Sokak hayvanları için 'Askıda mama' kampanyası

DENİZLİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 12.12.2023 - 21:24, Güncelleme: 12.12.2023 - 21:24
 

Sokak hayvanları için 'Askıda mama' kampanyası

Denizli’de ihtiyaç sahiplerine yardım amacıyla zaman zaman gerçekleştirilen "Askıda Ekmek" uygulamasından esinlenen hayvansever, maddi sıkıntı yaşayan hayvan sahiplerine destek olmak ve sokak hayvanlarının soğuk havalarda aç kalmaması için "Askıda Mama" kampanyasını hayata geçirdi.

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde petshop işleten İlknur Şahin, hem maddi sıkıntı yaşayan evcil hayvan sahiplerine destek olmak hem de sokak hayvanlarının beslenmesi için "Askıda Mama" uygulamasını başlattı. Hayvan sahiplerinin maddi sıkıntılarından dolayı evcil hayvanlarına mama parası bulamayıp sokağa atmasını engellemeyi hedefleyen duyarlı esnaf, askıda mama projesi ile bu tür sorunların önüne geçmeyi ve de soğuk havalarda sokak hayvanlarını doyurmayı hedefliyor. Uygulama ile hayvanseverlerin verdiği destekle de alınan yiyecekler, şehrin farklı noktalarına konulan mama kaplarıyla sokak hayvanlarına ulaştırılıyor. Takdir toplayan kampanyayı kış sezonu boyunca devam etmeyi amaçlayan Şahin, aldığı mamaları havaların iyice soğudu ve yiyecek bulunması zor olan noktalara götürüyor. Şehrin uzak yerlerine mama bırakıyor Kampanya fikrini ihtiyaç sahipleri için yürütülen “Askıda Ekmek” uygulamasından esinlendiğini ve bunu sürekli hale getirmek istediğini ifade eden Şahin, “Çocukluğumdan beri hayvanlar ile iç içe yaşıyorum. Hayvan beslemelerine özellikle kış aylarında çıkıyorum. Çünkü şehir merkezine uzak olan bölgelerde hayvanlar daha çok aç kalıyor. İnsanların maddi durumlardan dolayı sıkıntı yaşadıkları için 'Askıda Mama' uygulaması aklıma geldi. Bazı hayırseverlerden bağış alıyorum ve bu aldığım bağışları sokak hayvanlarına dağıtıyorum ve ihtiyaç sahiplerine ürün olarak veriyorum” dedi. "Kendi kumbarasındaki paraları da getirenler oluyor" 7'den 70'e herkesin kampanyaya destek vermeye başladığına dikkat çeken İlknur Şahin, "Dertlerini dile getiremeyen can dostlarımızın aç ve susuz kalmaması için sahip çıkmamız gerekiyor. Kampanya yazısını gören müşterilerimiz şaşkınlık geçiyor. Genellikle askıda ekmek uygulamasını gördüklerinden dolayı şaşırıyorlar. Tabi kampanyamızı görenler destek vermeye başladılar ve onların desteği bizim için çok önemli. Çünkü sokakta yaşayan çok fazla hayvanımız var. Çocuklarda kampanyaya karşı çok duyarlılar ve kendi kumbarasındaki paraları da getirenler oluyor. İnşallah şehrimizdeki her bir canlıya dokunacağız” şeklinde konuştu. “Hayvanlarımızı beslememiz için esnaflara ücretsiz mama kabı veriyor” Duyarlı esnafın başlattığı kampanyaya destek veren Perihan Sulekoğlu ise hava sıcaklığın iyice düştüğü bu aylarda sokak hayvanlarına daha çok yardım yapılması gerektiğini belirtti. Takdir toplayan yardımın birçok esnaf için örnek olması temennisinde bulunan Sulekoğlu, “Bu cadde üzerinde sürekli gelip geçiyorum. İlknur Hanım sayesinde bulunduğumuz cadde üzerinde hep mama kapları su dolu oluyor. Hayvanseverlik konusunda esnafımız gerçekten çok iyi. Hatta hayvanlarımızı beslememiz için çevredeki esnaflara ücretsiz mama kabı veriyor. Biz de onun sayesinde sokaktaki canlılara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu açıdan İlknur Hanımı tebrik ediyorum” şeklinde konuştu. VİDEO İÇİN TIKLAYIN!
Denizli’de ihtiyaç sahiplerine yardım amacıyla zaman zaman gerçekleştirilen "Askıda Ekmek" uygulamasından esinlenen hayvansever, maddi sıkıntı yaşayan hayvan sahiplerine destek olmak ve sokak hayvanlarının soğuk havalarda aç kalmaması için "Askıda Mama" kampanyasını hayata geçirdi.

