TAHİR ÇALGÜNER
Köşe Yazarı
TAHİR ÇALGÜNER
 

Seçimlerde Adaylar ve ODTÜ’LÜLER Neden Ulaşım Ana Planı ve ODTÜ yolundan bahsetmiyor

Ankara Ulaşım Ana Planı çalışması 2013 yılında Gazi Üniversitesi şehir ve Bölge planlama bölümüne hizmet alım sözleşmesi ile verildi.2014 yılında belediyeye teslim edilen planın aynısını Gökçek   2015 yılında Ankara Çevre Düzeni Planı 2038 olarak onayladı. 2017 yılında ise planın tamamı 9. idare mahkemesinde iptal edildi. 7 senedir Ankara’nın üst ölçekli planı olmadan eski plana ilave revizyon yapılarak işler götürülüyor. ODTÜ yolları da bu planın bir parçasıydı. Rektörle arazi karşılığında  anlaşıldı. Ankara Ulaşım ana planı Çevre Düzeni Planı ile beraber ele alınması gereken bir plan iş olmasına rağmen; İki planmış gibi gösteriliyor. Gazi Üniversitesince yapılan ulaşım ana planı 2028 projeksiyonlu olmayan bir çevre düzeni planına göre yapıldı. Planlama arkadan gelsin mantığıyla Mansur Yavaş, Gökçek’in izinden gitti. Planda özellikle ODTÜ yolunun Ahlatlıbel uzantısı alan cemaat kontrolündeki sermaye sahiplerince alındı. Kooperatif ve lüks konut alanları yapıldı. Mansur projeyi sahipleniyor. Cengiz Topel'den ses yok. Turgut Altınok ise malum planlama ekibiyle kol kola.. Odalardan ses yok. ODTÜ ise bilginiz gibi... Ankara ise Ulaşım ana planı ve çevre düzeni planı olmayan Başkent unvanını elinden bırakmıyor... Plan değişiklikleri ile vaziyeti idare ediyor. Bu Başkentin durumu. Denizli'nin 2019 yılında onaylanan ve çöp olan Ulaşım Ana Planını da sorgulamak Denizliler ‘in ve adayların işi olsa gerek.
Ekleme Tarihi: 16 Mart 2024 - Cumartesi

Seçimlerde Adaylar ve ODTÜ’LÜLER Neden Ulaşım Ana Planı ve ODTÜ yolundan bahsetmiyor

Ankara Ulaşım Ana Planı çalışması 2013 yılında Gazi Üniversitesi şehir ve Bölge planlama bölümüne hizmet alım sözleşmesi ile verildi.2014 yılında belediyeye teslim edilen planın aynısını Gökçek   2015 yılında Ankara Çevre Düzeni Planı 2038 olarak onayladı.

2017 yılında ise planın tamamı 9. idare mahkemesinde iptal edildi.

7 senedir Ankara’nın üst ölçekli planı olmadan eski plana ilave revizyon yapılarak işler götürülüyor.

ODTÜ yolları da bu planın bir parçasıydı. Rektörle arazi karşılığında  anlaşıldı.

Ankara Ulaşım ana planı Çevre Düzeni Planı ile beraber ele alınması gereken bir plan iş olmasına rağmen; İki planmış gibi gösteriliyor.

Gazi Üniversitesince yapılan ulaşım ana planı 2028 projeksiyonlu olmayan bir çevre düzeni planına göre yapıldı. Planlama arkadan gelsin mantığıyla Mansur Yavaş, Gökçek’in izinden gitti.

Planda özellikle ODTÜ yolunun Ahlatlıbel uzantısı alan cemaat kontrolündeki sermaye sahiplerince alındı. Kooperatif ve lüks konut alanları yapıldı.

Mansur projeyi sahipleniyor.

Cengiz Topel'den ses yok.

Turgut Altınok ise malum planlama ekibiyle kol kola..

Odalardan ses yok.

ODTÜ ise bilginiz gibi...

Ankara ise Ulaşım ana planı ve çevre düzeni planı olmayan Başkent unvanını elinden bırakmıyor...

Plan değişiklikleri ile vaziyeti idare ediyor.

Bu Başkentin durumu.

Denizli'nin 2019 yılında onaylanan ve çöp olan Ulaşım Ana Planını da sorgulamak Denizliler ‘in ve adayların işi olsa gerek.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.