TAHİR ÇALGÜNER
Köşe Yazarı
TAHİR ÇALGÜNER
 

CHP Denizli'nin yerelde özerklik talebi mi, Yerel ile Federatif İttifakı mı ?

CHP Genel merkezdeki dağınıklığın bir sonucu olarak; bazı İl örgütlerinin  sözde özerk yönetim adı altında; o İl deki egemen siyaset ve aktörlerinin örtülü ve uzantılı yapılarına dönüşebilir mi? konusu yerel siyaset ve yerel demokrasi açısından da tartışmalı. Yerel yönetimlerin (Belediyelerin) özerkliğini savunan CHP Genel merkez yönetiminin kendisi şimdilerde İl (yerel)  başkanlıklarının özerklik talepleri ile karşı karşıya kaldı. Denizli CHP İl başkanının Genel merkeze yönelik açık basına yansıyan  "Maraba değiliz' çıkışı manidar bulundu. CHP'nin yerelini temsil eden Denizli İl Başkanlığının Denizli siyasetinde etkin yerel muhalefet yapmamak İle eleştiriliyor olması da dikkat çekici. Denizli CHP ilçe beldiye başkan adaylarının ön  seçim yerine "önden seçim" ile belirlemesi ve seçmenine dayatması da belediye seçimlerinde ters tepmeyi bile  kabullenici ve göze alıcı  bir yaklaşım. Denizli'de CHP örgütü yerel egemen güçler ile uyumlu bir çeşit gizil bir ittifak içinde, öte yandan da Genel merkeze (sözde) duyarlı bir ince politika içinde. Bu durumuyla Denizli CHP'si, Yerelde birinci parti çıkmasa da kazançlı çıkar. Yani Denizli 'de AK Parti adayı Çal'da MHP'nin adayı rahata çıkar. Kaybedeni seçmeni olanın da Seçmen kaybı yanına kar kalır.
Ekleme Tarihi: 22 Aralık 2023 - Cuma

CHP Denizli'nin yerelde özerklik talebi mi, Yerel ile Federatif İttifakı mı ?

CHP Genel merkezdeki dağınıklığın bir sonucu olarak; bazı İl örgütlerinin  sözde özerk yönetim adı altında; o İl deki egemen siyaset ve aktörlerinin örtülü ve uzantılı yapılarına dönüşebilir mi? konusu yerel siyaset ve yerel demokrasi açısından da tartışmalı.

Yerel yönetimlerin (Belediyelerin) özerkliğini savunan CHP Genel merkez yönetiminin kendisi şimdilerde İl (yerel)  başkanlıklarının özerklik talepleri ile karşı karşıya kaldı.

Denizli CHP İl başkanının Genel merkeze yönelik açık basına yansıyan  "Maraba değiliz' çıkışı manidar bulundu.

CHP'nin yerelini temsil eden Denizli İl Başkanlığının Denizli siyasetinde etkin yerel muhalefet yapmamak İle eleştiriliyor olması da dikkat çekici.

Denizli CHP ilçe beldiye başkan adaylarının ön  seçim yerine "önden seçim" ile belirlemesi ve seçmenine dayatması da belediye seçimlerinde ters tepmeyi bile  kabullenici ve göze alıcı  bir yaklaşım.

Denizli'de CHP örgütü yerel egemen güçler ile uyumlu bir çeşit gizil bir ittifak içinde, öte yandan da Genel merkeze (sözde) duyarlı bir ince politika içinde.

Bu durumuyla Denizli CHP'si, Yerelde birinci parti çıkmasa da kazançlı çıkar.

Yani Denizli 'de AK Parti adayı Çal'da MHP'nin adayı rahata çıkar.

Kaybedeni seçmeni olanın da
Seçmen kaybı yanına kar kalır.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (1)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Kaklık Asım
(22.12.2023 23:09 - #289)
Her Denizlili'nin okuması gereken müthiş bir yazı.
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.