Pamukkale örenyeri giriş ücretlerinde geri adım!

DENİZLİ 07.09.2018 - 10:26, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Pamukkale örenyeri giriş ücretlerinde geri adım!

Pamukkale giriş fiyatlarının 35 lira olmasından dolayı, Denizlili vatandaşlar tarafından sürekli eleştirilen ve tepki gösterilen giriş ücretleri dün yapılan açıklamayla vatandaşlar adeta şaşkına döndü.   Pamukkale’nin giriş ücretlerine yapılan yüzde 43’lük zam, dolayısı ile 35 lira olan giriş ücreti 50 liraya çıkarıldı. Tepkiler üzerinde yapılan zam güncellenerek eski fiyatından işleme devam edeceği duyuruldu.    Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından açıklanan bildiride; Bakanlığımıza bağlı müzeler, müze haline getirilmiş tarihi binalar ve düzenlenmiş ören yerlerini ziyaret edeceklerden alınacak giriş ücretlerinde 01.10.2018 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü tarafından 31.08.2018 tarih ve 335 sayılı Yönetim Kurulu Kararı ile düzenleme yapılmıştır.   Yapılan bu açıklamayla, Denizli Hiearepolis (Pamukkale) Örenyeri 35 lira olan giriş ücreti yüzde 43 oranında artırılarak 50 liraya, Arkoloji Müzesi 5 lira olan giriş ücreti yüzde 40 artış yapılarak 7 liraya, Laodikeia Örenyeri giriş ücreti 20 liradan yüzde 50 artış yapılarak 30 liraya çıkarıldı. Aynı zamanda Müzkart+ 50 lira olan fiyat ücreti yüzde 40 artışla 50 liraya, İndirimli Müzekartın ise 20 lira olan fiyatı yüzde 50 oranında yapılan zamla 30 liraya çıkarıldı.   Yapılan zamlar sonrası Denizli'den gelen tepkiler üzerine Pamukkale Örenyeri giriş ücretlerine gelen yüzde 43'lük zam sonrası Kültür ve Turzim Bakanlığı geri adım attı.  Yüze 43'lük yapılan zam dün akşam saatlerinde liste yeniden güncellendi. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü (DÖSİMM) Pamukkale ile birlikte birçok örenyeri girişinde fiyatı önceki seviyelerine çekti.   İşte güncellenen son haliyle DÖSİMM’in fiyat listesi:  

Pamukkale giriş fiyatlarının 35 lira olmasından dolayı, Denizlili vatandaşlar tarafından sürekli eleştirilen ve tepki gösterilen giriş ücretleri dün yapılan açıklamayla vatandaşlar adeta şaşkına döndü.

 

Pamukkale’nin giriş ücretlerine yapılan yüzde 43’lük zam, dolayısı ile 35 lira olan giriş ücreti 50 liraya çıkarıldı. Tepkiler üzerinde yapılan zam güncellenerek eski fiyatından işleme devam edeceği duyuruldu. 

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından açıklanan bildiride; Bakanlığımıza bağlı müzeler, müze haline getirilmiş tarihi binalar ve düzenlenmiş ören yerlerini ziyaret edeceklerden alınacak giriş ücretlerinde 01.10.2018 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü tarafından 31.08.2018 tarih ve 335 sayılı Yönetim Kurulu Kararı ile düzenleme yapılmıştır.

 

Yapılan bu açıklamayla, Denizli Hiearepolis (Pamukkale) Örenyeri 35 lira olan giriş ücreti yüzde 43 oranında artırılarak 50 liraya, Arkoloji Müzesi 5 lira olan giriş ücreti yüzde 40 artış yapılarak 7 liraya, Laodikeia Örenyeri giriş ücreti 20 liradan yüzde 50 artış yapılarak 30 liraya çıkarıldı. Aynı zamanda Müzkart+ 50 lira olan fiyat ücreti yüzde 40 artışla 50 liraya, İndirimli Müzekartın ise 20 lira olan fiyatı yüzde 50 oranında yapılan zamla 30 liraya çıkarıldı.

 

Yapılan zamlar sonrası Denizli'den gelen tepkiler üzerine Pamukkale Örenyeri giriş ücretlerine gelen yüzde 43'lük zam sonrası Kültür ve Turzim Bakanlığı geri adım attı.  Yüze 43'lük yapılan zam dün akşam saatlerinde liste yeniden güncellendi. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü (DÖSİMM) Pamukkale ile birlikte birçok örenyeri girişinde fiyatı önceki seviyelerine çekti.

 

İşte güncellenen son haliyle DÖSİMM’in fiyat listesi:

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.