Yedi ceddini altıncı kez topladı

YAŞAM 25.02.2019 - 16:42, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Yedi ceddini altıncı kez topladı

Denizli’nin köklü ailelerinden 70 yaşındaki Feden Çığman, dünyanın değişik ülkelerinde ve yurt içinde yaşayan aile üyelerini, bu yıl altıncı kez Antalya’da bir araya getirdi.   Feden Çığman 70 yaşında. 35 yıl önce kaybettiği eşi emekli Albay Şevket Çığman’dan sonra siyasete girdi. Uzun yıllar siyaset arenasında yer alan Çığman, daha sonra değişik STK’larda aktif görevler aldı.   Türk Eğitim Vakfı, Denizli Kadın Meclisi, Alzheimer Derneği ve Denizli Eğitim Derneği’nde hizmetlerde bulunan Çığman, birbirini hiç tanımayan aile meclisi üyelerini büyük bir organizasyonla bir araya getirmeyi başardı. Doğan, Peker, Karapınar ve Oymak gibi soy isimlerini araştırmaları için tarihçilerden destek alan Feden Çığman, tüm ailenin soyağacını böylelikle ortaya çıkardı. Şimdi aile meclisi yılda en az bir kere düzenlenen organizasyonla bir araya gelerek kaynaşıyor.     Aile meclisinde Türkiye’de önemli görevlerde yer alan bürokratların, büyükelçilerin, doktor ve mühendislerin olduğunu ifade eden Feden  Çığman, “Büyük bir aile olmamıza rağmen aile meclisi üyelerinin dağınık bir şekilde Türkiye’nin her yerine dağıldığını ve birbirlerini tanımadıklarını gördüm. Ailemizin kopan bağlarını yeniden bağlamak için tarihçilerden ve büyüklerimizden büyük destekler aldım. Şimdi Türkiye’nin her noktasında yaşayan akrabalarımızı yılda bazen bir kere, bazen iki kere bir araya getiriyoruz. Aile Meclisi üyelerimizle hasret giderdik” dedi.   EĞİTİM VAKFI KURACAĞIZ Özellikle son 5 yılda aile meclisi üyelerinde ciddi bir artışın olduğuna dikkat çeken Çığman, önceki yıllar da 50 civarında toplanabilen aile meclisi üyelerinin bugün sayılarında ciddi artışlar olduğunu gördüklerini ifade etti.   Hedeflerinin bir eğitim vakfı kurmak olduğunu belirten Çığman, “Benim ve akrabalarımın en büyük hedeflerinden biri de okumaya muhtaç olan insanların okuması için bir eğitim vakfı kurmak” dedi.

Denizli’nin köklü ailelerinden 70 yaşındaki Feden Çığman, dünyanın değişik ülkelerinde ve yurt içinde yaşayan aile üyelerini, bu yıl altıncı kez Antalya’da bir araya getirdi.

 

Feden Çığman 70 yaşında. 35 yıl önce kaybettiği eşi emekli Albay Şevket Çığman’dan sonra siyasete girdi. Uzun yıllar siyaset arenasında yer alan Çığman, daha sonra değişik STK’larda aktif görevler aldı.

 

Türk Eğitim Vakfı, Denizli Kadın Meclisi, Alzheimer Derneği ve Denizli Eğitim Derneği’nde hizmetlerde bulunan Çığman, birbirini hiç tanımayan aile meclisi üyelerini büyük bir organizasyonla bir araya getirmeyi başardı. Doğan, Peker, Karapınar ve Oymak gibi soy isimlerini araştırmaları için tarihçilerden destek alan Feden Çığman, tüm ailenin soyağacını böylelikle ortaya çıkardı. Şimdi aile meclisi yılda en az bir kere düzenlenen organizasyonla bir araya gelerek kaynaşıyor.

 

 

Aile meclisinde Türkiye’de önemli görevlerde yer alan bürokratların, büyükelçilerin, doktor ve mühendislerin olduğunu ifade eden Feden  Çığman, “Büyük bir aile olmamıza rağmen aile meclisi üyelerinin dağınık bir şekilde Türkiye’nin her yerine dağıldığını ve birbirlerini tanımadıklarını gördüm. Ailemizin kopan bağlarını yeniden bağlamak için tarihçilerden ve büyüklerimizden büyük destekler aldım. Şimdi Türkiye’nin her noktasında yaşayan akrabalarımızı yılda bazen bir kere, bazen iki kere bir araya getiriyoruz. Aile Meclisi üyelerimizle hasret giderdik” dedi.

 

EĞİTİM VAKFI KURACAĞIZ

Özellikle son 5 yılda aile meclisi üyelerinde ciddi bir artışın olduğuna dikkat çeken Çığman, önceki yıllar da 50 civarında toplanabilen aile meclisi üyelerinin bugün sayılarında ciddi artışlar olduğunu gördüklerini ifade etti.

 

Hedeflerinin bir eğitim vakfı kurmak olduğunu belirten Çığman, “Benim ve akrabalarımın en büyük hedeflerinden biri de okumaya muhtaç olan insanların okuması için bir eğitim vakfı kurmak” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.