TAHİR ÇALGÜNER
Köşe Yazarı
TAHİR ÇALGÜNER
 

Çal'da CHP'nin ayak sesleri!

Çal İYİ Partisi adayının adaylıktan çekilmesi ile önü açılan CHP Çal;  tam saha gezileri yapan şu anda tek parti konumunda. 20 senedir Çal'a Belediye başkanı kazandıramamış bir parti, haliyle Çallılar'ın yakın takibinde ve gözleri üstünde. Çal'da Cumhur İttifakı adayı ise oy kaybetmekte ve kaybettiği oyları tekrar oya tahvil etmenin pragmatik projelerini yaparken;  CHP'nin kente dair projeleri ise hayli ilgi çekici geldi bana. Bunları Genel hatları ile sıralarsak; 1. Kreş çalışması: Çalışan bayanların çocuklarına yönelik 3 tane kreş açmak. 2. Çal'a dört başı mahmur bir Organize Sanayi Bölgesi kurmak ve Tarıma dayalı sanayi yatırımcıyı bu bölgeye çekerek teşvik etmek. 3.Çal Belediye Spor kulübüne güçlü bir sponsor arayışı içindeler. 4.Merkeze katlı otopark projesi ve Çivril-Çal ölüm yolunun ıslahı. 5. Çal Çevre yolu projesinin teknik pürüzlerini çözerek uygulama plan aşamasına geçilmesi. 6.Kanatlı Hayvan Entegre üretim Projesi. 7. Süt Şişelere ve paketleme tesisi kurdurarak; Belediyenin ihtiyaç sahipleri ve yeni doğan çocuklarına süt dağıtımını yapması. Güzel projeler bunlar. Geçen 10 sene içinde yapılması gerekirken yapılmayan bu projeleri CHP adayının rahatlıkla uygulamaya koyabileceğini de rahatlıkla söyleyebiliriz. Çal’da denklemden düşen IYI parti bileşenlerinin büyük bir kısmı CHP'yi destekliyor. Ancak İYİ Partiye tepkili bir İYİ partili seçmen grubunun MHP 'li adaya kaymasına karşı, CHP'nin nasıl bir strateji izleyeceğini de zaman içinde göreceğiz. Çal ilçesinde değişim ile beraber sosyo-ekonomik dönüşümün olması gerek. Bunun içinde göçün durdurulması ve tersine göçün ilçeye başlaması ise istihdama dayalı yatırımların eş zamanlı devreye girmesi ile mümkündür. Çal'da 20 sene sonra CHP'nin belediyeyi kazanması sürpriz olmaz. Şartlar olgunlaşmış durumda. Çal için hayırlısı olur. Çal merkezli uyumlu çalışabilecek bir belediye meclisi kompozisyonu da sağlanabilirse; Çal'ın bundan sonra kalkınması bir belediyecilik anlayışı ile yeni bir rortaya girmesi ve ivmelenmesi de kaçınılmazdır.
Ekleme Tarihi: 14 Şubat 2024 - Çarşamba

Çal'da CHP'nin ayak sesleri!

Çal İYİ Partisi adayının adaylıktan çekilmesi ile önü açılan CHP Çal;  tam saha gezileri yapan şu anda tek parti konumunda.

20 senedir Çal'a Belediye başkanı kazandıramamış bir parti, haliyle Çallılar'ın yakın takibinde ve gözleri üstünde.

Çal'da Cumhur İttifakı adayı ise oy kaybetmekte ve kaybettiği oyları tekrar oya tahvil etmenin pragmatik projelerini yaparken;  CHP'nin kente dair projeleri ise hayli ilgi çekici geldi bana.

Bunları Genel hatları ile sıralarsak;

1. Kreş çalışması: Çalışan bayanların çocuklarına yönelik 3 tane kreş açmak.

2. Çal'a dört başı mahmur bir Organize Sanayi Bölgesi kurmak ve Tarıma dayalı sanayi yatırımcıyı bu bölgeye çekerek teşvik etmek.

3.Çal Belediye Spor kulübüne güçlü bir sponsor arayışı içindeler.

4.Merkeze katlı otopark projesi ve Çivril-Çal ölüm yolunun ıslahı.

5. Çal Çevre yolu projesinin teknik pürüzlerini çözerek uygulama plan aşamasına geçilmesi.

6.Kanatlı Hayvan Entegre üretim Projesi.

7. Süt Şişelere ve paketleme tesisi kurdurarak; Belediyenin ihtiyaç sahipleri ve yeni doğan çocuklarına süt dağıtımını yapması.

Güzel projeler bunlar.

Geçen 10 sene içinde yapılması gerekirken yapılmayan bu projeleri CHP adayının rahatlıkla uygulamaya koyabileceğini de rahatlıkla söyleyebiliriz.

Çal’da denklemden düşen IYI parti bileşenlerinin büyük bir kısmı CHP'yi destekliyor.

Ancak İYİ Partiye tepkili bir İYİ partili seçmen grubunun MHP 'li adaya kaymasına karşı, CHP'nin nasıl bir strateji izleyeceğini de zaman içinde göreceğiz.

Çal ilçesinde değişim ile beraber sosyo-ekonomik dönüşümün olması gerek.

Bunun içinde göçün durdurulması ve tersine göçün ilçeye başlaması ise istihdama dayalı yatırımların eş zamanlı devreye girmesi ile mümkündür.

Çal'da 20 sene sonra CHP'nin belediyeyi kazanması sürpriz olmaz.

Şartlar olgunlaşmış durumda.

Çal için hayırlısı olur.

Çal merkezli uyumlu çalışabilecek bir belediye meclisi kompozisyonu da sağlanabilirse; Çal'ın bundan sonra kalkınması bir belediyecilik anlayışı ile yeni bir rortaya girmesi ve ivmelenmesi de kaçınılmazdır.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.