Sokak kedileri için kardan ev yaptılar

DENİZLİ (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 31.01.2022 - 15:02, Güncelleme: 31.01.2022 - 15:02
 

Sokak kedileri için kardan ev yaptılar

Soğuk ve karlı havanın etkisi altında olan Denizli’nin Çameli İlçesi’nde, kızının kedisi için istediği kardan kedi evini yaparak kedileri soğuktan korudu. Daha öncede kardan heykeller yapan sanatçı baba kızının kedisinin ardından sokaktaki kedilere de kardan ev yaptı.

Çameli İlçesi, Elmalı Mahallesi’nde etkili olan soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle Adile Sönmez (9) babası Selçuk Sönmez’den, doğumundan bu yana gözü gibi baktığı 1 yaşındaki kedisi Muhtar için kardan ev yapmasını istedi. Kızının bu isteğini geri çevirmeyen baba Sönmez, evlerinin bahçesine kardan kedi evi yaptı. Babasının yaptığı kardan kedi evi için çok sevinen Adile, içerisine yiyecek koyarak aç kalmalarını önledi. MAHALLEDE BİRÇOK YERE KEDİ EVİ YAPTI Selçuk Sönmez,  geçtiğimiz yıllarda mahallenin çeşitli yerlerinde kardan heykeller yapılması ile biliniyor. Bu yıl kediler ve köpeklere kardan yuva yaparak soğuktan korumaya çalıştıklarını mahalle halkının da bu yuvalara mama bıraktıklarını dile getirdi.  Vatandaşlar tarafından fark edilen durum büyük takdir topladı. DAHA ÖNCEDE HEYKEL YAPMIŞTI Selçuk Sönmez; 2018-2019-2017 yıllarında kar yağışını eğlenceye çevirmek için kardan adam yapmaya karar verdiklerini, televizyonlarda çok seyredilen çizgi film karakteri Shrek'in, Nasrettin hoca ve bir büst yaptık kardan büstünü yapmanın çok iyi olacağını düşündüklerini belirtti. Sönmez; “Yaptığımız bu İglo evlerinin giriş yönlerini hakim rüzgarın ters istikametine yerleştirdik. Hayvanlar gerçekten korunaklı sıcak bir yerde kışı geçirmiş olacaklar" dedi.
Soğuk ve karlı havanın etkisi altında olan Denizli’nin Çameli İlçesi’nde, kızının kedisi için istediği kardan kedi evini yaparak kedileri soğuktan korudu. Daha öncede kardan heykeller yapan sanatçı baba kızının kedisinin ardından sokaktaki kedilere de kardan ev yaptı.

Çameli İlçesi, Elmalı Mahallesi’nde etkili olan soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle Adile Sönmez (9) babası Selçuk Sönmez’den, doğumundan bu yana gözü gibi baktığı 1 yaşındaki kedisi Muhtar için kardan ev yapmasını istedi. Kızının bu isteğini geri çevirmeyen baba Sönmez, evlerinin bahçesine kardan kedi evi yaptı. Babasının yaptığı kardan kedi evi için çok sevinen Adile, içerisine yiyecek koyarak aç kalmalarını önledi.

MAHALLEDE BİRÇOK YERE KEDİ EVİ YAPTI

Selçuk Sönmez,  geçtiğimiz yıllarda mahallenin çeşitli yerlerinde kardan heykeller yapılması ile biliniyor. Bu yıl kediler ve köpeklere kardan yuva yaparak soğuktan korumaya çalıştıklarını mahalle halkının da bu yuvalara mama bıraktıklarını dile getirdi.  Vatandaşlar tarafından fark edilen durum büyük takdir topladı.

DAHA ÖNCEDE HEYKEL YAPMIŞTI

Selçuk Sönmez; 2018-2019-2017 yıllarında kar yağışını eğlenceye çevirmek için kardan adam yapmaya karar verdiklerini, televizyonlarda çok seyredilen çizgi film karakteri Shrek'in, Nasrettin hoca ve bir büst yaptık kardan büstünü yapmanın çok iyi olacağını düşündüklerini belirtti.

Sönmez; “Yaptığımız bu İglo evlerinin giriş yönlerini hakim rüzgarın ters istikametine yerleştirdik. Hayvanlar gerçekten korunaklı sıcak bir yerde kışı geçirmiş olacaklar" dedi.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.