Özkan: Avrasya İslam Şûrası’nın kararları kamuoyunda yeterince yer bulmuyor!

GÜNDEM 25.10.2016 - 13:16, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Özkan: Avrasya İslam Şûrası’nın kararları kamuoyunda yeterince yer bulmuyor!

denizli haber / denizli 20 haber / Özkan: Avrasya İslam Şûrası’nın kararları kamuoyunda yeterince yer bulmuyor!

AK Parti Denizli Milletvekili Av. Cahit Özkan, 4 gün boyunca süren ve özellikle FETÖ’nün terör örgütü olarak kabul edildiği 9. Avrasya İslam Şûrası’yla ilgili açıklamalarda bulundu. Şura kararlarının çok önemli olduğunu vurgulayan Denizli Milletvekili Özkan, özellikle 11 maddelik bildirgenin kamuoyunda yeterince yer almadığına işaret etti. Başta STK’lar olmak üzere, siyasetçi, akademisyen ve aydınlara konunun hassasiyeti için çağrıda bulundu.   9. Avrasya İslam Şurası, 11-14 Ekim 2016 tarihleri arasında Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ev sahipliğinde “Avrasya'da İslam, Din İstismarına Karşı Birlik, Dayanışma ve Gelecek Perspektifi" ana başlığıyla, 33 ülke ve topluluktan 120 temsilcinin katılımıyla İstanbul’da yapıldı.   4 günlük şura sonunda, 11 maddelik bir sonuç bildirgesi yayımlandı. 15 Temmuz Darbe girişiminde bulunan FETÖ’nün, terör örgütü olduğu İslam alimleri tarafından da kabul edildi. Şurada, FETÖ'nün İslami bir cemaat olmadığı konusunda fikir birliğine vardı. Sonuç bildirisinde terör örgütü DEAŞ, El Kaide gibi terör örgütlerine de vurgu yapıldı. Küresel terörizme dikkat çekildi, terör örgütlerinin özellikle İslam’ı kullanarak hareket ettiği dikkati çekildi.   “Kamuoyunda yeterince yankı bulmadı” Sonuç bildirgesinin değerlendiren Denizli Milletvekili Av. Cahit Özkan, yapılan toplantının çok önemli olduğunu söyledi. Avrasya İslam Şurası’nın İslam dünyasının ana gündemini işgal eden problemlere yönelik gerçekleştiğini belirten milletvekili Özkan, yayımlanan 11 maddeden her birinin de önemli sorunlara işaret ettiğine vurgu yaptı. Bildirgenin kamuoyunda yeterince yer bulmadığını ifade eden Denizli Milletvekili, başta STK’lar olmak üzere, akademisyen, siyasetçi ve aydınlara bu bildirgenin öneminin kamuoyuna detaylı bir şekilde anlatmaları gerektiğini kaydetti.
denizli haber / denizli 20 haber / Özkan: Avrasya İslam Şûrası’nın kararları kamuoyunda yeterince yer bulmuyor!

AK Parti Denizli Milletvekili Av. Cahit Özkan, 4 gün boyunca süren ve özellikle FETÖ’nün terör örgütü olarak kabul edildiği 9. Avrasya İslam Şûrası’yla ilgili açıklamalarda bulundu. Şura kararlarının çok önemli olduğunu vurgulayan Denizli Milletvekili Özkan, özellikle 11 maddelik bildirgenin kamuoyunda yeterince yer almadığına işaret etti. Başta STK’lar olmak üzere, siyasetçi, akademisyen ve aydınlara konunun hassasiyeti için çağrıda bulundu.

 

9. Avrasya İslam Şurası, 11-14 Ekim 2016 tarihleri arasında Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ev sahipliğinde “Avrasya'da İslam, Din İstismarına Karşı Birlik, Dayanışma ve Gelecek Perspektifi" ana başlığıyla, 33 ülke ve topluluktan 120 temsilcinin katılımıyla İstanbul’da yapıldı.

 

4 günlük şura sonunda, 11 maddelik bir sonuç bildirgesi yayımlandı.

15 Temmuz Darbe girişiminde bulunan FETÖ’nün, terör örgütü olduğu İslam alimleri tarafından da kabul edildi. Şurada, FETÖ'nün İslami bir cemaat olmadığı konusunda fikir birliğine vardı. Sonuç bildirisinde terör örgütü DEAŞ, El Kaide gibi terör örgütlerine de vurgu yapıldı. Küresel terörizme dikkat çekildi, terör örgütlerinin özellikle İslam’ı kullanarak hareket ettiği dikkati çekildi.

 

“Kamuoyunda yeterince yankı bulmadı”

Sonuç bildirgesinin değerlendiren Denizli Milletvekili Av. Cahit Özkan, yapılan toplantının çok önemli olduğunu söyledi.

Avrasya İslam Şurası’nın İslam dünyasının ana gündemini işgal eden problemlere yönelik gerçekleştiğini belirten milletvekili Özkan, yayımlanan 11 maddeden her birinin de önemli sorunlara işaret ettiğine vurgu yaptı.

Bildirgenin kamuoyunda yeterince yer bulmadığını ifade eden Denizli Milletvekili, başta STK’lar olmak üzere, akademisyen, siyasetçi ve aydınlara bu bildirgenin öneminin kamuoyuna detaylı bir şekilde anlatmaları gerektiğini kaydetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.