Türbedeki Gizem

DENİZLİ 08.08.2017 - 13:20, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Türbedeki Gizem

İlgisizlikten Dökülen Sıvaların Altından Tarihi Kalıntılar Çıktı

Başta Tripolis antik kenti olmak üzere bünyesinde çok sayıda tarihi yapı barındıran Yenicekent’te bulunan büyük tekke türbesinin sıvaları ilgisizlikten dolayı dökülmeye başladı. Dökülen sıvaların altından ise değişik şekiller ortaya çıkarken yazıların ve şekillerin ne anlama geldiği merak konusu oldu. Konuyu gündeme getiren Denizlili doğa sever Ümit Şıracı dökülen sıvaların altından tarih fışkırdığını, şekillerin büyük kısmının Tripolisteki kazılarla benzerlik gösterdiğini belirtti. Geometrik şekillerin yanı sıra betimlenen ağaç figürlerinin de hayat ağacı tarikat simgesi olarak nitelendirilebileceğini belirten Şıracı, şekillerden dikkat çeken bir tanesinin de bir bölgenin şeklini belirttiği ihtimali üzerinde durdu.
İlgisizlikten Dökülen Sıvaların Altından Tarihi Kalıntılar Çıktı

Başta Tripolis antik kenti olmak üzere bünyesinde çok sayıda tarihi yapı barındıran Yenicekent’te bulunan büyük tekke türbesinin sıvaları ilgisizlikten dolayı dökülmeye başladı. Dökülen sıvaların altından ise değişik şekiller ortaya çıkarken yazıların ve şekillerin ne anlama geldiği merak konusu oldu.

Konuyu gündeme getiren Denizlili doğa sever Ümit Şıracı dökülen sıvaların altından tarih fışkırdığını, şekillerin büyük kısmının Tripolisteki kazılarla benzerlik gösterdiğini belirtti. Geometrik şekillerin yanı sıra betimlenen ağaç figürlerinin de hayat ağacı tarikat simgesi olarak nitelendirilebileceğini belirten Şıracı, şekillerden dikkat çeken bir tanesinin de bir bölgenin şeklini belirttiği ihtimali üzerinde durdu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.