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde petshop işleten İlknur Şahin, hem maddi sıkıntı yaşayan evcil hayvan sahiplerine destek olmak hem de sokak hayvanlarının beslenmesi için "Askıda Mama" uygulamasını başlattı. Hayvan sahiplerinin maddi sıkıntılarından dolayı evcil hayvanlarına mama parası bulamayıp sokağa atmasını engellemeyi hedefleyen duyarlı esnaf, askıda mama projesi ile bu tür sorunların önüne geçmeyi ve de soğuk havalarda sokak hayvanlarını doyurmayı hedefliyor. Uygulama ile hayvanseverlerin verdiği destekle de alınan yiyecekler, şehrin farklı noktalarına konulan mama kaplarıyla sokak hayvanlarına ulaştırılıyor. Takdir toplayan kampanyayı kış sezonu boyunca devam etmeyi amaçlayan Şahin, aldığı mamaları havaların iyice soğudu ve yiyecek bulunması zor olan noktalara götürüyor.



Şehrin uzak yerlerine mama bırakıyor
Kampanya fikrini ihtiyaç sahipleri için yürütülen “Askıda Ekmek” uygulamasından esinlendiğini ve bunu sürekli hale getirmek istediğini ifade eden Şahin, “Çocukluğumdan beri hayvanlar ile iç içe yaşıyorum. Hayvan beslemelerine özellikle kış aylarında çıkıyorum. Çünkü şehir merkezine uzak olan bölgelerde hayvanlar daha çok aç kalıyor. İnsanların maddi durumlardan dolayı sıkıntı yaşadıkları için 'Askıda Mama' uygulaması aklıma geldi. Bazı hayırseverlerden bağış alıyorum ve bu aldığım bağışları sokak hayvanlarına dağıtıyorum ve ihtiyaç sahiplerine ürün olarak veriyorum” dedi.



"Kendi kumbarasındaki paraları da getirenler oluyor"
7'den 70'e herkesin kampanyaya destek vermeye başladığına dikkat çeken İlknur Şahin, "Dertlerini dile getiremeyen can dostlarımızın aç ve susuz kalmaması için sahip çıkmamız gerekiyor. Kampanya yazısını gören müşterilerimiz şaşkınlık geçiyor. Genellikle askıda ekmek uygulamasını gördüklerinden dolayı şaşırıyorlar. Tabi kampanyamızı görenler destek vermeye başladılar ve onların desteği bizim için çok önemli. Çünkü sokakta yaşayan çok fazla hayvanımız var. Çocuklarda kampanyaya karşı çok duyarlılar ve kendi kumbarasındaki paraları da getirenler oluyor. İnşallah şehrimizdeki her bir canlıya dokunacağız” şeklinde konuştu.



“Hayvanlarımızı beslememiz için esnaflara ücretsiz mama kabı veriyor”
Duyarlı esnafın başlattığı kampanyaya destek veren Perihan Sulekoğlu ise hava sıcaklığın iyice düştüğü bu aylarda sokak hayvanlarına daha çok yardım yapılması gerektiğini belirtti. Takdir toplayan yardımın birçok esnaf için örnek olması temennisinde bulunan Sulekoğlu, “Bu cadde üzerinde sürekli gelip geçiyorum. İlknur Hanım sayesinde bulunduğumuz cadde üzerinde hep mama kapları su dolu oluyor. Hayvanseverlik konusunda esnafımız gerçekten çok iyi. Hatta hayvanlarımızı beslememiz için çevredeki esnaflara ücretsiz mama kabı veriyor. Biz de onun sayesinde sokaktaki canlılara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu açıdan İlknur Hanımı tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

VİDEO İÇİN TIKLAYIN!

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Canı yanan
(13.12.2023 00:05 - #947)
Besleyin iti köpeği, sokaklarda çocuklara saldırsın. İt severlerden bir kaçının köpekler yüzünden canı yansın da o zaman görelim.
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.