Denizli'de bu hafta sıcaklar etkili olacak

DENİZLİ 19.07.2020 - 07:21, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Denizli'de bu hafta sıcaklar etkili olacak

Denizli’de bugün hava sıcaklığı en düşük 23 en yüksek 38 derece arasında değişirken hava az bulutlu rüzgar kuzeybatından 12 km/sa hızında esmesi bekleniyor. Meteoroloji sıcak havaya karşı uyardı: Saat 11 ile 16 arası sıcak çarpması yaşanabilir.   Meteoroloji Genel Müdürlüğü, pazar gününden itibaren gelecek haftanın ortasına kadar etkili olacak Basra kaynaklı sıcak hava dalgasına ilişkin uyarıda bulundu. Denizli’de hava sıcaklığı gölgede 36 ila 38 derece olarak hissedilecek. Ege de bunaltıcı hava sıcaklıkları etkili olacağı tahmin ediliyor.   Genel Müdürlükten yapılan duyuruya göre, gelecek hafta kuzey ve kuzeydoğu kesimlerde görülecek olan kısa süreli gök gürültülü sağanak yağışlar dışında yurt genelinin parçalı ve az bulutlu geçmesi bekleniyor. Ülkenin yarın, gelecek hafta ortasına kadar, güneydoğu bölgelerden itibaren Basra kaynaklı sıcak hava dalgasının etkisi altına gireceği tahmin ediliyor.   SICAKLIKLAR MEVSİM NORMALLERİNİN 5 İLE 8 DERECE ÜSTÜNE ÇIKACAK Mevsim normalleri civarında seyreden sıcaklıkların hissedilir derecede artarak özellikle iç ve doğu bölgelerde normallerin 5 ile 8 derece üzerine çıkması beklenirken, haftanın ikinci yarısında tekrar düşerek ülke genelinde mevsim normallerinin civarında seyredeceği ön görülüyor. Egede bunaltıcı sıcaklıklar etkili olacak.   BAZI İLÇELERDE BEKLENEN SICAKLIK DEĞERLERİ Bazı ilçelerde bu hafta görülecek olan en yüksek sıcaklık değerlerinin şu şekilde olması bekleniyor: Acıpayam, Serinhisar ve Çivril 36,  Çameli 32, Tavas, Çardak, Çal 35, Sarayköy 40, Buldan 37, Pamukkale ve Merkezefendi’de 38 derece olması bekleniyor.   VATANDAŞLARA UYARI Güneş ışınlarının dik geldiği 11 ile 16 saatleri arasında başta yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşların sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları önem taşıyor.  

Denizli’de bugün hava sıcaklığı en düşük 23 en yüksek 38 derece arasında değişirken hava az bulutlu rüzgar kuzeybatından 12 km/sa hızında esmesi bekleniyor. Meteoroloji sıcak havaya karşı uyardı: Saat 11 ile 16 arası sıcak çarpması yaşanabilir.

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, pazar gününden itibaren gelecek haftanın ortasına kadar etkili olacak Basra kaynaklı sıcak hava dalgasına ilişkin uyarıda bulundu. Denizli’de hava sıcaklığı gölgede 36 ila 38 derece olarak hissedilecek. Ege de bunaltıcı hava sıcaklıkları etkili olacağı tahmin ediliyor.

 

Genel Müdürlükten yapılan duyuruya göre, gelecek hafta kuzey ve kuzeydoğu kesimlerde görülecek olan kısa süreli gök gürültülü sağanak yağışlar dışında yurt genelinin parçalı ve az bulutlu geçmesi bekleniyor. Ülkenin yarın, gelecek hafta ortasına kadar, güneydoğu bölgelerden itibaren Basra kaynaklı sıcak hava dalgasının etkisi altına gireceği tahmin ediliyor.

 

SICAKLIKLAR MEVSİM NORMALLERİNİN 5 İLE 8 DERECE ÜSTÜNE ÇIKACAK

Mevsim normalleri civarında seyreden sıcaklıkların hissedilir derecede artarak özellikle iç ve doğu bölgelerde normallerin 5 ile 8 derece üzerine çıkması beklenirken, haftanın ikinci yarısında tekrar düşerek ülke genelinde mevsim normallerinin civarında seyredeceği ön görülüyor. Egede bunaltıcı sıcaklıklar etkili olacak.

 

BAZI İLÇELERDE BEKLENEN SICAKLIK DEĞERLERİ

Bazı ilçelerde bu hafta görülecek olan en yüksek sıcaklık değerlerinin şu şekilde olması bekleniyor:

Acıpayam, Serinhisar ve Çivril 36,  Çameli 32, Tavas, Çardak, Çal 35, Sarayköy 40, Buldan 37, Pamukkale ve Merkezefendi’de 38 derece olması bekleniyor.

 

VATANDAŞLARA UYARI

Güneş ışınlarının dik geldiği 11 ile 16 saatleri arasında başta yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşların sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları önem taşıyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.