Sıcaklardan bunaldılar serin hava için Çameli'yi tercih ettiler

ÇAMELİ (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 30.07.2022 - 14:57, Güncelleme: 30.07.2022 - 15:10
 

Sıcaklardan bunaldılar serin hava için Çameli'yi tercih ettiler

Hava sıcaklıklarının 40 derecenin üzerinde seyrettiği Denizli kent merkezinde, serin bir ortamda hafta sonunu geçirmek isteyen vatandaşlar Çameli İlçesi’ne akın etti.

Kış aylarını en sert yaşayan ve yazları serin ve doğa güzelliği ile Denizli’nin güzide ilçelerinden olan Çameli İlçesi’nde, hava sıcaklığı 25 ila 30 derece arasında seyrediyor. Denizli kent merkezinde hava sıcaklıklarının 40 derece üzerinde seyretmesi, vatandaşları serin ortamlara yöneltiyor. Denizli merkez ve Muğla’nın Fethi ilçesinden vatandaşların hafta sonu tercihi Çameli İlçesi oldu. Ziyaretçiler Karabayır ve Kirazlıyayla mahallelerinin yanı sıra ilçe merkezinde gezmeyi ve konaklamayı tercih etti. Denizli’den giden vatandaşlar 2 gün süre ile ilçede konaklamak istediklerini ancak tüm konaklama yerlerinin dolu olduğunu belirtti. Denizli’den giden Züleyha Hanım, 41 derecelik sıcaklıktan bir günlük de olsa yaylaya geldiklerini havanın çok güzel olduğunu ve serin bir ortamın olduğunu belirtti. Fethiye’den gelen Adem Türk ve arkadaşları serin ortamda kahvede okey oynamak ve sıcaklardan uzaklaşmak için yazlık eve geldiklerini ifade etti. Denizli’de 41 derece sıcaklığın olduğunu belirten Neslihan Türkçüer, “Hafta sonunu değerlendirmek için Çameli’ye geldik. Burada 25 derece sıcaklığın olduğunu gördük, havasıyla, doğasıyla yemekleri ile güzel bir ortam, serin bir ortam arayanların Çameli’ye gelmelerini tavsiye ederim” dedi. Arkadaşlarının bir kısmının Kirazlıyayla Mahallesi’nde kahvaltı yaptıklarını ve buranın yemeklerinin çok lezzetli olduğunu belirten Gözde Göl; “Fethiye den gelen bazı turdaki insanların yabancı olduğu serinlemek için deniz değil yaylayı tercih ettiler. Bu akşam Elmalı Mahallesinde bulunan akrabalarımızda kalacağız ve battaniye ile uyumanın heyecanını yaşıyacağız.  Kolak Gölü’nde hava yaz boyunca Denizli’ye göre en az 15 derece daha serin oluyor. Kolak Dağı’nda ki bu gölü çevreleyen ağaçlar, ördekler, kuş sesleri ve huzur da cabası”” ifadelerine yer verdi. Feride Serinkan ise, “Marmaris ve civarına tatile gittik ve bütün gün mükemmel plajlarda denize girmemize rağmen serinleyemedik.  Biz de rotamızı Çameli’ye çevirdik” dedi.
Hava sıcaklıklarının 40 derecenin üzerinde seyrettiği Denizli kent merkezinde, serin bir ortamda hafta sonunu geçirmek isteyen vatandaşlar Çameli İlçesi’ne akın etti.

Kış aylarını en sert yaşayan ve yazları serin ve doğa güzelliği ile Denizli’nin güzide ilçelerinden olan Çameli İlçesi’nde, hava sıcaklığı 25 ila 30 derece arasında seyrediyor. Denizli kent merkezinde hava sıcaklıklarının 40 derece üzerinde seyretmesi, vatandaşları serin ortamlara yöneltiyor. Denizli merkez ve Muğla’nın Fethi ilçesinden vatandaşların hafta sonu tercihi Çameli İlçesi oldu. Ziyaretçiler Karabayır ve Kirazlıyayla mahallelerinin yanı sıra ilçe merkezinde gezmeyi ve konaklamayı tercih etti.

Denizli’den giden vatandaşlar 2 gün süre ile ilçede konaklamak istediklerini ancak tüm konaklama yerlerinin dolu olduğunu belirtti. Denizli’den giden Züleyha Hanım, 41 derecelik sıcaklıktan bir günlük de olsa yaylaya geldiklerini havanın çok güzel olduğunu ve serin bir ortamın olduğunu belirtti. Fethiye’den gelen Adem Türk ve arkadaşları serin ortamda kahvede okey oynamak ve sıcaklardan uzaklaşmak için yazlık eve geldiklerini ifade etti.

Denizli’de 41 derece sıcaklığın olduğunu belirten Neslihan Türkçüer, “Hafta sonunu değerlendirmek için Çameli’ye geldik. Burada 25 derece sıcaklığın olduğunu gördük, havasıyla, doğasıyla yemekleri ile güzel bir ortam, serin bir ortam arayanların Çameli’ye gelmelerini tavsiye ederim” dedi.

Arkadaşlarının bir kısmının Kirazlıyayla Mahallesi’nde kahvaltı yaptıklarını ve buranın yemeklerinin çok lezzetli olduğunu belirten Gözde Göl; “Fethiye den gelen bazı turdaki insanların yabancı olduğu serinlemek için deniz değil yaylayı tercih ettiler. Bu akşam Elmalı Mahallesinde bulunan akrabalarımızda kalacağız ve battaniye ile uyumanın heyecanını yaşıyacağız.  Kolak Gölü’nde hava yaz boyunca Denizli’ye göre en az 15 derece daha serin oluyor. Kolak Dağı’nda ki bu gölü çevreleyen ağaçlar, ördekler, kuş sesleri ve huzur da cabası”” ifadelerine yer verdi.

Feride Serinkan ise, “Marmaris ve civarına tatile gittik ve bütün gün mükemmel plajlarda denize girmemize rağmen serinleyemedik.  Biz de rotamızı Çameli’ye çevirdik” dedi.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.