Pamukkale ve müzelere girişler bugün ücretsiz

KÜLTÜR (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 18.05.2023 - 09:04, Güncelleme: 18.05.2023 - 09:04
 

Pamukkale ve müzelere girişler bugün ücretsiz

Denizli’de Uluslararası Müzeler Günü nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı müze ve ören yerleri ücretsiz ziyaret edilebilecek. Bu kapsamda Denizli’de Pamukkale ile Hierapolis Arkeoloji Müzesi gün boyunca ücretsiz olacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Uluslararası Müzeler Günü nedeniyle bakanlığına bağlı müze ve ören yerlerinin ücretsiz ziyaret edilebileceğini duyurdu. Denizli’de Pamukkale ve Hierapolis Arkeoloji Müzesi gün boyunca ücretsiz olacak. Arkeoloji Müzesinin 18 Mayıs Perşembe günü saat 23’e kadar açık olacak. Kültür Ve Turizm Bakanlığı, 'Müzeler Günü' nedeniyle yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, dünya kültür mirasını korumak ve müzeciliğin tanıtılmasını sağlamak üzere her yıl 18 Mayıs'ta kutlanan Müzeler Günü'nde, Türkiye genelindeki tüm müze ve ören yerlerinin ücretsiz olarak ziyaret edilebileceği bildirildi. Açıklamada, Milletlerarası Müzeler Konseyince (ICOM) dünya genelinde kutlanan ve Türkiye'de de bu yıl 42'ncisi gerçekleştirilecek olan 18 Mayıs Müzeler Günü'nün bu yılki temasının 'Müzeler, Sürdürülebilirlik ve Refah' olacağı bilgisine yer verildi. Açıklamada, "Türkiye'de çeşitli etkinliklerle kutlanacak olan 'Müzeler Günü' ülke genelindeki müzelerde gerçekleşecek farklı organizasyonlarla tüm haftaya yayılacak. UNESCO ve ICOM'un himayelerinde bu yıl Avrupa'da 19'uncusu, ülkemizde de 18'incisi kutlanacak 'Avrupa Müzeler Gecesi' etkinliği kapsamında ise Bakanlığa bağlı tüm müzeler saat 23.00'a kadar Ücretsiz olacak. Bakanlığa bağlı müzelerde yapılacak etkinliklerin içeriği de ilgili valiliklerin internet sitelerinde yer alacak" denildi.
Denizli’de Uluslararası Müzeler Günü nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı müze ve ören yerleri ücretsiz ziyaret edilebilecek. Bu kapsamda Denizli’de Pamukkale ile Hierapolis Arkeoloji Müzesi gün boyunca ücretsiz olacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Uluslararası Müzeler Günü nedeniyle bakanlığına bağlı müze ve ören yerlerinin ücretsiz ziyaret edilebileceğini duyurdu. Denizli’de Pamukkale ve Hierapolis Arkeoloji Müzesi gün boyunca ücretsiz olacak. Arkeoloji Müzesinin 18 Mayıs Perşembe günü saat 23’e kadar açık olacak.

Kültür Ve Turizm Bakanlığı, 'Müzeler Günü' nedeniyle yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, dünya kültür mirasını korumak ve müzeciliğin tanıtılmasını sağlamak üzere her yıl 18 Mayıs'ta kutlanan Müzeler Günü'nde, Türkiye genelindeki tüm müze ve ören yerlerinin ücretsiz olarak ziyaret edilebileceği bildirildi.

Açıklamada, Milletlerarası Müzeler Konseyince (ICOM) dünya genelinde kutlanan ve Türkiye'de de bu yıl 42'ncisi gerçekleştirilecek olan 18 Mayıs Müzeler Günü'nün bu yılki temasının 'Müzeler, Sürdürülebilirlik ve Refah' olacağı bilgisine yer verildi. Açıklamada, "Türkiye'de çeşitli etkinliklerle kutlanacak olan 'Müzeler Günü' ülke genelindeki müzelerde gerçekleşecek farklı organizasyonlarla tüm haftaya yayılacak. UNESCO ve ICOM'un himayelerinde bu yıl Avrupa'da 19'uncusu, ülkemizde de 18'incisi kutlanacak 'Avrupa Müzeler Gecesi' etkinliği kapsamında ise Bakanlığa bağlı tüm müzeler saat 23.00'a kadar Ücretsiz olacak. Bakanlığa bağlı müzelerde yapılacak etkinliklerin içeriği de ilgili valiliklerin internet sitelerinde yer alacak" denildi.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.