtiğimiz günlerde Denizli, Ankara, Antalya, Samsun ve İzmir gibi büyükşehirler, yağmurlu havalarda zorlu bir sınav verirken, cadde ve sokaklar göle dönmüştü. Bugün için ise, Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Denizli dahil 29 il için sarı kodlu uyarı geçti. 19 İLE SARI KODLU UYARI Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan son raporda 17 Haziran Cumartesi günü için sarı kod uyarı verilen iller şu şekilde; Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Denizli, Edirne, Eskişehir, Isparta, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Muğla, Sakarya, Tekirdağ, Uşak, Zonguldak, Bartın, Karabük, Düzce. SARI İKAZ Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır. DENİZLİ’DE KUVVETLİ YAĞIŞ Denizli’de bugün hava sıcaklığı 17 ila 26 derece arası değişirken, hava kuvvetli gök gürültülü ve sağanak yağış şeklinde olacak. Denizli’de öğle saatlerinden sonra bölge genelinin aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği, yağışların yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarında 3 ila 5 derece azalması bekleniyor. Meteorolojiden yapılan son değerlendirmelere göre; öğle saatlerinden sonra bölgemizde yerel olarak kuvvetli(21-50 kg/50m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarı yapıldı. DENİZLİ İLÇELERİNDE BUGÜNKÜ HAVA DURUMU
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün için Denizli dahil 29 ile sarı kodlu sağanak yağış uyarısı yaptı. Meteorolojiden şiddetli yağış uyarıları yapılırken, vatandaşlardan sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olunması istendi.

Türkiye, Haziran ayında sağanak yağışlarla boğuşuyor. Geçtiğimiz günlerde Denizli, Ankara, Antalya, Samsun ve İzmir gibi büyükşehirler, yağmurlu havalarda zorlu bir sınav verirken, cadde ve sokaklar göle dönmüştü. Bugün için ise, Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Denizli dahil 29 il için sarı kodlu uyarı geçti.

19 İLE SARI KODLU UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan son raporda 17 Haziran Cumartesi günü için sarı kod uyarı verilen iller şu şekilde; Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Denizli, Edirne, Eskişehir, Isparta, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Muğla, Sakarya, Tekirdağ, Uşak, Zonguldak, Bartın, Karabük, Düzce.

SARI İKAZ
Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

DENİZLİ’DE KUVVETLİ YAĞIŞ

Denizli’de bugün hava sıcaklığı 17 ila 26 derece arası değişirken, hava kuvvetli gök gürültülü ve sağanak yağış şeklinde olacak. Denizli’de öğle saatlerinden sonra bölge genelinin aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği, yağışların yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarında 3 ila 5 derece azalması bekleniyor.

Meteorolojiden yapılan son değerlendirmelere göre; öğle saatlerinden sonra bölgemizde yerel olarak kuvvetli(21-50 kg/50m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarı yapıldı.

DENİZLİ İLÇELERİNDE BUGÜNKÜ HAVA DURUMU

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.