Tarihin Kara Gecesi

GÜNDEM 27.02.2017 - 07:48, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Tarihin Kara Gecesi

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Dağlık Karabağ bölgesinde bulunan Hocalı kasabasında soydaşlarımıza yönelik Ermenilerin yaptığı katliamı, “tarihin kara gecesi” diye tanımladı ve ekledi, “Zulmün adı Hocalı katliamını unutmadık ve unutturmayacağız” dedi.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Dağlık Karabağ bölgesinde bulunan Hocalı kasabasında soydaşlarımıza yönelik yaşanan katliamda hayatını kaybedenleri yayınladığı mesajla andı. Milletvekili Şahin Tin, yaptığı yazılı açıklamasında şunları söyledi; “Hocalı kasabası 1991 yılından itibaren Ermeni askerleri tarafından abluka altına alınmış ve siviller dahil kimseye çıkış imkanı verilmemiştir. Uzun süre sivil hedeflerde dahil olmak üzere Hocalı kasabası top atışına tabi tutulmuştur. 26 Şubat 1992 tarihinde ise kasabaya giren ermeni askerleri 106’sı kadın, 83’ü çocuk olmak üzere 613 sivil Azerbaycan Türkünü katletti. 487 kişi ağır yaralandı. 1275 kişi rehin alınırken, 150 kişiye ise hiç ulaşılamadı. Ermenilerin canice soydaşlarımızı katlettiği o tarihin kara gecesini ve bir diğer deyimle zulmün adı olan Hocalı katliamını unutmadık ve unutturmayacağız. Bu yaşanan büyük katliamda hayatını kaybeden soydaşlarımızı rahmetle anıyorum” dedi.   KATLİAMLARA SESSİZ KALAMAYIZ   Sovyetler Birliğinin dağılacağı öngörülerinin güçlenmeye başlamasından dolayı Ermenistan’ın Azerbaycan’a 1988 yılında savaş açtığını söyleyen Milletvekili Şahin Tin, “Ermeni güçleri savaş boyunca özellikle Ruslardan olmak üzere uluslararası bir destek bulurken Azerbaycan bu anlamda sadece Türkiye haricinde yalnız kaldı. O dönemde Cumhurbaşkanımız olan Turgut Özal MGK’da Azerbaycan’a destek için askeri tedbirleri gündeme getirdi ve bunu 1992 yılında İzmir’de yaptığı bir konuşmasında, ‘Ermeni katliamlarına sessiz kalamayız gerekirse askeri müdahalede bulunabiliriz’ dedi. Ancak dönemin Başbakanı olan Demirel, Özal’ın halk nezdinde daha da güçleneceği endişesiyle bu girişime karşı çıkarak engelleme yolunu seçti. Azerbaycan ve Ermenistan savaşında parlamenter sistemin getirdiği çift başlıktan dolayı Türkiye, Azerbaycan’a aktif destek sağlayamadı. Savaş sonrası Azerbaycan’daki tablo ise içler acısıydı. 30 bin Azerbaycan türkü, soydaşımız katledildi. Savaş sonucu Ermenistan, Azerbaycan topraklarının yüzde 20’sinden fazlasını işgal etti ve bu işgal hala devam ediyor. Ayrıca o dönemde 1 milyon Azerbaycan Türkü işgal dolayısıyla evlerini terk ederek göç etmek zorunda kaldı” dedi. 
AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Dağlık Karabağ bölgesinde bulunan Hocalı kasabasında soydaşlarımıza yönelik Ermenilerin yaptığı katliamı, “tarihin kara gecesi” diye tanımladı ve ekledi, “Zulmün adı Hocalı katliamını unutmadık ve unutturmayacağız” dedi.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Dağlık Karabağ bölgesinde bulunan Hocalı kasabasında soydaşlarımıza yönelik yaşanan katliamda hayatını kaybedenleri yayınladığı mesajla andı. Milletvekili Şahin Tin, yaptığı yazılı açıklamasında şunları söyledi; “Hocalı kasabası 1991 yılından itibaren Ermeni askerleri tarafından abluka altına alınmış ve siviller dahil kimseye çıkış imkanı verilmemiştir. Uzun süre sivil hedeflerde dahil olmak üzere Hocalı kasabası top atışına tabi tutulmuştur. 26 Şubat 1992 tarihinde ise kasabaya giren ermeni askerleri 106’sı kadın, 83’ü çocuk olmak üzere 613 sivil Azerbaycan Türkünü katletti. 487 kişi ağır yaralandı. 1275 kişi rehin alınırken, 150 kişiye ise hiç ulaşılamadı. Ermenilerin canice soydaşlarımızı katlettiği o tarihin kara gecesini ve bir diğer deyimle zulmün adı olan Hocalı katliamını unutmadık ve unutturmayacağız. Bu yaşanan büyük katliamda hayatını kaybeden soydaşlarımızı rahmetle anıyorum” dedi.

 

KATLİAMLARA SESSİZ KALAMAYIZ

 

Sovyetler Birliğinin dağılacağı öngörülerinin güçlenmeye başlamasından dolayı Ermenistan’ın Azerbaycan’a 1988 yılında savaş açtığını söyleyen Milletvekili Şahin Tin, “Ermeni güçleri savaş boyunca özellikle Ruslardan olmak üzere uluslararası bir destek bulurken Azerbaycan bu anlamda sadece Türkiye haricinde yalnız kaldı. O dönemde Cumhurbaşkanımız olan Turgut Özal MGK’da Azerbaycan’a destek için askeri tedbirleri gündeme getirdi ve bunu 1992 yılında İzmir’de yaptığı bir konuşmasında, ‘Ermeni katliamlarına sessiz kalamayız gerekirse askeri müdahalede bulunabiliriz’ dedi. Ancak dönemin Başbakanı olan Demirel, Özal’ın halk nezdinde daha da güçleneceği endişesiyle bu girişime karşı çıkarak engelleme yolunu seçti. Azerbaycan ve Ermenistan savaşında parlamenter sistemin getirdiği çift başlıktan dolayı Türkiye, Azerbaycan’a aktif destek sağlayamadı. Savaş sonrası Azerbaycan’daki tablo ise içler acısıydı. 30 bin Azerbaycan türkü, soydaşımız katledildi. Savaş sonucu Ermenistan, Azerbaycan topraklarının yüzde 20’sinden fazlasını işgal etti ve bu işgal hala devam ediyor. Ayrıca o dönemde 1 milyon Azerbaycan Türkü işgal dolayısıyla evlerini terk ederek göç etmek zorunda kaldı” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.