PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde "İlahiyat Vizyon Programı" Başladı

KÜLTÜR 16.10.2018 - 09:19, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde "İlahiyat Vizyon Programı" Başladı

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) İlahiyat Fakültesi, İlim Yayma Cemiyeti Denizli Şubesi ve Türkiye İlahiyat Tedrisatını Yardım Eden Dernekler Federasyonu'n (TİDEF) organizasyonuyla düzenlenen "İlahiyat Vizyon Programı"; PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde başladı.   Ülkenin değişik şehirlerinde faaliyet gösteren İlahiyat Fakültelerinde bu programın yapıldığını söyleyen İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdülhamit  Birışık, üniversite bünyesinde düzenlenecek konferans söyleşi gibi etkinliklerin önemine dikkat çekerek, "İlahiyat Vizyon Programı'na ev sahipliği yapmaktan büyük bir kıvanç duyuyoruz.  Fakültemiz bünyesinde öğrencilerimizin eğitimine, irfanına destek olacak konferanslar, söyleşiler ve kültürel aktiviteler çok önemlidir. Yapacağımız program, öğrencilerimize ve şehrimize büyük katkı sağlayacaktır." dedi.     "İlahiyat Vizyon Programı" hakkında konuşan  Dekan Prof. Birışık, açılış programından sonra alanında kıymetli ilim adamlarının hazırladığı çalışma konularında sunumlar yapıldığıını belirterek, “Diyanet İşleri Başkanlığı Haseki Abdurrahman Gürses Eğitim Merkezi Müdürü Osman Eğin ‘Din Dili ve İletişim’, Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. İsmail Taşpınar ‘Küreselleşen Dünyada Çağdaş Dini Akımlar ve Yeni Dini Hareketler’ ile İstanbul  Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Karataş ‘Hadislerin Doğru Anlaşılması ve Sünnetin Günümüzdeki Tatbiki’ konusunda sunumlarını yapacaklar. Programın sonunda katılımcılara sertifika verilecektir. İlime sevdalı, kendilerini geliştirmek isteyen tüm kardeşlerimizi ve öğrencilerimizi bu programımıza bekliyoruz.” şeklinde konuştu. 

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) İlahiyat Fakültesi, İlim Yayma Cemiyeti Denizli Şubesi ve Türkiye İlahiyat Tedrisatını Yardım Eden Dernekler Federasyonu'n (TİDEF) organizasyonuyla düzenlenen "İlahiyat Vizyon Programı"; PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde başladı.

 

Ülkenin değişik şehirlerinde faaliyet gösteren İlahiyat Fakültelerinde bu programın yapıldığını söyleyen İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdülhamit  Birışık, üniversite bünyesinde düzenlenecek konferans söyleşi gibi etkinliklerin önemine dikkat çekerek, "İlahiyat Vizyon Programı'na ev sahipliği yapmaktan büyük bir kıvanç duyuyoruz.  Fakültemiz bünyesinde öğrencilerimizin eğitimine, irfanına destek olacak konferanslar, söyleşiler ve kültürel aktiviteler çok önemlidir. Yapacağımız program, öğrencilerimize ve şehrimize büyük katkı sağlayacaktır." dedi.

 

 

"İlahiyat Vizyon Programı" hakkında konuşan  Dekan Prof. Birışık, açılış programından sonra alanında kıymetli ilim adamlarının hazırladığı çalışma konularında sunumlar yapıldığıını belirterek, “Diyanet İşleri Başkanlığı Haseki Abdurrahman Gürses Eğitim Merkezi Müdürü Osman Eğin ‘Din Dili ve İletişim’, Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. İsmail Taşpınar ‘Küreselleşen Dünyada Çağdaş Dini Akımlar ve Yeni Dini Hareketler’ ile İstanbul  Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Karataş ‘Hadislerin Doğru Anlaşılması ve Sünnetin Günümüzdeki Tatbiki’ konusunda sunumlarını yapacaklar. Programın sonunda katılımcılara sertifika verilecektir. İlime sevdalı, kendilerini geliştirmek isteyen tüm kardeşlerimizi ve öğrencilerimizi bu programımıza bekliyoruz.” şeklinde konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.