MGV’nin Bilge Köyü’n bilge imamı kitabı okuyucularıyla buluşuyor

KÜLTÜR 29.07.2018 - 16:24, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

MGV’nin Bilge Köyü’n bilge imamı kitabı okuyucularıyla buluşuyor

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Bölge Başkanı ve Araştırmacı Yazar Şakir Tarım’ın kaleminden çıkan “Bilge Köyün Bilge İmamı Kardeşliğe adanmış Bir Ömür” kitabı Denizli’de okuyucularıyla buluşuyor.   4 Mayıs 2009 günü Türkiye ve dünyayı ayağa kaldıran tüyler ürpertici bir olay yaşanmıştı. Mardin‘in Bilge Köyün de, bir nişan töreni sırasında 44 kişi katliama tabi tutulmuş, bu vahşi olaydan köyün efsanevi imamı Hacı Kazım Ozan da kurtulamamış oracıkta Şehit olmuştu. Peki, caniler, çalışkan, fedakâr, insan canlısı bir din görevlisinden ne istemişlerdi? İmam Hacı Kazım Ozan Bilge Köyü‘nü çok sevmiş, köy ve çevre halkıyla bütünleşmişti. Köyde hiçbir ayrım yapmadan insanları cahillikten kurtarmak için mücadele vermişti. İnsani özellikleri, vefakârlığı, hoşgörüsü, azmi, gayretiyle herkesin gönlünde taht kurmuştu. İşte bu destanlık mücadeleyi AGD Bölge Başkanı ve Araştırmacı Yazar Şakir Tarım "Bilge Köyün Bilge İmamı” ismiyle kitaplaştırdı. Kitaplarını okuyucularına imzalayan Tarım Kitap hakkında şu açıklamalar da bulundu;  “Bilge Köyün Bilge İmamı Hacı Kazım Ozan’ın destansı mücadelesi günümüz gençliğine, Diyanet görevlileri ve eğitimcileri başta olmak üzere, her seviyedeki insana büyük bir örneklik teşkil etmektedir. Bu örneklikler her daim yaşatılmalı ve unutturulmamalıdır” dedi.      

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Bölge Başkanı ve Araştırmacı Yazar Şakir Tarım’ın kaleminden çıkan “Bilge Köyün Bilge İmamı Kardeşliğe adanmış Bir Ömür” kitabı Denizli’de okuyucularıyla buluşuyor.

 

4 Mayıs 2009 günü Türkiye ve dünyayı ayağa kaldıran tüyler ürpertici bir olay yaşanmıştı. Mardin‘in Bilge Köyün de, bir nişan töreni sırasında 44 kişi katliama tabi tutulmuş, bu vahşi olaydan köyün efsanevi imamı Hacı Kazım Ozan da kurtulamamış oracıkta Şehit olmuştu. Peki, caniler, çalışkan, fedakâr, insan canlısı bir din görevlisinden ne istemişlerdi? İmam Hacı Kazım Ozan Bilge Köyü‘nü çok sevmiş, köy ve çevre halkıyla bütünleşmişti. Köyde hiçbir ayrım yapmadan insanları cahillikten kurtarmak için mücadele vermişti. İnsani özellikleri, vefakârlığı, hoşgörüsü, azmi, gayretiyle herkesin gönlünde taht kurmuştu. İşte bu destanlık mücadeleyi AGD Bölge Başkanı ve Araştırmacı Yazar Şakir Tarım "Bilge Köyün Bilge İmamı” ismiyle kitaplaştırdı. Kitaplarını okuyucularına imzalayan Tarım Kitap hakkında şu açıklamalar da bulundu;  “Bilge Köyün Bilge İmamı Hacı Kazım Ozan’ın destansı mücadelesi günümüz gençliğine, Diyanet görevlileri ve eğitimcileri başta olmak üzere, her seviyedeki insana büyük bir örneklik teşkil etmektedir. Bu örneklikler her daim yaşatılmalı ve unutturulmamalıdır” dedi.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.