Denizli'de kuvvetli buzlanma ve don uyarısı!

DENİZLİ 05.12.2019 - 11:50, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Denizli'de kuvvetli buzlanma ve don uyarısı!

Denizli’de bugün kent merkezinde hava sıcaklığı 5 ila 9 derece arası değişirken, akşam saatlerinde soğuk hava dalgası altına girecek. Kuvvetli buzlanma ve don uyarısı yapılan Denizli'de, bazı ilçelerde hava sıcaklığı -6 derecelere kadar ineceği tahmin ediliyor.   Denizli’de yağışların ardından havaların soğuması üzerine bugün akşam saatlerinden itibaren özellikle Cuma günü kuvvetli buzlanma ve don olayı olacağı nedeniyle Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı dikkatli olunması konusunda uyarıda bulundu.     Denizli’de bu akşam saatlerinden itibaren soğuk hava dalgasının etkili olacağı beklenirken kuvvetli buzlanma ve don olayına karşı uyarı yapıldı. Kent merkezinde hava sıcaklığının 2 dereceye kadar düşeceği gözlemlenirken Çameli ve Serinhisar’ da -6 derece, Çivril’de -5 derece, Tavas, Bozkurt, Çal, Acıpayam’da -4 derece diğer illerde de eksi derecede soğuk olacağı tahmin ediliyor. Meteoroloji’den yapılan açıklamada; Marmara'nın güneydoğusu ve Trakya'nın batısı, İç Ege, İç Anadolu, Akdeniz ve Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da önümüzdeki 3 gün boyunca (06-07-08 Aralık 2019 Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri) kuvvetli, iç ve doğu bölgelerde yer yer çok kuvvetli buzlanma ve don olayı beklendiğinden meydana gelebilecek ulaşımda aksamalara karşı vatandaşlarımızın, ilgililerin ve sürücülerimizin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.     DENİZLİ’YE SARI İKAZ! Meteoroloji Genel Müdürlüğü hemen hemen Türkiye’nin bir çok ilinde don tehlikesi uyarısı nedeniyle sarı ikaz verdi. Yapılan açıklamada, “Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır” uyarısı yapıldı.   Denizli’de 5 günlük hava raporu;  

Denizli’de bugün kent merkezinde hava sıcaklığı 5 ila 9 derece arası değişirken, akşam saatlerinde soğuk hava dalgası altına girecek. Kuvvetli buzlanma ve don uyarısı yapılan Denizli'de, bazı ilçelerde hava sıcaklığı -6 derecelere kadar ineceği tahmin ediliyor.

 

Denizli’de yağışların ardından havaların soğuması üzerine bugün akşam saatlerinden itibaren özellikle Cuma günü kuvvetli buzlanma ve don olayı olacağı nedeniyle Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı dikkatli olunması konusunda uyarıda bulundu.

 

 

Denizli’de bu akşam saatlerinden itibaren soğuk hava dalgasının etkili olacağı beklenirken kuvvetli buzlanma ve don olayına karşı uyarı yapıldı. Kent merkezinde hava sıcaklığının 2 dereceye kadar düşeceği gözlemlenirken Çameli ve Serinhisar’ da -6 derece, Çivril’de -5 derece, Tavas, Bozkurt, Çal, Acıpayam’da -4 derece diğer illerde de eksi derecede soğuk olacağı tahmin ediliyor.


Meteoroloji’den yapılan açıklamada; Marmara'nın güneydoğusu ve Trakya'nın batısı, İç Ege, İç Anadolu, Akdeniz ve Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da önümüzdeki 3 gün boyunca (06-07-08 Aralık 2019 Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri) kuvvetli, iç ve doğu bölgelerde yer yer çok kuvvetli buzlanma ve don olayı beklendiğinden meydana gelebilecek ulaşımda aksamalara karşı vatandaşlarımızın, ilgililerin ve sürücülerimizin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

 

 

DENİZLİ’YE SARI İKAZ!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü hemen hemen Türkiye’nin bir çok ilinde don tehlikesi uyarısı nedeniyle sarı ikaz verdi. Yapılan açıklamada, “Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır” uyarısı yapıldı.

 

Denizli’de 5 günlük hava raporu;

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.