Kış lastiği uygulaması başlıyor!

GÜNDEM 28.11.2019 - 09:37, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Kış lastiği uygulaması başlıyor!

Kış lastiği ne zaman takılacak ve hangi araçlarda zorunlu olacak sorusu, aralık ayına günler kala araştırılmaya başlandı. Binlerce araç sahibinin hem can güvenliği hem de yasal zorunluluk dolayısıyla taktıracağı kış lastiği, hususi araçlarda zorunlu olup olmadığı ile merak ediliyor. Peki, kış lastiği ne zaman takılacak? İşte, kış lastiği hususi araçlarda zorunlu olacak mı sorusuyla birlikte lastiklerinin ne zaman takılacağının cevabı…   Denizli’de kış mevsimi süresince trafik güvenliğinin sağlanması, kazaların önlenmesi, vatandaşların huzur ve güven içinde seyahat edebilmeleri, can ve mal güvenliğinin korunması ve trafik akışının kesintisiz olarak sürdürülebilmesi amacı ile düzenlenen ‘Kış Dönemi İl Trafik Güvenliği Toplantısı’ Vali Hasan Karahan başkanlığında yapıldı. Yapılan toplantıda il genelinde trafik güvenliği tedbirleri sıralandı.   Buna göre kış lastiği ile ilgili alınacak tedbirler arasında yer aldı. Şehirlerarası kara yollarında yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan taşıtlarda 1 Aralık 2019-1 Nisan 2020 tarihleri arasında kış lastiği kullanma zorunluluğuna uyulup uyulmadığı denetlenecek.   Kış lastiği kullanma zorunluluğu bulunan araçlardan bu zorunluluğa uymadığı tespit edilenler hakkında idari para cezası kesilecek. Ayrıca bu araçların lastiklerinin uygun hale getirilebilmesi için en yakın yerleşim birimine kadar götürülmelerine ilgili belge düzenlenerek izin verilecek. Trafik yoğunluğu artan yol kesimlerinde gerek görülmesi halinde trafik akımı normale dönünceye kadar ağır tonajlı taşıtlar uygun yerlerde bekletilecek.   HANGİ ARAÇLARIN KIŞ LASTİĞİ TAKMASI ZORUNLU?  Resmi Gazete'de kış lastiği zorunluluğuna yönelik verilen bilgilere göre, Kamyon, çekici, tanker ve otobüs türü araçların tahrikli dingilleri üzerindeki tüm lastiklerinin; kamyonet, minibüs ve otomobillerin tüm lastiklerinin; ayrıca seyir esnasında değiştirilmek zorunda kalınan lastiklerin yerine takılacak lastiklerin kış lastiği olması zorunludur.   Kış lastikleri 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda, ıslak, karlı ve çamurlu zeminlerde yaz lastiklerine oranla daha iyi yol tutuş ve yüksek güvenlik sağlıyor. İl sınırları içerisinde, ortalama yerel sıcaklıklar dikkate alınarak KIŞ LASTİĞİ uygulaması yapılıp, yapılmayacağı Valiliklerce belirlenip, alınan tedbirler konusunda kamuoyu bilgilendirilecektir.   Kış lastiği kullanma zorunluluğu bulunan araçların bu zorunluluğa uymadıklarının tespiti halinde idari para cezasının yanında araçların lastiklerini uygun hale getirebilecekleri en yakın yerleşim birimine kadar gitmeleri için belge düzenlenerek izin verilecektir.  

Kış lastiği ne zaman takılacak ve hangi araçlarda zorunlu olacak sorusu, aralık ayına günler kala araştırılmaya başlandı. Binlerce araç sahibinin hem can güvenliği hem de yasal zorunluluk dolayısıyla taktıracağı kış lastiği, hususi araçlarda zorunlu olup olmadığı ile merak ediliyor. Peki, kış lastiği ne zaman takılacak? İşte, kış lastiği hususi araçlarda zorunlu olacak mı sorusuyla birlikte lastiklerinin ne zaman takılacağının cevabı…

 

Denizli’de kış mevsimi süresince trafik güvenliğinin sağlanması, kazaların önlenmesi, vatandaşların huzur ve güven içinde seyahat edebilmeleri, can ve mal güvenliğinin korunması ve trafik akışının kesintisiz olarak sürdürülebilmesi amacı ile düzenlenen ‘Kış Dönemi İl Trafik Güvenliği Toplantısı’ Vali Hasan Karahan başkanlığında yapıldı. Yapılan toplantıda il genelinde trafik güvenliği tedbirleri sıralandı.

 

Buna göre kış lastiği ile ilgili alınacak tedbirler arasında yer aldı. Şehirlerarası kara yollarında yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan taşıtlarda 1 Aralık 2019-1 Nisan 2020 tarihleri arasında kış lastiği kullanma zorunluluğuna uyulup uyulmadığı denetlenecek.

 

Kış lastiği kullanma zorunluluğu bulunan araçlardan bu zorunluluğa uymadığı tespit edilenler hakkında idari para cezası kesilecek. Ayrıca bu araçların lastiklerinin uygun hale getirilebilmesi için en yakın yerleşim birimine kadar götürülmelerine ilgili belge düzenlenerek izin verilecek. Trafik yoğunluğu artan yol kesimlerinde gerek görülmesi halinde trafik akımı normale dönünceye kadar ağır tonajlı taşıtlar uygun yerlerde bekletilecek.

 

HANGİ ARAÇLARIN KIŞ LASTİĞİ TAKMASI ZORUNLU? 

Resmi Gazete'de kış lastiği zorunluluğuna yönelik verilen bilgilere göre, Kamyon, çekici, tanker ve otobüs türü araçların tahrikli dingilleri üzerindeki tüm lastiklerinin; kamyonet, minibüs ve otomobillerin tüm lastiklerinin; ayrıca seyir esnasında değiştirilmek zorunda kalınan lastiklerin yerine takılacak lastiklerin kış lastiği olması zorunludur.

 

Kış lastikleri 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda, ıslak, karlı ve çamurlu zeminlerde yaz lastiklerine oranla daha iyi yol tutuş ve yüksek güvenlik sağlıyor. İl sınırları içerisinde, ortalama yerel sıcaklıklar dikkate alınarak KIŞ LASTİĞİ uygulaması yapılıp, yapılmayacağı Valiliklerce belirlenip, alınan tedbirler konusunda kamuoyu bilgilendirilecektir.

 

Kış lastiği kullanma zorunluluğu bulunan araçların bu zorunluluğa uymadıklarının tespiti halinde idari para cezasının yanında araçların lastiklerini uygun hale getirebilecekleri en yakın yerleşim birimine kadar gitmeleri için belge düzenlenerek izin verilecektir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.