TAHİR ÇALGÜNER
Köşe Yazarı
TAHİR ÇALGÜNER
 

Tavas Siyaset Kulübünde eş başkanlık el mi değiştirdi?

AK parti ve CHP'den mağdur olan Denizli genelinde aday adaylarının İl başkanları tarafından belirlendiğini zannedenler yanılıyor. Denizli- Pamukkale'de ikamet etmekte olan Beyaz eldivenli horoz, denklemi kurgular teknik direktöre iletir. O da siyaseti dengelemek için gereken ekibi sahaya çıkarır. Danışıklı dövüş ve paslaşmalar da bu arada ihmal edilmez. Merkezefendi Belediyesi’nde Ekrem Başer aday olarak çıkarsa; CHP kaybedecek gibi duruyor. Pamukkale Belediyesi ise keza yine Ak Parti’de kalacak gibi. Ancak üçgenin tepe noktası kritik. O da Büyükşehir Belediyesi!   Osman Zolan'ı aday yapan başkan, Belediyenin CHP'ye geçmesi için şimdi de oyları bölmek için bir adayı o bölgeye yönlendirmiş durumda. Yani "bir koyun bir alın" ruletinde Merkezefendi Belediyesi el değiştirirken, Denizli Büyükşehir belediyesi CHP'ye geçecek. Yani burada hep kazanan zaten kazan-kazan planını sahneleyen. Çetin Altan’ın benzetmesi ile; "Batıda düello vardır, doğuda pusu, biz doğu ile batı arasında olduğumuz için düelloya çağırıp pusu kurarız." saptaması işin özetini anlatır nitelikte. Peki, kim bu Pamukkale’deki büyük baron? Bu kişi İzmir merkezli biri… Kendini mağdur gösterip en son noktada Denizli CHP'den aday gösterdiği kişi bile onun kim olduğunu bilemeyecek kadar hem oyunun içinde hem de dışında. İl başkanlarını da takan kimse yok. Denizli siyasetindeki siyasi partilerinin mağdur aday adayları ve  bu büyük resim içindeki üçgenin iç açılarının ne kadar değişse de; toplamının 180 derece olduğunu unutanlar ise  haliyle şaşkınlar. Bakalım göreceğiz. Merkezefendi düşmek üzere iken; Denizli merkeze bayrak çekenler aslında hem galip hem mağlup tarafta ise mağdurları hangi tarafta olacak? İşte bu sorunun cevabı seçimden sonra verilecek ve sonrada unutulup gidecek.
Ekleme Tarihi: 03 Şubat 2024 - Cumartesi

Tavas Siyaset Kulübünde eş başkanlık el mi değiştirdi?

AK parti ve CHP'den mağdur olan Denizli genelinde aday adaylarının İl başkanları tarafından belirlendiğini zannedenler yanılıyor.

Denizli- Pamukkale'de ikamet etmekte olan Beyaz eldivenli horoz, denklemi kurgular teknik direktöre iletir. O da siyaseti dengelemek için gereken ekibi sahaya çıkarır.

Danışıklı dövüş ve paslaşmalar da bu arada ihmal edilmez.

Merkezefendi Belediyesi’nde Ekrem Başer aday olarak çıkarsa; CHP kaybedecek gibi duruyor.

Pamukkale Belediyesi ise keza yine Ak Parti’de kalacak gibi.

Ancak üçgenin tepe noktası kritik.

O da Büyükşehir Belediyesi!

 

Osman Zolan'ı aday yapan başkan, Belediyenin CHP'ye geçmesi için şimdi de oyları bölmek için bir adayı o bölgeye yönlendirmiş durumda.

Yani "bir koyun bir alın" ruletinde Merkezefendi Belediyesi el değiştirirken, Denizli Büyükşehir belediyesi CHP'ye geçecek.

Yani burada hep kazanan zaten kazan-kazan planını sahneleyen.

Çetin Altan’ın benzetmesi ile;

"Batıda düello vardır, doğuda pusu, biz doğu ile batı arasında olduğumuz için düelloya çağırıp pusu kurarız." saptaması işin özetini anlatır nitelikte.

Peki, kim bu Pamukkale’deki büyük baron?

Bu kişi İzmir merkezli biri…

Kendini mağdur gösterip en son noktada Denizli CHP'den aday gösterdiği kişi bile onun kim olduğunu bilemeyecek kadar hem oyunun içinde hem de dışında.

İl başkanlarını da takan kimse yok.

Denizli siyasetindeki siyasi partilerinin mağdur aday adayları ve  bu büyük resim içindeki üçgenin iç açılarının ne kadar değişse de; toplamının 180 derece olduğunu unutanlar ise  haliyle şaşkınlar.

Bakalım göreceğiz.

Merkezefendi düşmek üzere iken; Denizli merkeze bayrak çekenler aslında hem galip hem mağlup tarafta ise mağdurları hangi tarafta olacak?

İşte bu sorunun cevabı seçimden sonra verilecek ve sonrada unutulup gidecek.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (1)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Osman ışıklı
(04.02.2024 14:34 - #309)
Denizli üst aklı kimdir?
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.