AHMET SANCAR
Köşe Yazarı
AHMET SANCAR
 

İzmir’ de Belediyecilik ve Şehircilikte Değişim Çağrısı

Dayımın vefatı nedeniyle İzmir'e gitmem, şehirdeki siyasi dinamiklere dair ilginç bir bakış açısı sunma fırsatı verdi. Özellikle CHP'nin kalesi olarak bilinen ilçelerden gelen cumhur ittifakı muhalifi dostlarımızın ifadeleri, şehirdeki politik manzaranın karmaşıklığını ve beklentilerin ne kadar çeşitli olduğunu gösteriyordu. "Bir dönem bu şehri AK Parti'ye teslim etsek de biraz şehir için proje yapsalar, sonraki seçimde yine CHP'ye veririz" anlamındaki sözleri, şehir sakinlerinin politik tercihlerinde ve beklentilerindeki evrimi gözler önüne seriyor. Bu sözler, sadece geçmişteki deneyimlere değil, aynı zamanda gelecekteki projelere ve hizmetlere duyulan özlemi de yansıtıyor. İzmir'deki siyasi atmosferdeki bu dinamizm, şehirdeki demokratik süreçlerin ve toplumsal taleplerin sürekli bir evrim içinde olduğunu gösteriyor. Gerçekten de, yıllardır belediyecilik ve şehircilik noktasında ihmale uğramış İzmir, artık bir değişime acil ihtiyaç duyuyor. Şehrin dokusu, altyapısı ve hizmet alanlarındaki eksiklikler, sakinlerin günlük yaşantısını etkiliyor ve potansiyelini tam anlamıyla ortaya çıkaramıyor. Bu bağlamda, şehrin yönetiminde daha etkili ve kapsamlı projelerin hayata geçirilmesi, altyapı sorunlarının çözülmesi ve şehircilik anlayışının yeniden şekillendirilmesi, İzmir'in daha sürdürülebilir ve yaşanabilir bir kent olması için kritik öneme sahiptir. Şehirdeki değişim, hem mevcut sakinlere hem de gelecek nesillere daha iyi bir yaşam kalitesi sunabilir
Ekleme Tarihi: 11 Şubat 2024 - Pazar

İzmir’ de Belediyecilik ve Şehircilikte Değişim Çağrısı

Dayımın vefatı nedeniyle İzmir'e gitmem, şehirdeki siyasi dinamiklere dair ilginç bir bakış açısı sunma fırsatı verdi.

Özellikle CHP'nin kalesi olarak bilinen ilçelerden gelen cumhur ittifakı muhalifi dostlarımızın ifadeleri, şehirdeki politik manzaranın karmaşıklığını ve beklentilerin ne kadar çeşitli olduğunu gösteriyordu.

"Bir dönem bu şehri AK Parti'ye teslim etsek de biraz şehir için proje yapsalar, sonraki seçimde yine CHP'ye veririz" anlamındaki sözleri, şehir sakinlerinin politik tercihlerinde ve beklentilerindeki evrimi gözler önüne seriyor.

Bu sözler, sadece geçmişteki deneyimlere değil, aynı zamanda gelecekteki projelere ve hizmetlere duyulan özlemi de yansıtıyor. İzmir'deki siyasi atmosferdeki bu dinamizm, şehirdeki demokratik süreçlerin ve toplumsal taleplerin sürekli bir evrim içinde olduğunu gösteriyor.

Gerçekten de, yıllardır belediyecilik ve şehircilik noktasında ihmale uğramış İzmir, artık bir değişime acil ihtiyaç duyuyor. Şehrin dokusu, altyapısı ve hizmet alanlarındaki eksiklikler, sakinlerin günlük yaşantısını etkiliyor ve potansiyelini tam anlamıyla ortaya çıkaramıyor.

Bu bağlamda, şehrin yönetiminde daha etkili ve kapsamlı projelerin hayata geçirilmesi, altyapı sorunlarının çözülmesi ve şehircilik anlayışının yeniden şekillendirilmesi, İzmir'in daha sürdürülebilir ve yaşanabilir bir kent olması için kritik öneme sahiptir.

Şehirdeki değişim, hem mevcut sakinlere hem de gelecek nesillere daha iyi bir yaşam kalitesi sunabilir

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (1)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Ali ŞEN
(12.02.2024 21:03 - #318)
İzmire sık sık giden biri olarak sizinde belirttiğiniz ak parti gelsin biraz hizmet etsin sonra yine chp yi seçeriz söylemini ben de duyuyorum ancak bunun yanında isterse izmiri Behçet Osman Kadri götürsün ama yine de Ak parti ye vermeyiz İzmir i söylemini de duyuyorum ve ne yazık ki ikinci söylemi daha fazla duyuyorum şahsi kanaatim Behçet Osman Kadri içinde kalsınlar benim güzide partimi ve teşkilatımı ve hizmetlerimizi o şekilde iki yüzlü biçimde ve art niyetli anlaşyışla kullanmasınlar
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.