Şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in Adı Tavas’ta Yaşatılacak

DENİZLİ 10.09.2016 - 14:05, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in Adı Tavas’ta Yaşatılacak

denizli haber / denizli 20 haber / Şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in Adı Tavas’ta Yaşatılacak

Tavas Belediyesi 15 Temmuz darbe kalkışmasının önlenmesinde büyük rol oynayan Şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in adının Tavas’ta yaşatılması için harekete geçti.   Aziz milletimizin 15 Temmuz’da bir destan yazarak birlik ve beraberlik örneği sergilediğini işaret eden Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, “15 Temmuz’da Aziz Milletimiz Demokrasiye ve Ülkesine sahip çıkmanın eşsiz bir örneğini sergilemiştir. Ancak bu alçak darbe girişimi sırasında maalesef vatan sevdalılarını şehit verdik. En az Çanakkale Şehitlerimiz kadar kutsal bir yolda şehit olan şehitlerimiz için ne yapsak azdır. Onların aziz hatıralarını yeni nesillere öğretmek için destan yazan kahramanlarımızın adlarını geleceğe taşımayı amaçlıyoruz. Bu nedenle merkez ve üç mahallemizde park, sokak ve cadde adlarını şehit Astsubayımızın adını vererek yaşatacağız.   15 Temmuz Şehitlerinin kahramanı olan Şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in ismi, Kızılca Mahallesinde bulunan Kenan Evren Caddesi isminin değiştirilerek, 80’li yılların darbeci zihniyetini tarihe gömerek, yerine darbeye karşı dik duran “Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Caddesi” olacak.   Ulukent mahallesi Macuroğlu Sokak ismi, Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Sokak olarak değiştirilerek 15 Temmuz’un birlik ve beraberlik ruhunun yaşatılması amaçlanmaktadır.   Kızılcabölük mahallesi,Hanife Ahmet Paralı Müzesinin önünde bulunan parka şehit Astsubay Ömer Halisdemir Parkı ismi verilerek milletimizin  dik duruşunun her daim canlı kalması sağlanacaktır.   Ayrıca, Samanlık Mahallesi Evren Caddesi isminin de Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Caddesi olarak değiştirmesine oy birliği ile kabul edilmiştir. Emeği geçen tüm meclis üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Tüm şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet geride kalanlarına sabırlar diliyorum. Gazilerimize de Allah’tan acil şifalar diliyorum. Allah ülkemizin ve milletimizin yar ve yardımcısı olsun” dedi.
denizli haber / denizli 20 haber / Şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in Adı Tavas’ta Yaşatılacak

Tavas Belediyesi 15 Temmuz darbe kalkışmasının önlenmesinde büyük rol oynayan Şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in adının Tavas’ta yaşatılması için harekete geçti.

 

Aziz milletimizin 15 Temmuz’da bir destan yazarak birlik ve beraberlik örneği sergilediğini işaret eden Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, “15 Temmuz’da Aziz Milletimiz Demokrasiye ve Ülkesine sahip çıkmanın eşsiz bir örneğini sergilemiştir. Ancak bu alçak darbe girişimi sırasında maalesef vatan sevdalılarını şehit verdik. En az Çanakkale Şehitlerimiz kadar kutsal bir yolda şehit olan şehitlerimiz için ne yapsak azdır. Onların aziz hatıralarını yeni nesillere öğretmek için destan yazan kahramanlarımızın adlarını geleceğe taşımayı amaçlıyoruz. Bu nedenle merkez ve üç mahallemizde park, sokak ve cadde adlarını şehit Astsubayımızın adını vererek yaşatacağız.

 

15 Temmuz Şehitlerinin kahramanı olan Şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in ismi, Kızılca Mahallesinde bulunan Kenan Evren Caddesi isminin değiştirilerek, 80’li yılların darbeci zihniyetini tarihe gömerek, yerine darbeye karşı dik duran “Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Caddesi” olacak.

 

Ulukent mahallesi Macuroğlu Sokak ismi, Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Sokak olarak değiştirilerek 15 Temmuz’un birlik ve beraberlik ruhunun yaşatılması amaçlanmaktadır.

 

Kızılcabölük mahallesi,Hanife Ahmet Paralı Müzesinin önünde bulunan parka şehit Astsubay Ömer Halisdemir Parkı ismi verilerek milletimizin  dik duruşunun her daim canlı kalması sağlanacaktır.

 

Ayrıca, Samanlık Mahallesi Evren Caddesi isminin de Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Caddesi olarak değiştirmesine oy birliği ile kabul edilmiştir. Emeği geçen tüm meclis üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Tüm şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet geride kalanlarına sabırlar diliyorum. Gazilerimize de Allah’tan acil şifalar diliyorum. Allah ülkemizin ve milletimizin yar ve yardımcısı olsun” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.