Denizli'de 'corona virüsü' iddiası!

DENİZLİ 26.01.2020 - 10:26, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Denizli'de 'corona virüsü' iddiası!

Denizli’de bir Çinli turistin yüksek ateş nedeniyle hastaneye başvurması olayı ile ilgili akıllara son günlerde Çin’de ortaya çıkan ‘corona virüsü’ şüphesi ve iddiaları üzerine son noktayı Denizli Sağlık Müdürü Berna Öztürk koydu. Berna Öztürk; “Hastada mevsimsel gribal enfeksiyon olduğunu düşünüyoruz" dedi.   Tatil için Denizli'ye gelen Çinli bir turist ateşinin 40.5 dereceye çıktığı iddiası ile ambulansla hastaneye kaldırılmasının ardından ‘corona virüsü' şüphesi ile turistin tedavi gördüğü hastanenin enfeksiyon servisinin geçici olarak karantina altına alındığı iddia edildi.   Tatil için Pamukkale'ye gelen ve ismi henüz belirlenemeyen Çinli turist gün içerisinde halsizlik, bulantı ve kusma şikayeti ile odasında dinlenmeye çekildi. Belli bir süre kendisinden haber alınamayan turistin birlikte geldiği arkadaşları odasına çıkıp kendisini kontrol ettiklerinde ateşinin yüksek olduğunu fark etti. Bunun üzerine arkadaşları tur rehberleri ile otel görevlilerine bilgi vererek durumu anlattı. Ardından görevliler ambulans çağırdı. Otele gelen ambulans ile Çinli turist Denizli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Enfeksiyon servisine çıkarılan Çinli turistin ateşinin 40.5 dereceye kadar çıktığı iddia edildi. Servisin geçici süreliğine karantina altına alındığı öne sürüldü.     İddialar üzerine, Denizli İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk bir açıklamada bulundu. Çinli bir turistin hastaneye 38,5 derece ateş ve boğaz ağrısı şikayetiyle başvurduğunu söyledi. Hastada mevsimsel gribal enfeksiyon düşünüldüğünü belirten Öztürk, şunları kaydetti: "Koronavirüs bulguları taşımıyor. Servisin karantina altına alındığı haberleri gerçeği yansıtmıyor. Teyit edilmeden halkı bu tür panikleten haberler konusunda hassas olunması gerekiyor."   Öztürk, hasta turistin tedavisinin normal odada devam ettiğini sözlerine ekledi.

Denizli’de bir Çinli turistin yüksek ateş nedeniyle hastaneye başvurması olayı ile ilgili akıllara son günlerde Çin’de ortaya çıkan ‘corona virüsü’ şüphesi ve iddiaları üzerine son noktayı Denizli Sağlık Müdürü Berna Öztürk koydu. Berna Öztürk; “Hastada mevsimsel gribal enfeksiyon olduğunu düşünüyoruz" dedi.

 

Tatil için Denizli'ye gelen Çinli bir turist ateşinin 40.5 dereceye çıktığı iddiası ile ambulansla hastaneye kaldırılmasının ardından ‘corona virüsü' şüphesi ile turistin tedavi gördüğü hastanenin enfeksiyon servisinin geçici olarak karantina altına alındığı iddia edildi.

 

Tatil için Pamukkale'ye gelen ve ismi henüz belirlenemeyen Çinli turist gün içerisinde halsizlik, bulantı ve kusma şikayeti ile odasında dinlenmeye çekildi. Belli bir süre kendisinden haber alınamayan turistin birlikte geldiği arkadaşları odasına çıkıp kendisini kontrol ettiklerinde ateşinin yüksek olduğunu fark etti. Bunun üzerine arkadaşları tur rehberleri ile otel görevlilerine bilgi vererek durumu anlattı. Ardından görevliler ambulans çağırdı. Otele gelen ambulans ile Çinli turist Denizli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Enfeksiyon servisine çıkarılan Çinli turistin ateşinin 40.5 dereceye kadar çıktığı iddia edildi. Servisin geçici süreliğine karantina altına alındığı öne sürüldü.

 

 

İddialar üzerine, Denizli İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk bir açıklamada bulundu. Çinli bir turistin hastaneye 38,5 derece ateş ve boğaz ağrısı şikayetiyle başvurduğunu söyledi. Hastada mevsimsel gribal enfeksiyon düşünüldüğünü belirten Öztürk, şunları kaydetti: "Koronavirüs bulguları taşımıyor. Servisin karantina altına alındığı haberleri gerçeği yansıtmıyor. Teyit edilmeden halkı bu tür panikleten haberler konusunda hassas olunması gerekiyor."

 

Öztürk, hasta turistin tedavisinin normal odada devam ettiğini sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.