ISMAHAN ÇERİBAŞI
Köşe Yazarı
ISMAHAN ÇERİBAŞI
 

KARANLIK AYDINLAR

Ah bu sosyal medya, iyi ki var..(!) " Arkadaşın okuduğu son kitap ' Çin Ali' ve bu şahıs bir ömrü araştırma ile geçmiş hatta odası yüzlerce ödülle dolan "aydınlara(!)" ' cahil' diyor ( Eğitim Şart) Bu bir...   İkincisi; iki gün önce sosyal medyada düşüncelerine değer verdiğim arkadaşımın paylaşımı dikkatimi çekti. Paylaşımda; bir fotoğraf karesi var, ve o fotoğrafın bir kenarında tren kazasında ölen yavrusunu Toprağa gömen baba, diğer tarafta Sayın Cumhurbaşkanın kutlama ile ilgili bir karesi... Yani R.T.E.. altında yazan bütün yorumları okudum sonra telefonu kenara bırakıp yoldan geçen insanları bir süre izledim tabiri caiz ise herkes kendi aleminde... Ya haberleri yok veyahut 'ateş düştüğü yeri yakar' diyorlar... Bilemiyorum ama şahsım da üzülmek ile birlikte hayatıma kaldığı yerden devam ediyorum, ediyoruz...   Telefonu tekrar elime alıp arkadaşa mesaj attım; " - Merhaba, Nasılsınız - Teşekkür ederim sen nasılsın - teşekkürler, bende iyiyim. ama son kez sorayım gerçekten " iyi misin" - evet ne denilebilir ki - ne yapıyorsun şuan - evde oturuyorum - çocuklarınız, eşiniz yanınızda mı - evet, neden - son bir soru izninizle - gülebiliyor musunuz yani eşiniz, çocuğunuz komik bir şey anlattığı zaman yada TV de komik bir şey gördüğünüz de..?. - evet " Velhasıl kelam o' da gayet iyi ( Rabbim daim etsin)   Ve bugün başka bir paylaşım dikkatimi çekti, paylaşım başlığı " Ne kadar teşekkür etsek azdır" paylaşım içeriği ; * " Karımı dövmeme müsaade ettiği için, Nisa34 * Dört kadın almama izin verdiği için Nisa3 *Cari almama izin verdiği için Nisa24 * Cennette tomurcuk memeli kızlar vaat ettiği için kadına hiç bir şey vaat etmediği için Nebe33 #Allah'ı çok seviyorum#   Sizler bu fikir paylaşımından ne çıkarırsınız bilmiyorum ama Ben; siyasi fikirlerini önemsediğim ve beni her zaman düşünmeyi sevk eden birini yanlış tanımanın ezikliği içinde hayal kırıklığı yaşadım... Lakin şunu net bir şekilde söyleyebilirim ki OKUMAYIN ; bu şekilde aydın olacak iseniz, Türkiye'nin değerlerini ve bu ülkede ki yaşayan binlerce insanın din inanç, özgürlüğü ile alay edecek iseniz, aydınlanmak ve öğrenmek için mercilerinize gelen insanların beyinlerini kirletecek iseniz, Türkiye üzerinde yapılanmaya sebep olacak iseniz kısacası kendi karanlığınızı aydınlık sanıp " aydın kesim" olarak geçinen kesim Sizler OKUMAYIN, OKUTMAYIN... Zira varlığınız yetmiyormuş gibi düşünce kirliliği de yapıyorsunuz..
Ekleme Tarihi: 12 Temmuz 2018 - Perşembe

KARANLIK AYDINLAR

Ah bu sosyal medya, iyi ki var..(!)

" Arkadaşın okuduğu son kitap ' Çin Ali' ve bu şahıs bir ömrü araştırma ile geçmiş hatta odası yüzlerce ödülle dolan "aydınlara(!)" ' cahil' diyor ( Eğitim Şart) Bu bir...

 

İkincisi; iki gün önce sosyal medyada düşüncelerine değer verdiğim arkadaşımın paylaşımı dikkatimi çekti. Paylaşımda; bir fotoğraf karesi var, ve o fotoğrafın bir kenarında tren kazasında ölen yavrusunu Toprağa gömen baba, diğer tarafta Sayın Cumhurbaşkanın kutlama ile ilgili bir karesi... Yani R.T.E.. altında yazan bütün yorumları okudum sonra telefonu kenara bırakıp yoldan geçen insanları bir süre izledim tabiri caiz ise herkes kendi aleminde... Ya haberleri yok veyahut 'ateş düştüğü yeri yakar' diyorlar... Bilemiyorum ama şahsım da üzülmek ile birlikte hayatıma kaldığı yerden devam ediyorum, ediyoruz...

 

Telefonu tekrar elime alıp arkadaşa mesaj attım;

" - Merhaba, Nasılsınız

- Teşekkür ederim sen nasılsın

- teşekkürler, bende iyiyim. ama son kez sorayım gerçekten " iyi misin"

- evet ne denilebilir ki

- ne yapıyorsun şuan

- evde oturuyorum

- çocuklarınız, eşiniz yanınızda mı

- evet, neden

- son bir soru izninizle

- gülebiliyor musunuz yani eşiniz, çocuğunuz komik bir şey anlattığı zaman yada TV de komik bir şey gördüğünüz de..?.

- evet "

Velhasıl kelam o' da gayet iyi ( Rabbim daim etsin)

 

Ve bugün başka bir paylaşım dikkatimi çekti, paylaşım başlığı " Ne kadar teşekkür etsek azdır" paylaşım içeriği ;

* " Karımı dövmeme müsaade ettiği için, Nisa34

* Dört kadın almama izin verdiği için Nisa3

*Cari almama izin verdiği için Nisa24

* Cennette tomurcuk memeli kızlar vaat ettiği için kadına hiç bir şey vaat etmediği için Nebe33 #Allah'ı çok seviyorum#

 

Sizler bu fikir paylaşımından ne çıkarırsınız bilmiyorum ama Ben; siyasi fikirlerini önemsediğim ve beni her zaman düşünmeyi sevk eden birini yanlış tanımanın ezikliği içinde hayal kırıklığı yaşadım... Lakin şunu net bir şekilde söyleyebilirim ki OKUMAYIN ; bu şekilde aydın olacak iseniz, Türkiye'nin değerlerini ve bu ülkede ki yaşayan binlerce insanın din inanç, özgürlüğü ile alay edecek iseniz, aydınlanmak ve öğrenmek için mercilerinize gelen insanların beyinlerini kirletecek iseniz, Türkiye üzerinde yapılanmaya sebep olacak iseniz kısacası kendi karanlığınızı aydınlık sanıp " aydın kesim" olarak geçinen kesim Sizler OKUMAYIN, OKUTMAYIN... Zira varlığınız yetmiyormuş gibi düşünce kirliliği de yapıyorsunuz..

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.