PAÜ'de NFT Sergisi

SANAT (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 15.03.2022 - 12:00, Güncelleme: 15.03.2022 - 12:00
 

PAÜ'de NFT Sergisi

PAÜ’de açılan NFT "Bellek" sergisinde tüm eserlere QR kodu okutularak erişiliyor. Sergide sanatın dijitalleşmesi ile sanat ve finans arasındaki ilişki irdeleniyor.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Elemanı Arş. Gör. Dr. Ceren Tekin Karagöz, NFT "Bellek" adını taşıyan ve QR kodlarıyla eserlere ulaşılabilen farklı bir sergi açtı. Eğitim Fakültesi Sergi Salonu'nda düzenlenen serginin açılışına Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilge Can, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Efe Akbulut, öğretim elemanı ve öğrenciler katıldı. Sergi hakkında bilgi veren Arş. Gör. Dr. Ceren Tekin Karagöz, "Bu sergide yer alan çalışmalar geçmiş-bugün ve gelecekte değişen ve değişecek olan sanat ve finans ilişkisini sorgulamak ve NFT (Non-Fungable Token-Değiştirilemez jeton), kripto para gibi yeni kavramlar üzerine düşünmek için ortaya konmuştur. Kısaca değişen finansal olguları, sanatın dijitalleşmesi ile değişen görme biçimlerini ve sanat ile finansın arasındaki ilişkiyi irdeleyen eserlerden oluşmaktadır. İnternetin yaygınlaşması, akıllı telefonlar, yeni yazılımlar ve programlar ile insanlar yeni uygulamalara yönelmiştir. NFT özellikle akıllı kontratlar (sanat eserinin orijinalliğinin kanıtını sunar) ile sanatçı ve sanat eserinin korunmasını ve geniş kitlelere ulaşmasını kolaylaştırmıştır. İnternet, sanatı dünyadaki hemen herkes için erişebilir kılmış, bir yandan da kişisel bir arşiv yaratma imkânı vermiştir" dedi. Sergide 40 adet NFT bulunduğunu belirten Dr. Karagöz, bu NFT’lerin 20 tanesinin hareketli grafiklerden, 20 tanesinin ise png görsellerden oluştuğunu belirtti. Karagöz, "Png görsellerden oluşan NFT’ler Tolkien’in yaratmış olduğu orta dünyadan karakterlere ve her biri bir kripto parayı temsil eden dünya dışı yaşam biçimlerine dayanmaktadır. NFT’lerin QR kodları oluşturulmuştur ve sergide her bir NFT’lere QR kod okutularak ulaşılmaktadır. Aynı zamanda NFT, dijital ve fiziksel para, sanatın değişen ifade biçimleri ve yeni görme biçimlerini sorgulayan ve yine bazılarının içerisinde Qr kodlar ile bağlantılı eserler bulunmaktadır" dedi. Sergi hakkında bilgi alan ve eserleri yakından inceleyen Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilge Can, katkılarından dolayı Arş. Gör. Dr. Ceren Tekin Karagöz'ü kutlayarak, teşekkür belgesi takdim etti. Sergi 22 Mart tarihine kadar Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı Sergi Salonu'nda görülebilecek.
PAÜ’de açılan NFT "Bellek" sergisinde tüm eserlere QR kodu okutularak erişiliyor. Sergide sanatın dijitalleşmesi ile sanat ve finans arasındaki ilişki irdeleniyor.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Elemanı Arş. Gör. Dr. Ceren Tekin Karagöz, NFT "Bellek" adını taşıyan ve QR kodlarıyla eserlere ulaşılabilen farklı bir sergi açtı.

Eğitim Fakültesi Sergi Salonu'nda düzenlenen serginin açılışına Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilge Can, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Efe Akbulut, öğretim elemanı ve öğrenciler katıldı.

PAÜ'de NFT Sergisi

Sergi hakkında bilgi veren Arş. Gör. Dr. Ceren Tekin Karagöz, "Bu sergide yer alan çalışmalar geçmiş-bugün ve gelecekte değişen ve değişecek olan sanat ve finans ilişkisini sorgulamak ve NFT (Non-Fungable Token-Değiştirilemez jeton), kripto para gibi yeni kavramlar üzerine düşünmek için ortaya konmuştur. Kısaca değişen finansal olguları, sanatın dijitalleşmesi ile değişen görme biçimlerini ve sanat ile finansın arasındaki ilişkiyi irdeleyen eserlerden oluşmaktadır. İnternetin yaygınlaşması, akıllı telefonlar, yeni yazılımlar ve programlar ile insanlar yeni uygulamalara yönelmiştir. NFT özellikle akıllı kontratlar (sanat eserinin orijinalliğinin kanıtını sunar) ile sanatçı ve sanat eserinin korunmasını ve geniş kitlelere ulaşmasını kolaylaştırmıştır. İnternet, sanatı dünyadaki hemen herkes için erişebilir kılmış, bir yandan da kişisel bir arşiv yaratma imkânı vermiştir" dedi.

Dr. Ceren Tekin Karagöz

Sergide 40 adet NFT bulunduğunu belirten Dr. Karagöz, bu NFT’lerin 20 tanesinin hareketli grafiklerden, 20 tanesinin ise png görsellerden oluştuğunu belirtti. Karagöz, "Png görsellerden oluşan NFT’ler Tolkien’in yaratmış olduğu orta dünyadan karakterlere ve her biri bir kripto parayı temsil eden dünya dışı yaşam biçimlerine dayanmaktadır. NFT’lerin QR kodları oluşturulmuştur ve sergide her bir NFT’lere QR kod okutularak ulaşılmaktadır. Aynı zamanda NFT, dijital ve fiziksel para, sanatın değişen ifade biçimleri ve yeni görme biçimlerini sorgulayan ve yine bazılarının içerisinde Qr kodlar ile bağlantılı eserler bulunmaktadır" dedi.

PAÜ'de NFT Sergisi

Sergi hakkında bilgi alan ve eserleri yakından inceleyen Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilge Can, katkılarından dolayı Arş. Gör. Dr. Ceren Tekin Karagöz'ü kutlayarak, teşekkür belgesi takdim etti.

Sergi 22 Mart tarihine kadar Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı Sergi Salonu'nda görülebilecek.

PAÜ'de NFT Sergisi

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.