Meteoroloji'den Denizli için yüksek sıcaklık uyarısı: Mevsim normallerin üzerinde olacak

DENİZLİ 18.05.2020 - 09:12, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Meteoroloji'den Denizli için yüksek sıcaklık uyarısı: Mevsim normallerin üzerinde olacak

Meteorolojinin turuncu alarm verdiği Denizli’de, bugün hava sıcaklığı en düşük 24 en yüksek 39 derece hava güneşli, rüzgar Kuzeyden 8 km/sa hızında esmesi bekleniyor. Mevsim normallerinin üzerinde seyredecek hava sıcaklıkları Cuma günü 8 ila 12 derece düşerek yağışlı havaya yerini bırakacak.   Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye güneşli bir gün geçirirken, sıcaklıklar da mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam ediyor. Denizli’de güneşli havanın yaşandığı son günlerde hava sıcaklıkları 40’ın üzerinde seyrediyor. Bugün 39 derece olarak açıklanan hava sıcaklığı kent merkezinde öğle saatlerinde 40’ın üzerine çıkacağı bekleniyor.   METEROLOJİDEN SICAK HAVA DALGASI UYARISI Meteoroloji Denizli ve bir çok il için sıcak hava dalgası uyarısı yaparak; “Vatandaşlarımızdan özellikle kronik rahatsızlıkları bulunanlar ile çocuk ve yaşlılarımızın aşırı sıcak havanın neden olabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları ve güneş ışığının dik geldiği saatlerde açık havada bulunmamaları sağlıkları açısından önem arz etmektedir” ifadelerine yer verildi.   SERİN VE YAĞIŞLI HAVA GELİYOR Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 21 Mayıs Perşembe gününden itibaren yurdun kuzeybatı kesimlerinden itibaren başlayacak serin ve yağışlı sistemle birlikte hava sıcaklıklarının Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri kademeli olarak azalarak ülke genelinde mevsim normalleri civarına ineceği tahmin ediliyor.   Denizli’de Cuma günü il genelinde gök gürültülü ve sağanak yağışın olacağı tahmin edilirken hava sıcaklığında 8 ila 12 derece düşeceği bekleniyor.    Denizli’de 5 günlük hava raporu;     İLÇELERDE 5 GÜNLÜK HAVA RAPORU  

Meteorolojinin turuncu alarm verdiği Denizli’de, bugün hava sıcaklığı en düşük 24 en yüksek 39 derece hava güneşli, rüzgar Kuzeyden 8 km/sa hızında esmesi bekleniyor. Mevsim normallerinin üzerinde seyredecek hava sıcaklıkları Cuma günü 8 ila 12 derece düşerek yağışlı havaya yerini bırakacak.

 

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye güneşli bir gün geçirirken, sıcaklıklar da mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam ediyor. Denizli’de güneşli havanın yaşandığı son günlerde hava sıcaklıkları 40’ın üzerinde seyrediyor. Bugün 39 derece olarak açıklanan hava sıcaklığı kent merkezinde öğle saatlerinde 40’ın üzerine çıkacağı bekleniyor.

 

METEROLOJİDEN SICAK HAVA DALGASI UYARISI

Meteoroloji Denizli ve bir çok il için sıcak hava dalgası uyarısı yaparak; “Vatandaşlarımızdan özellikle kronik rahatsızlıkları bulunanlar ile çocuk ve yaşlılarımızın aşırı sıcak havanın neden olabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları ve güneş ışığının dik geldiği saatlerde açık havada bulunmamaları sağlıkları açısından önem arz etmektedir” ifadelerine yer verildi.

 

SERİN VE YAĞIŞLI HAVA GELİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 21 Mayıs Perşembe gününden itibaren yurdun kuzeybatı kesimlerinden itibaren başlayacak serin ve yağışlı sistemle birlikte hava sıcaklıklarının Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri kademeli olarak azalarak ülke genelinde mevsim normalleri civarına ineceği tahmin ediliyor.

 

Denizli’de Cuma günü il genelinde gök gürültülü ve sağanak yağışın olacağı tahmin edilirken hava sıcaklığında 8 ila 12 derece düşeceği bekleniyor. 

 

Denizli’de 5 günlük hava raporu;

 

 

İLÇELERDE 5 GÜNLÜK HAVA RAPORU

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.