TAHİR ÇALGÜNER
Köşe Yazarı
TAHİR ÇALGÜNER
 

Ak şarapçıların Çal Siyasetinde İYİ Şarap /İYİ aday Atağı !

Günümüzde İYİ Şarap, İyi tarım uygulamalarının yaygınlaştırılması ve Çal Şarap sektörünün ve yerel siyasetinin de bundan nasibini alması ve öncülük yapmaması beklenemezdi. Dağılan Millet İttifakı Üzüm İttifakı ile Fethi'ye karşı birleşti. Çal Halkına hayırlı olsun. Çal Siyaset ekosisteminde Yerel anamoliler! ******** Üzüm ve şarap kaderimizdir diyen Yerel iktidar ile Yerel Muhalefetin şarap ittifakı siyasetinde; Terazinin bir tarafında Cumhur İttifakının kağıt üstündeki ortağı olan Ak partinin, yerel arazi şartlarında kamufle olarak terazinin muhalefet tarafına doğru müdahale etmesi ve konuşlanma stratejisi politik dengeleri bozuyor. Kim muhalefet kim iktidar ayrımının yapılamamasına neden oluyor. Çal halkı buna izin vermez. Çal Görücü usulü Yerel Siyasetinden çıkmalıdır. ********** Fırsatçılık- Particilik-Hasatlık üzüm üçgeninde ideolojisi Şarap olan içgüveysi yerel siyaset evlilikleri Çal Halkına bir yarar getirmez. Hizmet Belediyeciliği ile yetinir gider.!! ÇAL  İYİ Partinin canına "Yasin" okudu.!! ********** ÇAL İYİ Partisinin Eti budu nedir? Eti Yasin, Budu Süleyman Kemiği Cengiz Olan Çal İYİ Partisi, Eski Sulama Birliği şubesinden dönüşme ve kurumsal vasıfsızlığı ve gari ciddi kişilerin elinde kalması itibariyle Çal'da bir parti kimliği altında bir varlık gösteremez. Üs merkezi olarak işlev görür. Adayının da seçmeninin de ayağına ayak bağı olur. Eksiye götürür. Çal'a hiçbir katkısı da olamaz.   Eski bir Süllerli olarak Hakan Saruhan'a bir abi tavsiyem: İstifanı ver. MHP'ye komşu ol derim.   Çal İYİ Parti yönetim kurulu üyelerine de bir lafım var:  "istifalarınızı hazırlayın" çekin fişini gitsin... CHP-Ak iş-birliğini içinizde yeşertmeyin. Pandora kutusu içindeki Seyyar Tavşan'a ve AK şarap destekçilerine selam olsun. Ve En önemli Soru: ÇAL CHP içi ittifak mı,  İtilaf mı? Çal CHP içindeki geçen dönemin MHP ortakçıları bu sefer AK partiye oynayınca; bakalım CHP içi Muhalif kanaat seçimlerde MHP'ye mi oynayacak yoksa eski ittifak (şimdinin İYİ) adayı olan adaya mı? Çal Yerel Siyasetinde; CHP ve AKP içindeki bölünme sonucu oluşan denklemde; "Belediye Meclis tipi Sembolik Başkanlık" Çal modeli ile AK parti kontrolünde eli kolu bağlı MHP'li Belediye Başkanlığını Çal Halkına oylatmayı düşünüyorlar. Yani Muhalefeti olmayan bir bağbozumu gara düzeni!
Ekleme Tarihi: 19 Ocak 2024 - Cuma

Ak şarapçıların Çal Siyasetinde İYİ Şarap /İYİ aday Atağı !

Günümüzde İYİ Şarap, İyi tarım uygulamalarının yaygınlaştırılması ve Çal Şarap sektörünün ve yerel siyasetinin de bundan nasibini alması ve öncülük yapmaması beklenemezdi.

Dağılan Millet İttifakı Üzüm İttifakı ile Fethi'ye karşı birleşti.

Çal Halkına hayırlı olsun.

Çal Siyaset ekosisteminde Yerel anamoliler!

********

Üzüm ve şarap kaderimizdir diyen Yerel iktidar ile Yerel Muhalefetin şarap ittifakı siyasetinde; Terazinin bir tarafında Cumhur İttifakının kağıt üstündeki ortağı olan Ak partinin, yerel arazi şartlarında kamufle olarak terazinin muhalefet tarafına doğru müdahale etmesi ve konuşlanma stratejisi politik dengeleri bozuyor.

Kim muhalefet kim iktidar ayrımının yapılamamasına neden oluyor.

Çal halkı buna izin vermez.

Çal Görücü usulü Yerel Siyasetinden çıkmalıdır.

**********

Fırsatçılık- Particilik-Hasatlık üzüm üçgeninde ideolojisi Şarap olan içgüveysi yerel siyaset evlilikleri Çal Halkına bir yarar getirmez.

Hizmet Belediyeciliği ile yetinir gider.!!

ÇAL  İYİ Partinin canına "Yasin" okudu.!!

**********

ÇAL İYİ Partisinin Eti budu nedir?

Eti Yasin,

Budu Süleyman

Kemiği Cengiz

Olan Çal İYİ Partisi, Eski Sulama Birliği şubesinden dönüşme ve kurumsal vasıfsızlığı ve gari ciddi kişilerin elinde kalması itibariyle Çal'da bir parti kimliği altında bir varlık gösteremez. Üs merkezi olarak işlev görür.

Adayının da seçmeninin de ayağına ayak bağı olur. Eksiye götürür. Çal'a hiçbir katkısı da olamaz.

 

Eski bir Süllerli olarak Hakan Saruhan'a bir abi tavsiyem: İstifanı ver. MHP'ye komşu ol derim.

 

Çal İYİ Parti yönetim kurulu üyelerine de bir lafım var:  "istifalarınızı hazırlayın" çekin fişini gitsin... CHP-Ak iş-birliğini içinizde yeşertmeyin.

Pandora kutusu içindeki Seyyar Tavşan'a ve AK şarap destekçilerine selam olsun.

Ve En önemli Soru:

ÇAL CHP içi ittifak mı,  İtilaf mı?

Çal CHP içindeki geçen dönemin MHP ortakçıları bu sefer AK partiye oynayınca; bakalım CHP içi Muhalif kanaat seçimlerde MHP'ye mi oynayacak yoksa eski ittifak (şimdinin İYİ) adayı olan adaya mı?

Çal Yerel Siyasetinde; CHP ve AKP içindeki bölünme sonucu oluşan denklemde; "Belediye Meclis tipi Sembolik Başkanlık" Çal modeli ile AK parti kontrolünde eli kolu bağlı MHP'li Belediye Başkanlığını Çal Halkına oylatmayı düşünüyorlar.

Yani Muhalefeti olmayan bir bağbozumu gara düzeni!

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (1)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Aslan Aslan
(20.01.2024 11:58 - #296)
Cumhur ittifakindaki çatlak İYİ parti ile flört !
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.