TAHİR ÇALGÜNER
Köşe Yazarı
TAHİR ÇALGÜNER
 

Ver Çallı’mı Al Çallı’nı Projesi!

Kentsel dönüşümde Sosyo-Ekonomik yapı duyarlı Yerleşimsel Döngüsel dönüşüm, Denizli ve Çal belediyelerince kentsel dönüşümde bir konut emlak havuzu kurulmalı. Kentsel, kırsal ve yarı kırsal yerleşimlerde, il sınırları içindeki mekânsal ve sosyal dönüşüm talebinde bulunan mülk sahipleri bir emlak havuzuna alınmalıdır. Belediye veya bir dönüşüm şirketi tarafından finansal teşvik ve ödeme sistemleri ile yönlendirme yapılarak, dönüşüme girmek isteyen aileler; takas yolu ile farklı sosyal ve mekânsal çevre isteklerine denk düşecek insanların gelecekteki farklı yaşam tercihleri doğrultusunda, Denizli ve Çal arasında  karşılıklı rotasyonel takas değişim sağlanabilir. Denizli'de yaşamak isteyen Denizli'deki Çallı hemşehrisinin mülkünde, Çal'da bir mahallede yapmak isteyen Denizlili Çallı da bu sistem sayesinde tarafların belirledikleri süreler boyunca Çal'da ikamet edebilir Devre tatil mülk sistemine benzer bir sisteme de benzetilebilecek ve fonlandırılarak desteklenecek sistem; kalıcı konut mülkiyetleri içinde geçerli olabilir. Kırsaldan, yarı kırsala ve kente olan yaşamsal dönüşümün tam tersi bir dönüşümü de gelecekte yaşayacağız... Kentler boşalıp şehirler önemini artırırken, kent içi alanlarında her zaman karşılıklı bir alıcısı olacaktır. Sağlıklı dönüşüm ve homojen olmayan renkli sosyal estetik çevrelerinde bu doğal dönüşümsel döngü ile sağlanabilir. YIK-YAP sistemi ve TOKİ tipi dönüşüm modelinin sıkıntıları ve dikey mimarinin kentsel ekonomiye negatif etkileri ve çözümsüzlükleri ile oluşan yapay sosyal-estetik sorunlar ortadadır.
Ekleme Tarihi: 02 Mart 2024 - Cumartesi

Ver Çallı’mı Al Çallı’nı Projesi!

Kentsel dönüşümde Sosyo-Ekonomik yapı duyarlı Yerleşimsel Döngüsel dönüşüm, Denizli ve Çal belediyelerince kentsel dönüşümde bir konut emlak havuzu kurulmalı.

Kentsel, kırsal ve yarı kırsal yerleşimlerde, il sınırları içindeki mekânsal ve sosyal dönüşüm talebinde bulunan mülk sahipleri bir emlak havuzuna alınmalıdır.

Belediye veya bir dönüşüm şirketi tarafından finansal teşvik ve ödeme sistemleri ile yönlendirme yapılarak, dönüşüme girmek isteyen aileler; takas yolu ile farklı sosyal ve mekânsal çevre isteklerine denk düşecek insanların gelecekteki farklı yaşam tercihleri doğrultusunda, Denizli ve Çal arasında  karşılıklı rotasyonel takas değişim sağlanabilir.

Denizli'de yaşamak isteyen Denizli'deki Çallı hemşehrisinin mülkünde, Çal'da bir mahallede yapmak isteyen Denizlili Çallı da bu sistem sayesinde tarafların belirledikleri süreler boyunca Çal'da ikamet edebilir

Devre tatil mülk sistemine benzer bir sisteme de benzetilebilecek ve fonlandırılarak desteklenecek sistem; kalıcı konut mülkiyetleri içinde geçerli olabilir.

Kırsaldan, yarı kırsala ve kente olan yaşamsal dönüşümün tam tersi bir dönüşümü de gelecekte yaşayacağız...

Kentler boşalıp şehirler önemini artırırken, kent içi alanlarında her zaman karşılıklı bir alıcısı olacaktır.

Sağlıklı dönüşüm ve homojen olmayan renkli sosyal estetik çevrelerinde bu doğal dönüşümsel döngü ile sağlanabilir.

YIK-YAP sistemi ve TOKİ tipi dönüşüm modelinin sıkıntıları ve dikey mimarinin kentsel ekonomiye negatif etkileri ve çözümsüzlükleri ile oluşan yapay sosyal-estetik sorunlar ortadadır.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (1)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Karacavuş
(03.03.2024 03:58 - #351)
Süller'in bağırsakları temizlenir bence iyi fikir
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.