AGD Hanımlar Komisyonundan anneler günü mesajı

DENİZLİ 11.05.2020 - 09:00, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

AGD Hanımlar Komisyonundan anneler günü mesajı

 Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Denizli Şubesi Hanımlar Komisyonu Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.   Mesajda şu ifadelere yer verildi: “Annedir dünyamızı elinde şekillendiren… Geleceğimizi inşa eden... Hayırlı bir evlat yetiştirme uğruna kendini feda eden… Öyle bir medeniyetin evlatlarıyız ki ‘Anne’nin ayakları altına cennet serilmiş. Öyle bir medeniyetin varisleriyiz ki ‘Anne’ye ‘öf bile demek’ yasak kılınmış. Annelik vazifesi mukaddes kabul edilmiş… Anne; merhameti, sevmeyi, fedakârlık yapmayı, sabretmeyi, iyilik yapmayı, edebi, hayâyı, terbiyeyi temsil eder. Ana ocağında atılır bir ömrün temelleri.   Bir çocuğun karakterinin 75’i 0-6 yaş arası oluşur. Bu aynı zamanda şu da demek: Bir medeniyetin karakterinin 75’i annenin ellerinde şekil bulur. Milletler ‘Anne’ye ‘Anneliğe’ verdiği anlam ve önem kadar büyürler ya da küçülürler. Çünkü gelecek annelerimizin yetiştirdiği gençlere emanettir. Şuurlu, milli ve manevi değerlere sahip çıkan ve evladına da bu şuuru aktaran bir annenin terbiyesinden geçen genç, bir millet için en büyük kıymettir.     Ecdadının değerlerinden utanan, kültür emperyalizmi karşısında sahip olduğu milli ve manevi dinamikleri önemsemeyen, çocuğunun sözüm ona güçlü olabilmesi için meşru olmayan her yola başvurmasını salık veren bir annenin yetiştirdiği; ecdadından kopuk, medeniyetinin ona bıraktığı mirastan bi haber bir genç ise maalesef bir milletin en büyük kaybıdır… Bu yüzdendir ki ülkemizi güçsüzleştirip parçalamak isteyen şer güçler, neslimizi ifsat edebilmek için kadının metalaştırılması yönünde büyük gayretler sarf etmektedirler. Kadının metalaştırılması demek ‘Anne’nin asli ruhundan, fıtratından koparılması demektir.   Sözüm ona modern dünyanın materyalist bakış açısı tüm değerlerimizi alt üst etmekte ve en büyük değersizliği bir değermiş gibi takdim etmektedir. Maalesef ülkemizde de bu materyalist bakış açısı her geçen gün biraz daha yaygınlaşmaktadır. Aile bir toplumun en küçük yapı taşıdır. Bu yapı taşının manevi gücü anneden gelir. ‘Anne’nin gücü aileye, ailenin gücü topluma, toplumun gücü dünyaya yansır. Ailenin korunması anayasal bir zorunluluk iken bu görev ihmal edilmektedir.   Bizler Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şubesi Hanımlar Komisyonu olarak, oynanan oyunların farkındayız. Milli ve manevi değerlerimize bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da sahip çıkacağız. Hanımlar Komisyonu olarak Aile okulu, Asr-ı Saadet dersleri çalışmalarıyla annelerimizin ellerinden tutuyoruz. Annelerimiz bize emanettir. Onların derdi bizim derdimiz, onların üzüntüsü bizim üzüntümüzdür. Huzurlu anneler huzurlu aileler huzurlu toplumlara sebep olması dileğiyle.   Tüm annelerimizin ‘Anneler Günü’nü kutluyoruz.”  

 Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Denizli Şubesi Hanımlar Komisyonu Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

 

Mesajda şu ifadelere yer verildi: “Annedir dünyamızı elinde şekillendiren… Geleceğimizi inşa eden... Hayırlı bir evlat yetiştirme uğruna kendini feda eden… Öyle bir medeniyetin evlatlarıyız ki ‘Anne’nin ayakları altına cennet serilmiş. Öyle bir medeniyetin varisleriyiz ki ‘Anne’ye ‘öf bile demek’ yasak kılınmış. Annelik vazifesi mukaddes kabul edilmiş… Anne; merhameti, sevmeyi, fedakârlık yapmayı, sabretmeyi, iyilik yapmayı, edebi, hayâyı, terbiyeyi temsil eder. Ana ocağında atılır bir ömrün temelleri.

 

Bir çocuğun karakterinin 75’i 0-6 yaş arası oluşur. Bu aynı zamanda şu da demek: Bir medeniyetin karakterinin 75’i annenin ellerinde şekil bulur. Milletler ‘Anne’ye ‘Anneliğe’ verdiği anlam ve önem kadar büyürler ya da küçülürler. Çünkü gelecek annelerimizin yetiştirdiği gençlere emanettir. Şuurlu, milli ve manevi değerlere sahip çıkan ve evladına da bu şuuru aktaran bir annenin terbiyesinden geçen genç, bir millet için en büyük kıymettir.

 

 

Ecdadının değerlerinden utanan, kültür emperyalizmi karşısında sahip olduğu milli ve manevi dinamikleri önemsemeyen, çocuğunun sözüm ona güçlü olabilmesi için meşru olmayan her yola başvurmasını salık veren bir annenin yetiştirdiği; ecdadından kopuk, medeniyetinin ona bıraktığı mirastan bi haber bir genç ise maalesef bir milletin en büyük kaybıdır… Bu yüzdendir ki ülkemizi güçsüzleştirip parçalamak isteyen şer güçler, neslimizi ifsat edebilmek için kadının metalaştırılması yönünde büyük gayretler sarf etmektedirler. Kadının metalaştırılması demek ‘Anne’nin asli ruhundan, fıtratından koparılması demektir.

 

Sözüm ona modern dünyanın materyalist bakış açısı tüm değerlerimizi alt üst etmekte ve en büyük değersizliği bir değermiş gibi takdim etmektedir. Maalesef ülkemizde de bu materyalist bakış açısı her geçen gün biraz daha yaygınlaşmaktadır. Aile bir toplumun en küçük yapı taşıdır. Bu yapı taşının manevi gücü anneden gelir. ‘Anne’nin gücü aileye, ailenin gücü topluma, toplumun gücü dünyaya yansır. Ailenin korunması anayasal bir zorunluluk iken bu görev ihmal edilmektedir.

 

Bizler Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şubesi Hanımlar Komisyonu olarak, oynanan oyunların farkındayız. Milli ve manevi değerlerimize bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da sahip çıkacağız. Hanımlar Komisyonu olarak Aile okulu, Asr-ı Saadet dersleri çalışmalarıyla annelerimizin ellerinden tutuyoruz. Annelerimiz bize emanettir. Onların derdi bizim derdimiz, onların üzüntüsü bizim üzüntümüzdür. Huzurlu anneler huzurlu aileler huzurlu toplumlara sebep olması dileğiyle.

 

Tüm annelerimizin ‘Anneler Günü’nü kutluyoruz.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.