Onlar Denizli’nin gizli kahramanları

DENİZLİ (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 06.08.2021 - 16:15, Güncelleme: 06.08.2021 - 16:29
 

Onlar Denizli’nin gizli kahramanları

Türkiye’de, başta Akdeniz ve Ege Bölgesindeki orman yangınları nedeniyle Denizli’de ormanlık alanları aktif bir şekilde kullanan Denizli Off-Road grupları adeta gizli kahraman oldu. Başta Köyceğiz, Marmaris’te başlayan yangınlara yardım ve destek vermenin ardında Denizli’de başlayan orman yangınlarına organize olarak müdahale ve yardım malzemesi tedariklerinde bulunan grup üyeleri ormanlık bölgelerde gece gündür devriye atıyor ve nöbet tutuyorlar.

İLK YANGIN BÖLGESİNE DETSEĞE GİTTİLER Denizli Off-Road Grubu içinde yer alan, başta Horoz Team Grubu, Airsoftpro, Lada Niva Denizli ve DENDOF grupları, Akdeniz ve Ege Bölgesinde meydana gelen orman yangınlarının hemen ardından hızlı bir şekilde organize olarak bölgede ihtiyaç duyulan su, ayran ve çeşitli gıdaların yanı sıra tıbbi malzeme ve kurtarma ekipmanlarını hazırlayarak ilk etapta Köyceğiz ve Marmaris’teki yangın bölgesine giderek canla başla mücadele verdiler. RESMİ KURUMLARA YARDIMCI OLDULAR Denizli’de, Pazartesi günü Buldan’ın Türlübey Mahallesi’nde başlayan orman yangınlarının ardından bölgeye destek amacı ile giden grup üyeleri, zaman zaman alevlerin arasında kaldı. Orman Bölge Müdürlüğü ve İtfaiye ekiplerinin can siper mücadele verdiği yangınlara destek veren grup üyeleri önceden hazırladıkları ihtiyaçları bölgede dağıtım işlemini de gerçekleştirdi. Yangın söndürme çalışmalarına destek vermek için gelen vatandaşları organize eden grup üyeleri yanan bölgede araç trafiğinin yoğunlaşmasını engellemek için yetkililere destek veridi. Telsiz ve whatsapp gurubundan haberleşen üyeler sıkıntılı bölgelere gelen sivil halkın bölgeye giriş yapmamaları için bilgilendirme de de geri kalmadı. ORMANLIK ALANLARDA DEVRİYE ATIP NÖBET TUTUYORLAR Denizli’de ardı arkası kesilmeyen orman yangınlarına mücadele destek veren bu gizli kahramanlar, resmi kurumlarla irtibata geçerek gurup üyelerinin isim ve araç plakalarının listesini hazırlayarak yetkililere iletti. Yangın söndürmede mücadele veren grup üyeleri, geceleri Denizli’de ormanlık alanlarının birçok noktasında nöbet tutarak devriye geziyor. Şüpheli araç ve kişileri yetkili birimlere ileten kahramanlar ekiplerin müdahalesine kadar takibi bırakmıyor. Denizli Off-Road grupları, normal zamanlarda adrenali ve heyecanı yaşamak adına kullandıkları ormanlık alanları daha doğrusu kendilerinin birer parçası haline gelen ormanların yanmasının derin üzüntüsünü yaşarken korumak için gece gündüz can siper hane çalışmalarını sürdürüyor. PROFESYONEL YÖNDE İLERLİYORUZ Horoz Time Grup Lideri Cemal Kahveci, yaşanan orman yangınları ile ilgili çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kahveci, “Ülkemizde ve ilimizde yaşanan orman yangıları bizleri çok üzdü. Yanan bölgelerde karadan söndürmek çok zordu, karadan ancak soğutma çalışması yapılabiliyordu. Devasa alevleri söndürmek ancak hava müdahalesi ile söndürülebilirdi. Uçak ve helikopterler yok değildi! Ancak yangınlar belirli aralıklarla olunca söndürmek için yetersiz kalıyordu.  Gruplarımız Orman Genel Müdürlüğü (OGM) ile ortak bir çalışma ile profesyonellik eğitimleri alarak daha faydalı olmaya çalışacağız. Cemal Kahveci’nin Denizli Off-Road grup üyelerinin süreçte neler yaptıklarını anlattığı videomuzdan devam edebilirsiniz…
Türkiye’de, başta Akdeniz ve Ege Bölgesindeki orman yangınları nedeniyle Denizli’de ormanlık alanları aktif bir şekilde kullanan Denizli Off-Road grupları adeta gizli kahraman oldu. Başta Köyceğiz, Marmaris’te başlayan yangınlara yardım ve destek vermenin ardında Denizli’de başlayan orman yangınlarına organize olarak müdahale ve yardım malzemesi tedariklerinde bulunan grup üyeleri ormanlık bölgelerde gece gündür devriye atıyor ve nöbet tutuyorlar.

