AHMET SANCAR
Köşe Yazarı
AHMET SANCAR
 

Deprem ve derin düşünceler

Sayın Tansu Çiller, son açıklamalarında İstanbul'un deprem riskiyle karşı karşıya olduğunu vurgulayarak Sayın Murat Kurum'u desteklediğini belirtti.  Çiller'in açıklamaları, deprem gerçeğiyle yüzleşen Türkiye için bir uyarı niteliği taşıyor.  Sayın Murat Kurum'un bu konudaki çabalarının desteklemesi, kamuoyunu deprem bilincine çekme ve gerekli önlemleri alma konusunda önemli bir adım olarak değerlendirilebilir.  Bu çağrısı, sadece İstanbul'un değil, tüm Türkiye'nin deprem önlemleri konusunda daha fazla çaba sarf etmesi gerekliliğine dikkat çekiyor. Bu bağlamda, Çiller, Murat Kurum'un liderliğinde yürütülecek kentsel dönüşüm projelerinin ve yapı güvenliği tedbirlerinin önemini vurguluyor. İstanbul'un nüfus yoğunluğu ve tarihi dokusu düşünüldüğünde, alınacak önlemlerin hayati bir öneme sahip olduğunu belirtiyor. Çiller'in destek çağrısı, sadece mevcut hükümetin bir üyesini desteklemekle sınırlı değil, aynı zamanda toplumun genel güvenliğine dikkat çekiyor. Deprem riskine karşı alınacak tedbirlerin, sadece devletin değil, aynı zamanda bireylerin de katılımını ve bilinçlenmesini gerektirdiğini ifade ediyor. İlimiz de depremle ilgili yapılan çalışmaların kamuoyuyla paylaşılması ve alınan önlemlerin açıklanması önemlidir. İdari Binaların, Hastahanelerin, Üniversite ve Yurtların/ Pansiyonların, Okulların, Camilerin, Kur’an Kurslarının ve tüm ortak yaşam alanlarının deprem testine tabi tutulup- tutulmadığı açıklanmalı ve bu testlerin sonuçları, şeffaf bir şekilde ilan edilmelidir.  Bu bilgiler, halkın güvenliği ve bilinçlenmesi adına kritik bir role sahiptir.  Acil önlemler alınması gereken durumlar varsa, bu bilgiler ivedilikle paylaşılmalı ve gerekli güçlendirme çalışmalarına hemen başlanmalıdır. İlgili kamu kurum ve kuruşları bu konuda resmi açıklamalar yaparak kamuoyunu bilgilendirmelidir. Deprem öncesi, deprem sırası ve deprem sonrası önlemler bütünlüğüne dikkat çekmek sanıldığının ötesinde önem taşımaktadır. " Hem Hatice’ye hem de neticeye bakın " diyor, sarışın güzel kadın.
Ekleme Tarihi: 24 Şubat 2024 - Cumartesi

Deprem ve derin düşünceler

Sayın Tansu Çiller, son açıklamalarında İstanbul'un deprem riskiyle karşı karşıya olduğunu vurgulayarak Sayın Murat Kurum'u desteklediğini belirtti.

 Çiller'in açıklamaları, deprem gerçeğiyle yüzleşen Türkiye için bir uyarı niteliği taşıyor.

 Sayın Murat Kurum'un bu konudaki çabalarının desteklemesi, kamuoyunu deprem bilincine çekme ve gerekli önlemleri alma konusunda önemli bir adım olarak değerlendirilebilir.

 Bu çağrısı, sadece İstanbul'un değil, tüm Türkiye'nin deprem önlemleri konusunda daha fazla çaba sarf etmesi gerekliliğine dikkat çekiyor.

Bu bağlamda, Çiller, Murat Kurum'un liderliğinde yürütülecek kentsel dönüşüm projelerinin ve yapı güvenliği tedbirlerinin önemini vurguluyor.

İstanbul'un nüfus yoğunluğu ve tarihi dokusu düşünüldüğünde, alınacak önlemlerin hayati bir öneme sahip olduğunu belirtiyor.

Çiller'in destek çağrısı, sadece mevcut hükümetin bir üyesini desteklemekle sınırlı değil, aynı zamanda toplumun genel güvenliğine dikkat çekiyor.

Deprem riskine karşı alınacak tedbirlerin, sadece devletin değil, aynı zamanda bireylerin de katılımını ve bilinçlenmesini gerektirdiğini ifade ediyor.

İlimiz de depremle ilgili yapılan çalışmaların kamuoyuyla paylaşılması ve alınan önlemlerin açıklanması önemlidir.

İdari Binaların, Hastahanelerin, Üniversite ve Yurtların/ Pansiyonların, Okulların, Camilerin, Kur’an Kurslarının ve tüm ortak yaşam alanlarının deprem testine tabi tutulup- tutulmadığı açıklanmalı ve bu testlerin sonuçları, şeffaf bir şekilde ilan edilmelidir.

 Bu bilgiler, halkın güvenliği ve bilinçlenmesi adına kritik bir role sahiptir.

 Acil önlemler alınması gereken durumlar varsa, bu bilgiler ivedilikle paylaşılmalı ve gerekli güçlendirme çalışmalarına hemen başlanmalıdır.

İlgili kamu kurum ve kuruşları bu konuda resmi açıklamalar yaparak kamuoyunu bilgilendirmelidir.

Deprem öncesi, deprem sırası ve deprem sonrası önlemler bütünlüğüne dikkat çekmek sanıldığının ötesinde önem taşımaktadır.

" Hem Hatice’ye hem de neticeye bakın " diyor, sarışın güzel kadın.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.