Susuz Köyüne Kendi İmkanlarıyla Su Getirdi

DENİZLİ 09.08.2016 - 11:54, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:49
 

Susuz Köyüne Kendi İmkanlarıyla Su Getirdi

denizli haber / denizli 20 haber / Susuz Köyüne Kendi İmkanlarıyla Su Getirdi

Paris'te 35 sene terzilik yapan Şinasi Durusoy ve eşi Zehra Elif Durusoy memleketleri Buldan'a döndü ve kendilerini hayır işlerine adadı. Durusoy çifti, 150 bin lira harcadı ve içme suyu olmayan Sarımahmutlu köyü için 6 kilometre uzakta su buldu. Güneş enerjisinden elektrik üretti ve yeraltı suyunu çıkarıp köylüleri suya kavuşturdu.   köylüler evlerine ve hayvanlarına suyu çevre köylerden eşeklerle taşıyıp  tedarik ediyorlardı. Daha öce Burçak ovasından köye su getirilmesine rağmen suyun aşırı kireçli olmasından dolayı içmeye uygun değildi. Şinasi Amca  elektirik engeline rağmen güneş panelleri yaptırıp köye su getirmeyi başardı. Üstelik köy halkı telefonlarını dahi Bu panellerde sarj ettiklerini söylüyorlar. Bütün köy halkı Şinasi Amcaya minettar olduklarını belirtirken Şinasi amca da insanlar iyilik yapmış olmanın huzuru ile yaşadığını söylüyor  
denizli haber / denizli 20 haber / Susuz Köyüne Kendi İmkanlarıyla Su Getirdi

Paris'te 35 sene terzilik yapan Şinasi Durusoy ve eşi Zehra Elif Durusoy memleketleri Buldan'a döndü ve kendilerini hayır işlerine adadı. Durusoy çifti, 150 bin lira harcadı ve içme suyu olmayan Sarımahmutlu köyü için 6 kilometre uzakta su buldu. Güneş enerjisinden elektrik üretti ve yeraltı suyunu çıkarıp köylüleri suya kavuşturdu.

 

köylüler evlerine ve hayvanlarına suyu çevre köylerden eşeklerle taşıyıp  tedarik ediyorlardı. Daha öce Burçak ovasından köye su getirilmesine rağmen suyun aşırı kireçli olmasından dolayı içmeye uygun değildi. Şinasi Amca  elektirik engeline rağmen güneş panelleri yaptırıp köye su getirmeyi başardı. Üstelik köy halkı telefonlarını dahi Bu panellerde sarj ettiklerini söylüyorlar. Bütün köy halkı Şinasi Amcaya minettar olduklarını belirtirken Şinasi amca da insanlar iyilik yapmış olmanın huzuru ile yaşadığını söylüyor

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.