Tezgahlarda soğanın kilosu 5 liradan satılıyor

EKONOMİ (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 12.05.2023 - 15:00, Güncelleme: 12.05.2023 - 15:13
 

Tezgahlarda soğanın kilosu 5 liradan satılıyor

Zam şampiyonu olan ve siyasi gündemi uzun süredir meşgul eden soğanın fiyatı 5-6 liraya düştü.

Son zamanlarda fiyatı 30 liraya dayanan mutfakların vaz geçilmezi yeni mahsul soğanın pazar tezgahlarında 5 ila 6 TL olarak satılmaya başlandı. Fiyatının yüksek olması nedeniyle talebin azaldığı soğanların sökümü yavaş ilerliyor. Talebe göre söküm işlemi yapılan soğan geçtiğimiz ay tarlada kilogramı 17-18 liradan piyasaya sürüldü. Havaların ısınmasıyla sebze ve meyvelerin fiyatında düşüş yaşanmaya başladı. Bu hafta Çameli ilçe merkezinde kurulan semt pazarında yeni mahsul soğanın kilosu 5 ile 6 liradan satıldığı gözlendi. Marketlerde cinsine göre fiyatların 9 ila 13 TL olduğu kuru soğanın ilerleyen günlerde daha da düşmesi bekleniyor.  
Zam şampiyonu olan ve siyasi gündemi uzun süredir meşgul eden soğanın fiyatı 5-6 liraya düştü.

Son zamanlarda fiyatı 30 liraya dayanan mutfakların vaz geçilmezi yeni mahsul soğanın pazar tezgahlarında 5 ila 6 TL olarak satılmaya başlandı. Fiyatının yüksek olması nedeniyle talebin azaldığı soğanların sökümü yavaş ilerliyor. Talebe göre söküm işlemi yapılan soğan geçtiğimiz ay tarlada kilogramı 17-18 liradan piyasaya sürüldü. Havaların ısınmasıyla sebze ve meyvelerin fiyatında düşüş yaşanmaya başladı.

Bu hafta Çameli ilçe merkezinde kurulan semt pazarında yeni mahsul soğanın kilosu 5 ile 6 liradan satıldığı gözlendi. Marketlerde cinsine göre fiyatların 9 ila 13 TL olduğu kuru soğanın ilerleyen günlerde daha da düşmesi bekleniyor.

 

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.