PAÜ’lü Prof. Dr. Sibel Pekcan, Koronadan hayatını kaybetti

GÜNDEM (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 02.12.2022 - 15:46, Güncelleme: 02.12.2022 - 15:52
 

PAÜ’lü Prof. Dr. Sibel Pekcan, Koronadan hayatını kaybetti

Denizli’de geçen yıl yılın doktoru seçilen Pamukkale Üniversitesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sibel Pekcan, Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti. Pandemi döneminde yaşamını yitiren sağlık çalışanı sayısı 557 oldu.

Pamukkale Üniversitesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sibel Pekcan, korona virüse yenildi. Acı haberi, Türk Tabipleri Birliği (TTB)  Pamukkale Üniversitesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sibel Pekcan'ın (62)  koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdiğini duyurdu. TTB’den yapılan başsağlığı mesajında, “COVID-19 nedeniyle yitirdiğimiz sağlık çalışanlarına 9 ay sonra bir yenisinin eklenmesi, pandeminin ve etkilerinin bitmediğinin göstergesidir. Sağlık Bakanlığı'nı pandemi bitmiş gibi davranmaktan vazgeçmeye, bilimsel ve şeffaf yöntemlerle toplum sağlığını korumaya çağırıyoruz” denildi. Pekcan’ın ölümüne ilişkin başsağlığı mesajı paylaşan TTB  verilerine göre, 2022 yılında koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden sağlık çalışanı sayısı 22’ye yükseldi. Pandeminin başladığı 2020 yılından bu yana vefat eden toplam sağlık çalışanı ise 557’ye çıktı. YILIN DOKTORU SEÇİLMİŞTİ Pandemi ile mücadelenin en önemli isimleri arasında yer alan Prof. Pekcan, geçen yıl Tıp Bayramı kapsamında düzenlenen törende Yılın Doktoru seçilmişti. Pekcan, ikindi namazına müteakip kılınacak olan cenaze namazının ardından Çakmak Mezarlığında toprağa verilecek.
Denizli’de geçen yıl yılın doktoru seçilen Pamukkale Üniversitesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sibel Pekcan, Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti. Pandemi döneminde yaşamını yitiren sağlık çalışanı sayısı 557 oldu.

Pamukkale Üniversitesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sibel Pekcan, korona virüse yenildi.

Acı haberi, Türk Tabipleri Birliği (TTB)  Pamukkale Üniversitesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sibel Pekcan'ın (62)  koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdiğini duyurdu.

TTB’den yapılan başsağlığı mesajında, “COVID-19 nedeniyle yitirdiğimiz sağlık çalışanlarına 9 ay sonra bir yenisinin eklenmesi, pandeminin ve etkilerinin bitmediğinin göstergesidir. Sağlık Bakanlığı'nı pandemi bitmiş gibi davranmaktan vazgeçmeye, bilimsel ve şeffaf yöntemlerle toplum sağlığını korumaya çağırıyoruz” denildi.

Pekcan’ın ölümüne ilişkin başsağlığı mesajı paylaşan TTB  verilerine göre, 2022 yılında koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden sağlık çalışanı sayısı 22’ye yükseldi. Pandeminin başladığı 2020 yılından bu yana vefat eden toplam sağlık çalışanı ise 557’ye çıktı.

YILIN DOKTORU SEÇİLMİŞTİ

Pandemi ile mücadelenin en önemli isimleri arasında yer alan Prof. Pekcan, geçen yıl Tıp Bayramı kapsamında düzenlenen törende Yılın Doktoru seçilmişti. Pekcan, ikindi namazına müteakip kılınacak olan cenaze namazının ardından Çakmak Mezarlığında toprağa verilecek.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.