ÖĞ-DER'de Bu Hafta Kudüs Davası Konuşuldu

DENİZLİ 28.01.2021 - 13:03, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:57
 

ÖĞ-DER'de Bu Hafta Kudüs Davası Konuşuldu

Şuurlu Öğretmenler Derneği Denizli Şubesi tarafından organize edilen haftalık toplantılarda video konferans sistemiyle devam ediyor.   ÖĞ-DER'in bu haftaki konuğu Kudüs Araştırmacısı/Rehber Musa Biçkioğlu oldu. Biçkioğlu katılımcılara Tarihi ve Dini Değerleri yönüyle dünden bugüne Kudüs davasını anlattı.     Biçkioğlu konuşmasında şunları aktardı; "Mescid-i Aksa Müslümanların ilk kıblesidir. Peygamberimiz ve arkadaşları Medine'ye Hicret ettikten sonra yaklaşık 16 ay boyunca Mescid-i Aksa istikametinde namaz kılmaya devam etmişlerdir. Yani Mescid-i Aksa İslam’ın ilk kıblesidir. Kudüs ve Mescid-i Aksa Peygamberimizin bizlere emanetidir.     Kudüs, tarihi boyunca Hristiyanlar, Yahudiler ve Müslümanlar için vazgeçilmez bir şehir olmuştur. Hz İsa, Hz Davut, Hz Süleyman bu şehirde bulunmuş ve bu şehirde yaşamıştır. Yani bu şehir peygamberler şehri ve dünyanın merkezidir. Dinimiz için çok önemli ve gözde şehirdir. Bu kutsal belde Hz. Ömer’in, Selahaddin Eyyübi’nin ve Osmanlı’nın himayesinde İslam şehri olunca huzur, adalet ve barış hakim olmuştur. Ne zaman Kudüs Haçlılar’ın işgaline uğramış o zaman gözyaşı ve hüzün hakim olmuştur. Yavuz Sultan Selim'le başlayan Osmanlı devrinde Kanuni Sultan Süleyman, Sultan 4.Murat, Sultan Abdülmecid, Sultan Abdülaziz ve 2. Abdülhamit Han Kudüs şehri için pek çok hizmette bulunmuştur. Nasıl ki Ecdadımız Kudüs’ü Mescid-i Aksamızı bir Peygamber emaneti olarak muhafaza etmiş koruyup kollamışsa bizlerde çalışarak projeler üreterek ecdadımızın emanetini korumalıyız."    

Şuurlu Öğretmenler Derneği Denizli Şubesi tarafından organize edilen haftalık toplantılarda video konferans sistemiyle devam ediyor.

 

ÖĞ-DER'in bu haftaki konuğu Kudüs Araştırmacısı/Rehber Musa Biçkioğlu oldu. Biçkioğlu katılımcılara Tarihi ve Dini Değerleri yönüyle dünden bugüne Kudüs davasını anlattı.

 

 

Biçkioğlu konuşmasında şunları aktardı; "Mescid-i Aksa Müslümanların ilk kıblesidir. Peygamberimiz ve arkadaşları Medine'ye Hicret ettikten sonra yaklaşık 16 ay boyunca Mescid-i Aksa istikametinde namaz kılmaya devam etmişlerdir. Yani Mescid-i Aksa İslam’ın ilk kıblesidir. Kudüs ve Mescid-i Aksa Peygamberimizin bizlere emanetidir.

 

 

Kudüs, tarihi boyunca Hristiyanlar, Yahudiler ve Müslümanlar için vazgeçilmez bir şehir olmuştur. Hz İsa, Hz Davut, Hz Süleyman bu şehirde bulunmuş ve bu şehirde yaşamıştır. Yani bu şehir peygamberler şehri ve dünyanın merkezidir. Dinimiz için çok önemli ve gözde şehirdir. Bu kutsal belde Hz. Ömer’in, Selahaddin Eyyübi’nin ve Osmanlı’nın himayesinde İslam şehri olunca huzur, adalet ve barış hakim olmuştur. Ne zaman Kudüs Haçlılar’ın işgaline uğramış o zaman gözyaşı ve hüzün hakim olmuştur. Yavuz Sultan Selim'le başlayan Osmanlı devrinde Kanuni Sultan Süleyman, Sultan 4.Murat, Sultan Abdülmecid, Sultan Abdülaziz ve 2. Abdülhamit Han Kudüs şehri için pek çok hizmette bulunmuştur. Nasıl ki Ecdadımız Kudüs’ü Mescid-i Aksamızı bir Peygamber emaneti olarak muhafaza etmiş koruyup kollamışsa bizlerde çalışarak projeler üreterek ecdadımızın emanetini korumalıyız."

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.