Öğrenciler ve öğretmenlerin topladığı atık malzemeler okula kütüphane oldu

EĞİTİM (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 25.03.2022 - 00:37, Güncelleme: 25.03.2022 - 00:37
 

Öğrenciler ve öğretmenlerin topladığı atık malzemeler okula kütüphane oldu

Denizli’de ilkokul öğretmenleri ve öğrencilerinin topladığı atık malzemelerden elde edilen gelirlerle okula “Sıfır Atık Kütüphanesi” kazandırıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) “Sıfır Atık” ve “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak” projelerinden esinlenerek yola çıkan Merkezefendi Dr. Bekir Sıddık Müftüler İlkokulu öğretmenleri ve öğrencileri, okula kütüphane kazandırdı. Okula kazandırılan kütüphane çeşit çeşit kitaplarla zenginleştirildi. Kütüphane Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici ile birlikte açılış töreni düzenlendi. “Sıfır Atık” projesine dikkat çekmek ve öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla geri dönüştürülebilir atıklardan kütüphane oluşturma projesini hayata geçiren öğretmen ve öğrencilere teşekkür eden İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, “Okulumuzda aynı zamanda öğrencilerde daha temiz bir çevre bilinci oluşturabilmek için ‘Çevre Müfettişleri’ çalışması yapılıyor. Bu çalışmanın devamı olarak geri dönüştürülebilir atıklardan yeni ürün tasarlama projesi oluşturuldu. Proje kapsamında ülkemizin önemli tarihi ve kültürel öğeleri üç boyutlu olarak tasarlandı. Aynı zamanda okulumuzda ‘Dönüştür Kullan Oku Faydalan’ projesi ile öğrenciler öğretmenleriyle birlikte yaparak yaşayarak sıfır atık deneyimi kazanmaları sağlanmış ve kütüphanemiz tamamlanmış, öğretmenlerimizin ve hayırseverlerin katkısıyla 2 binin üzerinde kitap kütüphanemize kazandırılmıştır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Programın devamında okul öğrencileri geri dönüşüm malzemelerinden hazırladıkları küçük hediyelerini protokol üyelerine takdim ettiler.
Denizli’de ilkokul öğretmenleri ve öğrencilerinin topladığı atık malzemelerden elde edilen gelirlerle okula “Sıfır Atık Kütüphanesi” kazandırıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) “Sıfır Atık” ve “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak” projelerinden esinlenerek yola çıkan Merkezefendi Dr. Bekir Sıddık Müftüler İlkokulu öğretmenleri ve öğrencileri, okula kütüphane kazandırdı. Okula kazandırılan kütüphane çeşit çeşit kitaplarla zenginleştirildi. Kütüphane Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici ile birlikte açılış töreni düzenlendi. “Sıfır Atık” projesine dikkat çekmek ve öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla geri dönüştürülebilir atıklardan kütüphane oluşturma projesini hayata geçiren öğretmen ve öğrencilere teşekkür eden İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, “Okulumuzda aynı zamanda öğrencilerde daha temiz bir çevre bilinci oluşturabilmek için ‘Çevre Müfettişleri’ çalışması yapılıyor. Bu çalışmanın devamı olarak geri dönüştürülebilir atıklardan yeni ürün tasarlama projesi oluşturuldu. Proje kapsamında ülkemizin önemli tarihi ve kültürel öğeleri üç boyutlu olarak tasarlandı. Aynı zamanda okulumuzda ‘Dönüştür Kullan Oku Faydalan’ projesi ile öğrenciler öğretmenleriyle birlikte yaparak yaşayarak sıfır atık deneyimi kazanmaları sağlanmış ve kütüphanemiz tamamlanmış, öğretmenlerimizin ve hayırseverlerin katkısıyla 2 binin üzerinde kitap kütüphanemize kazandırılmıştır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Programın devamında okul öğrencileri geri dönüşüm malzemelerinden hazırladıkları küçük hediyelerini protokol üyelerine takdim ettiler.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.