Tapu Harcında İndirim!

GÜNDEM 05.05.2018 - 10:59, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Tapu Harcında İndirim!

Bakanlar Kurulu Kararnamesi ile tapu harcı oranlarında indirime gidildi. Konutta KDV oranları düştü. Kadınların istihdama teşvik için kreş desteğinde çocuk başına verilen tutarda artışa gidildi. İşte 31 Ekim 2018 tarihine kadar geçerli olacak yeni oranlar...   Bakanlar Kurulu Kararnamesi ile tapu harcında oran 31 Ekim 2018'e kadar binde 20'den binde 15'e düşürüldü.   Konut teslimlerinde uygulanan yüzde 18'lik KDV, 31 Ekim'e kadar yüzde 8'e, tapu harcı oranı da yüzde 4'ten 3'e indirildi.   Kadın çalışanlar için işverenlerce dışarıdan alınan kreş ve gündüz bakımevi hizmeti kapsamında sağlanan gelir vergisi istisnası, her bir çocuk için aylık brüt asgari ücretin yüzde 15'inden yüzde 50'sine çıkarıldı. Böylece, çocuk başına gelir vergisi matrahından istisna edilen aylık tutarı 304 liradan bin 15 liraya yükseltildi.   Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararıyla yüksek alkollü içecekler arasındaki vergisel farklılık kaldırıldı.

Bakanlar Kurulu Kararnamesi ile tapu harcı oranlarında indirime gidildi. Konutta KDV oranları düştü. Kadınların istihdama teşvik için kreş desteğinde çocuk başına verilen tutarda artışa gidildi. İşte 31 Ekim 2018 tarihine kadar geçerli olacak yeni oranlar...

 

Bakanlar Kurulu Kararnamesi ile tapu harcında oran 31 Ekim 2018'e kadar binde 20'den binde 15'e düşürüldü.

 

Konut teslimlerinde uygulanan yüzde 18'lik KDV, 31 Ekim'e kadar yüzde 8'e, tapu harcı oranı da yüzde 4'ten 3'e indirildi.

 

Kadın çalışanlar için işverenlerce dışarıdan alınan kreş ve gündüz bakımevi hizmeti kapsamında sağlanan gelir vergisi istisnası, her bir çocuk için aylık brüt asgari ücretin yüzde 15'inden yüzde 50'sine çıkarıldı. Böylece, çocuk başına gelir vergisi matrahından istisna edilen aylık tutarı 304 liradan bin 15 liraya yükseltildi.

 

Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararıyla yüksek alkollü içecekler arasındaki vergisel farklılık kaldırıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.