Sosyal medyada infial oluşturan Denizli paylaşımı gerçek dışı çıktı

DENİZLİ (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 05.11.2022 - 10:23, Güncelleme: 05.11.2022 - 10:23
 

Sosyal medyada infial oluşturan Denizli paylaşımı gerçek dışı çıktı

Dün akşam saatlerinde bir sosyal medya platformunda 12 yaşındaki bir kız çocuğunun üzerinden uyuşturucu ve cinsel istismar iddiası ile infial oluşturan Denizli ile ilgili paylaşımın, gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. Olayla ilgili açıklama yapan Denizli Valiliği, olayın gerçeği yansıtmadığını, adli sürecin tüm yönüyle devam ettiğini açıklandı.

Bir sosyal medya kullanıcısının canlı yayınında, Denizli’de ortaokul 5. Sınıf öğrencisi H.K. isimli kız çocuğunun ve arkadaşı C.K.’nın uyuşturucu kullandırıldığı ve şüphelilerin iki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddia edildi. Baba ve annenin de canlı yayına katıldığı olayla ilgili görüşlerini aktarması üzerine infial oluştu. Yapılan ihbarlar sonucu Denizli Emniyet Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Konuyla ilgili Denizli Valiliği açıklamada bulunarak olayın gerçeği yansıtmadığı ifade edildi. Denizli Valiliği’nden yapılan açıklamada; “Bazı sosyal medya platformlarında ilimizde yaşı küçük iki kız çocuğa uyuşturucu madde içirildiği ve istismara uğradığı şeklinde yapılan videolu paylaşımlar ile ilgili olarak; Paylaşımlarda adı geçen çocuklarımızla psikologlar eşliğinde görüşmeler yapılmış, adli muayenelerinde istismar bulgusuna rastlanmamıştır. Ayrıca farklı tarihlerde iki defa yapılan uyuşturucu kullanımı ile ilgili tahlil sonuçları negatif çıkmıştır. Yapılan paylaşımlar gerçeği yansıtmamaktadır. Konu ile ilgili adli süreç çok yönlü olarak devam etmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.” SOSYAL MEDYA YASASINA ÖRNEK . "Sosyal Medya Yasası" olarak da bilinen Basın Kanunu TBMM onayı ile kabul edildi. Yaşanan bu olay ve yapılan paylaşım bu kanunun ne kadar gerekli olduğunu gözler önüne serdi. Sosyal medya yasası olarak bilinen Basın Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Resmi Gazete’de yayımlanan Basın Kanunu’nun 29. maddesi sansür olarak tartışmalara neden olmuştu. İşte Basın Kanunu’nda yer alan 29 Madde… MADDE 217/A- (1) Sırf halk arasında endişe, korku veya panik yaratmak saikiyle, ülkenin iç ve dış güvenliği, kamu düzeni ve genel sağlığı ile ilgili gerçeğe aykırı bir bilgiyi, kamu barışını bozmaya elverişli şekilde alenen yayan kimse, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır. (2) Fail, suçu gerçek kimliğini gizleyerek veya bir örgütün faaliyeti çerçevesinde işlemesi hâlinde, birinci fıkraya göre verilen ceza yarı oranında artırılır.”
Dün akşam saatlerinde bir sosyal medya platformunda 12 yaşındaki bir kız çocuğunun üzerinden uyuşturucu ve cinsel istismar iddiası ile infial oluşturan Denizli ile ilgili paylaşımın, gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. Olayla ilgili açıklama yapan Denizli Valiliği, olayın gerçeği yansıtmadığını, adli sürecin tüm yönüyle devam ettiğini açıklandı.

Bir sosyal medya kullanıcısının canlı yayınında, Denizli’de ortaokul 5. Sınıf öğrencisi H.K. isimli kız çocuğunun ve arkadaşı C.K.’nın uyuşturucu kullandırıldığı ve şüphelilerin iki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddia edildi. Baba ve annenin de canlı yayına katıldığı olayla ilgili görüşlerini aktarması üzerine infial oluştu.

Yapılan ihbarlar sonucu Denizli Emniyet Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Konuyla ilgili Denizli Valiliği açıklamada bulunarak olayın gerçeği yansıtmadığı ifade edildi.

Denizli Valiliği’nden yapılan açıklamada;

“Bazı sosyal medya platformlarında ilimizde yaşı küçük iki kız çocuğa uyuşturucu madde içirildiği ve istismara uğradığı şeklinde yapılan videolu paylaşımlar ile ilgili olarak; Paylaşımlarda adı geçen çocuklarımızla psikologlar eşliğinde görüşmeler yapılmış, adli muayenelerinde istismar bulgusuna rastlanmamıştır. Ayrıca farklı tarihlerde iki defa yapılan uyuşturucu kullanımı ile ilgili tahlil sonuçları negatif çıkmıştır.

Yapılan paylaşımlar gerçeği yansıtmamaktadır. Konu ile ilgili adli süreç çok yönlü olarak devam etmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

SOSYAL MEDYA YASASINA ÖRNEK

. "Sosyal Medya Yasası" olarak da bilinen Basın Kanunu TBMM onayı ile kabul edildi. Yaşanan bu olay ve yapılan paylaşım bu kanunun ne kadar gerekli olduğunu gözler önüne serdi.

Sosyal medya yasası olarak bilinen Basın Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Resmi Gazete’de yayımlanan Basın Kanunu’nun 29. maddesi sansür olarak tartışmalara neden olmuştu. İşte Basın Kanunu’nda yer alan 29 Madde…

MADDE 217/A-

(1) Sırf halk arasında endişe, korku veya panik yaratmak saikiyle, ülkenin iç ve dış güvenliği, kamu düzeni ve genel sağlığı ile ilgili gerçeğe aykırı bir bilgiyi, kamu barışını bozmaya elverişli şekilde alenen yayan kimse, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır.

(2) Fail, suçu gerçek kimliğini gizleyerek veya bir örgütün faaliyeti çerçevesinde işlemesi hâlinde, birinci fıkraya göre verilen ceza yarı oranında artırılır.”

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.