İLK YANGIN BÖLGESİNE DETSEĞE GİTTİLER

Denizli Off-Road Grubu içinde yer alan, başta Horoz Team Grubu, Airsoftpro, Lada Niva Denizli ve DENDOF grupları, Akdeniz ve Ege Bölgesinde meydana gelen orman yangınlarının hemen ardından hızlı bir şekilde organize olarak bölgede ihtiyaç duyulan su, ayran ve çeşitli gıdaların yanı sıra tıbbi malzeme ve kurtarma ekipmanlarını hazırlayarak ilk etapta Köyceğiz ve Marmaris’teki yangın bölgesine giderek canla başla mücadele verdiler.

RESMİ KURUMLARA YARDIMCI OLDULAR

Denizli’de, Pazartesi günü Buldan’ın Türlübey Mahallesi’nde başlayan orman yangınlarının ardından bölgeye destek amacı ile giden grup üyeleri, zaman zaman alevlerin arasında kaldı. Orman Bölge Müdürlüğü ve İtfaiye ekiplerinin can siper mücadele verdiği yangınlara destek veren grup üyeleri önceden hazırladıkları ihtiyaçları bölgede dağıtım işlemini de gerçekleştirdi. Yangın söndürme çalışmalarına destek vermek için gelen vatandaşları organize eden grup üyeleri yanan bölgede araç trafiğinin yoğunlaşmasını engellemek için yetkililere destek veridi. Telsiz ve whatsapp gurubundan haberleşen üyeler sıkıntılı bölgelere gelen sivil halkın bölgeye giriş yapmamaları için bilgilendirme de de geri kalmadı.

ORMANLIK ALANLARDA DEVRİYE ATIP NÖBET TUTUYORLAR

Denizli’de ardı arkası kesilmeyen orman yangınlarına mücadele destek veren bu gizli kahramanlar, resmi kurumlarla irtibata geçerek gurup üyelerinin isim ve araç plakalarının listesini hazırlayarak yetkililere iletti. Yangın söndürmede mücadele veren grup üyeleri, geceleri Denizli’de ormanlık alanlarının birçok noktasında nöbet tutarak devriye geziyor. Şüpheli araç ve kişileri yetkili birimlere ileten kahramanlar ekiplerin müdahalesine kadar takibi bırakmıyor.

Denizli Off-Road grupları, normal zamanlarda adrenali ve heyecanı yaşamak adına kullandıkları ormanlık alanları daha doğrusu kendilerinin birer parçası haline gelen ormanların yanmasının derin üzüntüsünü yaşarken korumak için gece gündüz can siper hane çalışmalarını sürdürüyor.

PROFESYONEL YÖNDE İLERLİYORUZ

Horoz Time Grup Lideri Cemal Kahveci, yaşanan orman yangınları ile ilgili çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kahveci, “Ülkemizde ve ilimizde yaşanan orman yangıları bizleri çok üzdü. Yanan bölgelerde karadan söndürmek çok zordu, karadan ancak soğutma çalışması yapılabiliyordu. Devasa alevleri söndürmek ancak hava müdahalesi ile söndürülebilirdi. Uçak ve helikopterler yok değildi! Ancak yangınlar belirli aralıklarla olunca söndürmek için yetersiz kalıyordu.  Gruplarımız Orman Genel Müdürlüğü (OGM) ile ortak bir çalışma ile profesyonellik eğitimleri alarak daha faydalı olmaya çalışacağız.

Cemal Kahveci’nin Denizli Off-Road grup üyelerinin süreçte neler yaptıklarını anlattığı videomuzdan devam edebilirsiniz…

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.