Örtü yangını ormana sıçramadan söndürüldü

DENİZLİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 30.08.2023 - 15:22, Güncelleme: 30.08.2023 - 15:22
 

Örtü yangını ormana sıçramadan söndürüldü

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde çıkan örtü yangını, zamanında müdahale sayesinde ormanlık alana sıçramadan söndürüldü.

Edinilen bilgiye göre; Denizli’nin Pamukkale ilçesine bağlı Kurtluca Mahallesi Kapanlar mevkiinde henüz belirlenemeyen bir nedenle örgü yangını çıktı. Kuru otların tutuşmasıyla kısa sürede geniş bir alana yayılan yangına ilk müdahaleyi yapan mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine Denizli Orman Bölge Müdürlüğü ile Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığından çok sayıda ekip sevk edildi. Orman Bölge Müdürlüğünde görevli 1 yangın söndürme helikopterinin havadan müdahale ettiği yangının söndürme çalışmalarına karadan da çok sayıda arazöz, itfaiye ekibi ve yangın söndürme işçisi katıldı. Çökelez Dağı eteklerindeki ormanlık alanı tehdit eden yangın, zamanında ve hızlı yapılan müdahale sayesinde ormanlık alana ulaşmadan söndürüldü. Soğutma çalışmalarının devam ettiği yangınla ilgili soruşturma başlatıldı. VİDEO İÇİN TIKLAYIN!
Denizli’nin Pamukkale ilçesinde çıkan örtü yangını, zamanında müdahale sayesinde ormanlık alana sıçramadan söndürüldü.

Edinilen bilgiye göre; Denizli’nin Pamukkale ilçesine bağlı Kurtluca Mahallesi Kapanlar mevkiinde henüz belirlenemeyen bir nedenle örgü yangını çıktı. Kuru otların tutuşmasıyla kısa sürede geniş bir alana yayılan yangına ilk müdahaleyi yapan mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine Denizli Orman Bölge Müdürlüğü ile Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığından çok sayıda ekip sevk edildi.

Orman Bölge Müdürlüğünde görevli 1 yangın söndürme helikopterinin havadan müdahale ettiği yangının söndürme çalışmalarına karadan da çok sayıda arazöz, itfaiye ekibi ve yangın söndürme işçisi katıldı. Çökelez Dağı eteklerindeki ormanlık alanı tehdit eden yangın, zamanında ve hızlı yapılan müdahale sayesinde ormanlık alana ulaşmadan söndürüldü. Soğutma çalışmalarının devam ettiği yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

VİDEO İÇİN TIKLAYIN!

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.