Vali Coşkun’dan Öğretmenler Günü Mesajı

GÜNDEM (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 24.11.2023 - 07:54, Güncelleme: 24.11.2023 - 07:54
 

Vali Coşkun’dan Öğretmenler Günü Mesajı

Vali Ömer Faruk Coşkun, “24 Kasım Öğretmenler Günü” dolayısı ile kutlama mesajı yayımladı.

Vali Coşkun mesajında; “Mesleğini yılmadan yorulmadan büyük bir özveriyle ifa eden, bir meşale gibi toplumumuzu aydınlatan irfan ordusunun neferleri öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler gününü en içten dileklerimle kutluyorum. Dünyadaki en onurlu ve saygın mesleklerin başında olan öğretmenlik; emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen bir meslektir. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk “Milletleri kurtaranlar; yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden mahrum bir millet; henüz millet adını alma kabiliyetini kazanamamıştır.” İfadesiyle öğretmenlerimizin önemini vurgularken, aynı zamanda öğretmenlerimize de önemli bir sorumluluk yüklemektedir. Değerli Öğretmenlerimiz; Hepimizin gözbebeği sevgili çocuklarımızın, yarınlarımızın teminatı gençlerimizin hayata hazırlanmasında sizlere büyük görevler düşmektedir. Sizlerden beklentimiz, çocuklarımızı düşünmeye, araştırmaya ve sorgulamaya teşvik etmeniz, onları eleştirel düşünce sistemine sahip kendine güvenen, ülkesini, milletini ve bayrağını seven, milli ve manevi değerlere sahip bireyler olarak yetiştirmenizdir. İstikbale güvenle bakan, idealini ve heyecanını asla kaybetmeyen, kendini her zaman yenileyen siz değerli öğretmenlerimiz sayesinde Türkiye’nin ikinci yüzyılında güçlü nesiller yetişecek ve bu nesillerle ülkemiz her alanda kalkınmış ve gelişmiş bir dünya devleti haline geleceğine olan inancımız tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle; başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, şehit öğretmenlerimizi ve ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmet ve saygı ile anıyor, kutsal mesleğin temsilcileri olan öğretmenlerimizi sağlık, mutluluk ve başarı dileklerimle saygıyla selamlıyorum.”
Vali Ömer Faruk Coşkun, “24 Kasım Öğretmenler Günü” dolayısı ile kutlama mesajı yayımladı.

Vali Coşkun mesajında; “Mesleğini yılmadan yorulmadan büyük bir özveriyle ifa eden, bir meşale gibi toplumumuzu aydınlatan irfan ordusunun neferleri öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler gününü en içten dileklerimle kutluyorum.

Dünyadaki en onurlu ve saygın mesleklerin başında olan öğretmenlik; emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen bir meslektir. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk “Milletleri kurtaranlar; yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden mahrum bir millet; henüz millet adını alma kabiliyetini kazanamamıştır.” İfadesiyle öğretmenlerimizin önemini vurgularken, aynı zamanda öğretmenlerimize de önemli bir sorumluluk yüklemektedir.

Değerli Öğretmenlerimiz; Hepimizin gözbebeği sevgili çocuklarımızın, yarınlarımızın teminatı gençlerimizin hayata hazırlanmasında sizlere büyük görevler düşmektedir. Sizlerden beklentimiz, çocuklarımızı düşünmeye, araştırmaya ve sorgulamaya teşvik etmeniz, onları eleştirel düşünce sistemine sahip kendine güvenen, ülkesini, milletini ve bayrağını seven, milli ve manevi değerlere sahip bireyler olarak yetiştirmenizdir.

İstikbale güvenle bakan, idealini ve heyecanını asla kaybetmeyen, kendini her zaman yenileyen siz değerli öğretmenlerimiz sayesinde Türkiye’nin ikinci yüzyılında güçlü nesiller yetişecek ve bu nesillerle ülkemiz her alanda kalkınmış ve gelişmiş bir dünya devleti haline geleceğine olan inancımız tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, şehit öğretmenlerimizi ve ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmet ve saygı ile anıyor, kutsal mesleğin temsilcileri olan öğretmenlerimizi sağlık, mutluluk ve başarı dileklerimle saygıyla selamlıyorum.”

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.