Nakşibendi Şeyhi Hacı Ahmet Pakel son yolculuğuna uğurlandı

DENİZLİ 18.09.2016 - 18:23, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Nakşibendi Şeyhi Hacı Ahmet Pakel son yolculuğuna uğurlandı

denizli haber / denizli 20 haber / Nakşibendi Şeyhi Hacı Ahmet Pakel son yolculuğuna uğurlandı

Denizli’de vefat eden Nakşibendi şeyhlerinden Hacı Ahmet Pakel, kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Cenazeye 10 bini aşkın kişi katıldı.   Denizli’de dün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Nakşibendi şeyhlerinden Hacı Ahmet Pakel, kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.   Ulu Camii’nde kılınmak üzere uzun bir konvoy eşliğinde Asmalıevler Mahallesi’ndeki evinden alınan Pakel’in naaşı, Kayalık Camii önünde cenaze aracından indirilerek, omuzlara alındı ve tekbirler eşiliğinde getirildi. Denizli Ulu Camii'nde kılınan cenaze namazına; AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu ve çok sayıda seveni katıldı.   9 gündür tedavi gördüğü hastanede dün vefat eden Hacı Ahmet Pakel, kılınan cenaze namazından sonra cemaatin omuzlarında yaklaşık 1 kilometre taşındı. Cenaze töreninin ardından Pakel, Hacı Ahmet Pakel Vakfı'nda 10 binlerce seveni tarafından toprağa verildi.   HACI AHMET PAKEL KİMDİR?   1936 yılında Denizli Çivril İlçesi Yamanlar köyünde dünyaya geldi. 6 çocuklu ailenin en küçük evladıydı. Küçük yaşta annesini kaybeden Pakel Hoca Efendi, ailesi ile birlikte Denizli’ye yerleşti.. Küçük yaşta çalışmaya başlayan Pakel, portakal ve şerbet satmaya başlar. Kısa süre sonra Bakırcılar Çarşısı’nda Dinarlı Mehmet ustanın yanında çalışarak kalaycılığı öğrenir ve bir süre sonra yanından ayrılır. Hacı Ahmet Pakel Hoca Efendi, şeyhi olan Hacı Osman Nuri Kepenekoğlu ile iş yaşamında komşu olur. Hacı Osman Nuri Kepenekoğlu Hazretleri o dönemde urgancılık yapmaktadır. Lakin Pakel Efendi onun bu nurlu yolundan habersizdir. Yıllar sonra 1966 yılında üstadı ile buluşan ve tabi olan Pakel Hoca Efendi, Hacı Osman Nuri Efendinin söylemiyle, “Evladım biz seninle yıllar önce tanıştık, sen Mehmet ustanın yanında çalışan çırağı değimliydin” der. 1966 yılından itibaren, Hacı Osman Nuri Efendinin yanından ayrılmayan Pakel Hoca Efendi, bu nurlu kervanda, hocası ile birlikte 1981 yılında Bursa’ya Uludağ’a giderler. Kurdukları çadırda, yaklaşık bir saat kalan iki zat uzun süre görüşürler. Ramazan dolayısı ile sahur yaptıktan sonra dinlenmeye çekilen Hacı Osman Nuri Efendi o gün vefat eder. Naaşı Denizli’ye getirilerek Asri Mezarlığa defnedilir. Hocasından icazet alan Hacı Ahmet Pakel Hoca Efendi 1981 yılından itibaren sohbetlere devam eder. Çivril’de Kur’an Kursu Derneği’ni kurar, uzun süre sonra Kur’an Kursu’ndan mezun olanlara imamlık verilmediği kararı çıkınca, Dernek Başkanlığı görevini başkasına dervreder. İmam Hatip Derneği’ni kurarak, Çivril’ İmam Hatip Lisesi’nin ve yurdunun yapımına başlar. Hala Dernek Başkanlığı’nı yürüttüğü İmam Hatip Lisesi’ne her zaman destek olmaya devam etmiştir.        
denizli haber / denizli 20 haber / Nakşibendi Şeyhi Hacı Ahmet Pakel son yolculuğuna uğurlandı

Denizli’de vefat eden Nakşibendi şeyhlerinden Hacı Ahmet Pakel, kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Cenazeye 10 bini aşkın kişi katıldı.

 
Denizli’de dün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Nakşibendi şeyhlerinden Hacı Ahmet Pakel, kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

 

Ulu Camii’nde kılınmak üzere uzun bir konvoy eşliğinde Asmalıevler Mahallesi’ndeki evinden alınan Pakel’in naaşı, Kayalık Camii önünde cenaze aracından indirilerek, omuzlara alındı ve tekbirler eşiliğinde getirildi.

Denizli Ulu Camii'nde kılınan cenaze namazına; AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu ve çok sayıda seveni katıldı.

 

9 gündür tedavi gördüğü hastanede dün vefat eden Hacı Ahmet Pakel, kılınan cenaze namazından sonra cemaatin omuzlarında yaklaşık 1 kilometre taşındı. Cenaze töreninin ardından Pakel, Hacı Ahmet Pakel Vakfı'nda 10 binlerce seveni tarafından toprağa verildi.

 

HACI AHMET PAKEL KİMDİR?

 

1936 yılında Denizli Çivril İlçesi Yamanlar köyünde dünyaya geldi. 6 çocuklu ailenin en küçük evladıydı. Küçük yaşta annesini kaybeden Pakel Hoca Efendi, ailesi ile birlikte Denizli’ye yerleşti.. Küçük yaşta çalışmaya başlayan Pakel, portakal ve şerbet satmaya başlar. Kısa süre sonra Bakırcılar Çarşısı’nda Dinarlı Mehmet ustanın yanında çalışarak kalaycılığı öğrenir ve bir süre sonra yanından ayrılır. Hacı Ahmet Pakel Hoca Efendi, şeyhi olan Hacı Osman Nuri Kepenekoğlu ile iş yaşamında komşu olur. Hacı Osman Nuri Kepenekoğlu Hazretleri o dönemde urgancılık yapmaktadır. Lakin Pakel Efendi onun bu nurlu yolundan habersizdir.

Yıllar sonra 1966 yılında üstadı ile buluşan ve tabi olan Pakel Hoca Efendi, Hacı Osman Nuri Efendinin söylemiyle, “Evladım biz seninle yıllar önce tanıştık, sen Mehmet ustanın yanında çalışan çırağı değimliydin” der. 1966 yılından itibaren, Hacı Osman Nuri Efendinin yanından ayrılmayan Pakel Hoca Efendi, bu nurlu kervanda, hocası ile birlikte 1981 yılında Bursa’ya Uludağ’a giderler. Kurdukları çadırda, yaklaşık bir saat kalan iki zat uzun süre görüşürler. Ramazan dolayısı ile sahur yaptıktan sonra dinlenmeye çekilen Hacı Osman Nuri Efendi o gün vefat eder. Naaşı Denizli’ye getirilerek Asri Mezarlığa defnedilir.

Hocasından icazet alan Hacı Ahmet Pakel Hoca Efendi 1981 yılından itibaren sohbetlere devam eder. Çivril’de Kur’an Kursu Derneği’ni kurar, uzun süre sonra Kur’an Kursu’ndan mezun olanlara imamlık verilmediği kararı çıkınca, Dernek Başkanlığı görevini başkasına dervreder. İmam Hatip Derneği’ni kurarak, Çivril’ İmam Hatip Lisesi’nin ve yurdunun yapımına başlar. Hala Dernek Başkanlığı’nı yürüttüğü İmam Hatip Lisesi’ne her zaman destek olmaya devam etmiştir.

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.