Vatan Partisi; “Ermeni soykırımı” emperyalist bir yalandır!

SİYASET (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 28.04.2021 - 16:41, Güncelleme: 28.04.2021 - 16:41
 

Vatan Partisi; “Ermeni soykırımı” emperyalist bir yalandır!

Vatan Partisi Denizli İl Başkanlığı, ABD Başkanı Joe Biden’nin ermeni soykırımı ile ilgili yaptığı açıklama dolayısı ile Cumhuriyet Parkı’nda toplanarak basın açıklaması düzenleyerek tepki gösterdi. İl Başkanı Mehmet Çobanoğlu, yaptığı açıklamada, “İncirlik ve Kürecik üsleri, derhal Türk Silahlı Kuvvetlerinin tam kontrolüne alınmalıdır. ABD askerleri 15 gün içerisinde ülkelerine gönderilmelidir” dedi.

Vatan Partisi Denizli İl Başkanı Mehmet Çobanoğlu’nun yaptığı açıklamada; “Hepimizin bildiği gibi ABD Başkanı Joe Biden,  Amerika Birleşik Devletleri’nin 1915 olaylarını “Ermeni Soykırımı” olarak tanıdığını söyleyerek; Büyük milletimizi  “Soykırımcı” ilan etmiştir. Ey Biden hala utanmıyorsunuz! Vietnam’da Laos’ta, Küba’da, Afganistan’da, Irak’ta, Suriye’de ve en son Azerbaycan’da yenildiniz. Dünyanın birçok yerinde, milyonlarca kadın kız çoluk çocuk demeden insanları katlettiniz. “Ermeni soykırımı” yalanlarınızı merkezlerinizde suratlarınıza çaptık.   En son Genel Başkanımız Sayın Doğu PERİNÇEK’in önderliğinde, yürütülen mücadeleyle AİHM’de Perinçek-İsviçre davasıyla bu yalanlarınızı hukuk düzleminde de bitirdik. AİHM İçtihadına göre, mahkeme kararı yoksa soykırım yoktur. Hiçbir devlet başkanının, parlamentonun veya belediyenin soykırıma hükmetme yetkisi yoktur.Bütün bunlara rağmen hala utanmıyorsunuz,  milletimize karşı saldırılarınızı sürdürüyorsunuz. Aldığınız bu karar yok hükmündedir! Ermeni soykırımı emperyalist bir yalandır. Hiçbir hukuki ve tarihsel dayanağı yoktur.Değerli hemşerilerim, ülkemize yönelik tehditler,  ciddi boyuttadır.  ABD’nin kuşatma girişimleri ve saldırılarına, lafla değil, eylemle karşılık verilmelidir. Buradan Hükümetimize sesleniyoruz: 1-İncirlik ve Kürecik üsleri, derhal Türk Silahlı Kuvvetlerinin tam kontrolüne alınmalıdır. ABD askerleri 15 gün içerisinde ülkelerine gönderilmelidir. 2-Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile birlikte, Kırım ve Abhazya’nın tanınması için Rusya, İran ve Azerbaycan ile diplomatik temaslar başlatılmalıdır. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN ve Rusya Devlet Başkanı Sayın Vladimir PUTİN’in altılı platform önerisine KKTC ve Ahbazya da dahil edilmelidir. 3-PKK’yı sınır ötesinde bitirmek için, Suriye Arap Cumhuriyetiyle askeri işbirliği dahil her konuda işbirliği yapılmalıdır. 4-HDP derhal kapatılmalıdır. Anayasa Mahkemesi, PKK’nın kolu ve bacağı olan bu örgüte karşı yargı sürecini uzatmamalı, Türkiye’nin karşılaştığı tehditlere uygun olarak hızla karar almalıdır. Ülkemize yönelik her türlü baskı ve tehdidi alınacak bu önlemlerle bertaraf edebiliriz. Vatanımızın bütünlüğünü,  milletimizin birlik ve beraberliğini koruyarak huzur ve güvene kavuşa biliriz. Bu kararları alabilecek gücümüz vardır,  Milletimize güveniyoruz.”  
Vatan Partisi Denizli İl Başkanlığı, ABD Başkanı Joe Biden’nin ermeni soykırımı ile ilgili yaptığı açıklama dolayısı ile Cumhuriyet Parkı’nda toplanarak basın açıklaması düzenleyerek tepki gösterdi. İl Başkanı Mehmet Çobanoğlu, yaptığı açıklamada, “İncirlik ve Kürecik üsleri, derhal Türk Silahlı Kuvvetlerinin tam kontrolüne alınmalıdır. ABD askerleri 15 gün içerisinde ülkelerine gönderilmelidir” dedi.

