TAHİR ÇALGÜNER
Köşe Yazarı
TAHİR ÇALGÜNER
 

Belediye seçimlerine girerken: Çal'daki Fırtına öncesi "Kuzuların Sessizliği"

CHP'nin önceden belirlenen Öğretmen adayı kesinleşti. Cumhur ittifakının demirbaş yorgun adayı da kesin gibi. İYİ Partinin en güçlü tek aday adayı ise çalışmalarını sürdürüyor. Çal'da Muhalefet partilerinin yerel siyasete muhalif katkısı yok denecek kadar az. Yerleşmenin, ölçek sosyolojisi nedeniyle Çal halkının da katılımcı yerel demokrasiye ilgisi istenen seviyenin altında olsa bile; Halk çevresine ilgisiz değil ve iyi bir dinleyiciler. Denenmiş ve Eski adaylara karşı yeni bir aday ve yeni bir heyecan umudu taşıyan Çal Halkı için İYİ parti aday adayı Hakan Saruhan üzerinde bir ilgi oluşmuş durumda. Son 2 dönemdir belediye Meclis kararlarının ise istisnasız muhalefet partilerine üye meclis üyeleri ile beraber "oy birligi" ile alınması Çal’da gölge bir yerel ittifak var da; halkın haberi mi yok dedirtiyor. Konuştuğumuz adaylar içinden Hakan Saruhan’ın Çal için çok sayıda proje dosyası olduğunu söyleyebiliyorum. Parti merkezli değil "aday merkezli" bir yarışta herkese hitap eden bir aday olmak istiyorum diyen Hakan Saruhan'ın;   Çal'daki tüm partilerin partilerine kırgın ve kararsız olan oyları da toplama olasılığının yüksek olması nedeniyle,  Çal'da ana muhalefet sıralamasını değiştirmesi gözüyle bakılıyor. Çal'ın CHP adayının karşısına sürpriz DSP'den sola yakın bir aday çıkarılması durumunda ise dengelerin Mevcut Belediye başkanı lehine sonuçlanması endişesi muhalif seçmenin neredeyse ortak görüşü. Belediye mevcut meclis üyelerinde ise yüzde 80 üzerinde bir değişiklik istiyorlar. Dolayısıyla Çal seçmeninin, başkan adaylarının ekibi içinde yer alan isimler üzerinden de değerlendirme yapması eğiliminde olması ise; Millet ittifakının olmayacağı bir seçimde, ekibini küçük bir ittifak gibi kapsayıcı tasarlayan adayın şansının daha da fazla olacağının bir işareti olarak da analiz edilebilir. Çal'da Sanayi Yatırım çeşitlenmesi ve Kalkınma konularına odaklanan ve bu konuda vaatlerde bulunan adayın seçimlere bir adım ileride başlayacağı 2024 seçimleri, geçmiş dönem seçimlerden farklı bir atmosferde geçecek gibi. Zira bu seçimin galibi bir dönem sonrası Çal'ın başına geçecek belediye başkanı adayının partisini ve Çal'ın kaderini belirleyecek kadar da kritik. Çal'da bir birlik oldu mu tam olur. Ama rahmet kimin üzerine yağar onu Çallılar bilir. Bakalım Çallılar kimin üzerinde "ittifak" yapacak ve siyasilere gereken cevabı bu sefer verebilecekler mi?
Ekleme Tarihi: 12 Aralık 2023 - Salı

Belediye seçimlerine girerken: Çal'daki Fırtına öncesi "Kuzuların Sessizliği"

CHP'nin önceden belirlenen Öğretmen adayı kesinleşti. Cumhur ittifakının demirbaş yorgun adayı da kesin gibi.

İYİ Partinin en güçlü tek aday adayı ise çalışmalarını sürdürüyor.

Çal'da Muhalefet partilerinin yerel siyasete muhalif katkısı yok denecek kadar az.

Yerleşmenin, ölçek sosyolojisi nedeniyle Çal halkının da katılımcı yerel demokrasiye ilgisi istenen seviyenin altında olsa bile; Halk çevresine ilgisiz değil ve iyi bir dinleyiciler.

Denenmiş ve Eski adaylara karşı yeni bir aday ve yeni bir heyecan umudu taşıyan Çal Halkı için İYİ parti aday adayı Hakan Saruhan üzerinde bir ilgi oluşmuş durumda.

Son 2 dönemdir belediye Meclis kararlarının ise istisnasız muhalefet partilerine üye meclis üyeleri ile beraber "oy birligi" ile alınması Çal’da gölge bir yerel ittifak var da; halkın haberi mi yok dedirtiyor.

Konuştuğumuz adaylar içinden Hakan Saruhan’ın Çal için çok sayıda proje dosyası olduğunu söyleyebiliyorum.

Parti merkezli değil "aday merkezli" bir yarışta herkese hitap eden bir aday olmak istiyorum diyen Hakan Saruhan'ın;   Çal'daki tüm partilerin partilerine kırgın ve kararsız olan oyları da toplama olasılığının yüksek olması nedeniyle,  Çal'da ana muhalefet sıralamasını değiştirmesi gözüyle bakılıyor.

Çal'ın CHP adayının karşısına sürpriz DSP'den sola yakın bir aday çıkarılması durumunda ise dengelerin Mevcut Belediye başkanı lehine sonuçlanması endişesi muhalif seçmenin neredeyse ortak görüşü.

Belediye mevcut meclis üyelerinde ise yüzde 80 üzerinde bir değişiklik istiyorlar.

Dolayısıyla Çal seçmeninin, başkan adaylarının ekibi içinde yer alan isimler üzerinden de değerlendirme yapması eğiliminde olması ise; Millet ittifakının olmayacağı bir seçimde, ekibini küçük bir ittifak gibi kapsayıcı tasarlayan adayın şansının daha da fazla olacağının bir işareti olarak da analiz edilebilir.

Çal'da Sanayi Yatırım çeşitlenmesi ve Kalkınma konularına odaklanan ve bu konuda vaatlerde bulunan adayın seçimlere bir adım ileride başlayacağı 2024 seçimleri, geçmiş dönem seçimlerden farklı bir atmosferde geçecek gibi.

Zira bu seçimin galibi bir dönem sonrası Çal'ın başına geçecek belediye başkanı adayının partisini ve Çal'ın kaderini belirleyecek kadar da kritik.

Çal'da bir birlik oldu mu tam olur. Ama rahmet kimin üzerine yağar onu Çallılar bilir.

Bakalım Çallılar kimin üzerinde "ittifak" yapacak ve siyasilere gereken cevabı bu sefer verebilecekler mi?

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (2)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Cıtak
(12.12.2023 14:26 - #280)
Ak parti gelişini öne de almış olabilir zaman gösterecek
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Bekilli Kayrak
(12.12.2023 22:05 - #281)
Çal Halkı bunlari değerlendirecek kadar bilinç seviyesine ulaşmış değil ama.
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.