Toprağın Muhafızları, Bekçileri, Koruyucuları Antalya’da

DENİZLİ 15.12.2017 - 12:12, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Toprağın Muhafızları, Bekçileri, Koruyucuları Antalya’da

Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Tarımsal Alt Yapı ve Değerlendirme Daire Başkanlığı Değerlendirme toplantısı Antalya’da başladı.   Toplantıya, Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Muhsin Yazıcı, Tarım Reformu Daire Başkanı Abdülkadir Karakuşu, Antalya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Özen, 81 İlin Tarımsal Alt Yapı Değerlendirme Şube Müdürü ile teknik personeli katıldı.   Dünya nüfusunun hızla arttığını belirten Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Muhsin Yazıcı, 7 milyar olan dünya nüfusunun 2050 yılında 10 milyar olacağına değinen Yazıcı yapılan araştırmalarda 800 milyon insanın aç olduğuna değindi Yazıcı, artan nüfusla beraber tarım alanlarının azaldığını belirtti.Topraklarımızı koruduğumuz zaman gelecek nesillere yaşanılabilir tarım arazileri bırakılabileceğini söyleyen Tarım Reformu Daire Başkanı Abdülkadir Karakuşu ‘Toprak ikamesi olmayan kıt bir kaynak o yüzden kıymetini bilmeliyiz’ dedi.   ‘Tarım Arazilerini Değerlendirme Personeli, toprağımızın muhafızları, bekçileri, koruyucularıdır’   Faaliyet alanı çok geniş olan işlerle iştigal eden bir kurumda çalıştıklarını belirten İl Müdürü Mustafa Özen “Geniş yelpazede çalışmak büyük sorumlulukları da beraberinde getiriyor. Toprağımızın muhafızları bekçileri koruyucuları olarak başta Tarım arazilerini değerlendirme Şube Müdürleri ve personeli olarak toprağımızı koruma sorumluluğu, başta sizlere düşüyor” dedi. Özen şöyle devam etti, “Toprağımızı ve suyumuzu korumak zorunda olmamız yetmiyor. Toprağımızın ve suyunuzun sağlığını da korumak zorundayız” dedi.    Özen, gelecek nesillere sağlıklı topraklar bırakmak için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmemiz gerektiğini belirterek sözlerine son verdi.    

Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Tarımsal Alt Yapı ve Değerlendirme Daire Başkanlığı Değerlendirme toplantısı Antalya’da başladı.

 

Toplantıya, Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Muhsin Yazıcı, Tarım Reformu Daire Başkanı Abdülkadir Karakuşu, Antalya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Özen, 81 İlin Tarımsal Alt Yapı Değerlendirme Şube Müdürü ile teknik personeli katıldı.

 

Dünya nüfusunun hızla arttığını belirten Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Muhsin Yazıcı, 7 milyar olan dünya nüfusunun 2050 yılında 10 milyar olacağına değinen Yazıcı yapılan araştırmalarda 800 milyon insanın aç olduğuna değindi Yazıcı, artan nüfusla beraber tarım alanlarının azaldığını belirtti.Topraklarımızı koruduğumuz zaman gelecek nesillere yaşanılabilir tarım arazileri bırakılabileceğini söyleyen Tarım Reformu Daire Başkanı Abdülkadir Karakuşu ‘Toprak ikamesi olmayan kıt bir kaynak o yüzden kıymetini bilmeliyiz’ dedi.

 

‘Tarım Arazilerini Değerlendirme Personeli, toprağımızın muhafızları, bekçileri, koruyucularıdır’

 

Faaliyet alanı çok geniş olan işlerle iştigal eden bir kurumda çalıştıklarını belirten İl Müdürü Mustafa Özen “Geniş yelpazede çalışmak büyük sorumlulukları da beraberinde getiriyor. Toprağımızın muhafızları bekçileri koruyucuları olarak başta Tarım arazilerini değerlendirme Şube Müdürleri ve personeli olarak toprağımızı koruma sorumluluğu, başta sizlere düşüyor” dedi. Özen şöyle devam etti, “Toprağımızı ve suyumuzu korumak zorunda olmamız yetmiyor. Toprağımızın ve suyunuzun sağlığını da korumak zorundayız” dedi. 

 

Özen, gelecek nesillere sağlıklı topraklar bırakmak için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmemiz gerektiğini belirterek sözlerine son verdi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.