Vatan Partisi Denizli İl Başkanı Mehmet Çobanoğlu’nun yaptığı açıklamada; “Hepimizin bildiği gibi ABD Başkanı Joe Biden,  Amerika Birleşik Devletleri’nin 1915 olaylarını “Ermeni Soykırımı” olarak tanıdığını söyleyerek; Büyük milletimizi  “Soykırımcı” ilan etmiştir. Ey Biden hala utanmıyorsunuz!

Vietnam’da Laos’ta, Küba’da, Afganistan’da, Irak’ta, Suriye’de ve en son Azerbaycan’da yenildiniz.

Dünyanın birçok yerinde, milyonlarca kadın kız çoluk çocuk demeden insanları katlettiniz.

“Ermeni soykırımı” yalanlarınızı merkezlerinizde suratlarınıza çaptık.

 

En son Genel Başkanımız Sayın Doğu PERİNÇEK’in önderliğinde, yürütülen mücadeleyle AİHM’de Perinçek-İsviçre davasıyla bu yalanlarınızı hukuk düzleminde de bitirdik. AİHM İçtihadına göre, mahkeme kararı yoksa soykırım yoktur. Hiçbir devlet başkanının, parlamentonun veya belediyenin soykırıma hükmetme yetkisi yoktur.Bütün bunlara rağmen hala utanmıyorsunuz,  milletimize karşı saldırılarınızı sürdürüyorsunuz. Aldığınız bu karar yok hükmündedir! Ermeni soykırımı emperyalist bir yalandır. Hiçbir hukuki ve tarihsel dayanağı yoktur.Değerli hemşerilerim, ülkemize yönelik tehditler,  ciddi boyuttadır.  ABD’nin kuşatma girişimleri ve saldırılarına, lafla değil, eylemle karşılık verilmelidir.

Buradan Hükümetimize sesleniyoruz:

1-İncirlik ve Kürecik üsleri, derhal Türk Silahlı Kuvvetlerinin tam kontrolüne alınmalıdır. ABD askerleri 15 gün içerisinde ülkelerine gönderilmelidir.

2-Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile birlikte, Kırım ve Abhazya’nın tanınması için Rusya, İran ve Azerbaycan ile diplomatik temaslar başlatılmalıdır. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN ve Rusya Devlet Başkanı Sayın Vladimir PUTİN’in altılı platform önerisine KKTC ve Ahbazya da dahil edilmelidir.

3-PKK’yı sınır ötesinde bitirmek için, Suriye Arap Cumhuriyetiyle askeri işbirliği dahil her konuda işbirliği yapılmalıdır.

4-HDP derhal kapatılmalıdır. Anayasa Mahkemesi, PKK’nın kolu ve bacağı olan bu örgüte karşı yargı sürecini uzatmamalı, Türkiye’nin karşılaştığı tehditlere uygun olarak hızla karar almalıdır.

Ülkemize yönelik her türlü baskı ve tehdidi alınacak bu önlemlerle bertaraf edebiliriz.

Vatanımızın bütünlüğünü,  milletimizin birlik ve beraberliğini koruyarak huzur ve güvene kavuşa biliriz.

Bu kararları alabilecek gücümüz vardır,  Milletimize güveniyoruz.”

 

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.