Zavallı güvercinin iki kanadını kestiler ölüme terk ettiler

DENİZLİ 21.07.2020 - 09:35, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Zavallı güvercinin iki kanadını kestiler ölüme terk ettiler

Denizli’de bir yaban güvercini, vicdansız kişi veya kişiler tarafından kanatları makasla kesilerek adeta ölüme terk edildi. Neyse ki talihsiz güvercini gören bir vatandaş onu alarak evine götürdü.   Denizli’de Gazi Bulvarı üzeri Çınar bölgesinde, her iki kanadı makasla kesilen yaban güvercini çaresizce çırpınırken, dün akşam saat 18.00 sıralarında işten eve dönen Volkan Başyiğit (23) isimli genç tarafından bulundu. Güvercinin kanatlarının kesildiğini gören Başyiğit, kedi ve köpeklerin saldırısına uğramaması için onu alıp evine götürdü. Kanatlarının derinden kesildiğini ve kanama yaptığı için acı çeken güvercine ne yapacağını bilmeyen Başyiğit, önce belediyeyi aradı. Belediyedekilerin 112 Acil Çağrı Merkezi’ni araması gerektiğini belirtmesi üzerine 112 Çağrı Merkezi’ni arayarak, Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerine yönlendirilen Başyiğit, ekiplerin bugün güvercini alarak tedavi altına alınması bekleniyor.     Güvercini o halde bulan Volkan Başyiğit, “İnsanların zararsız olan bu hayvanlara neden zarar verdiğini anlamak mümkün değil. Güvercini o şekilde gördüğümde içim sızladı. İlk başta ne yapacağımı bilemedim. Sonra eve götürmeye karar verdim. Önce belediyeyi, ardından 112 Çağrı merkezini aradım. Görüştüğüm kişi yarın için alabileceklerini bildirdi. Bende güvercini bir selenin içine koyarak yiyecek ve su verdim. Bugün yeniden aradığım Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri bugün öğleden sonra alacaklarını belirttiler “ dedi.        

Denizli’de bir yaban güvercini, vicdansız kişi veya kişiler tarafından kanatları makasla kesilerek adeta ölüme terk edildi. Neyse ki talihsiz güvercini gören bir vatandaş onu alarak evine götürdü.

 

Denizli’de Gazi Bulvarı üzeri Çınar bölgesinde, her iki kanadı makasla kesilen yaban güvercini çaresizce çırpınırken, dün akşam saat 18.00 sıralarında işten eve dönen Volkan Başyiğit (23) isimli genç tarafından bulundu. Güvercinin kanatlarının kesildiğini gören Başyiğit, kedi ve köpeklerin saldırısına uğramaması için onu alıp evine götürdü. Kanatlarının derinden kesildiğini ve kanama yaptığı için acı çeken güvercine ne yapacağını bilmeyen Başyiğit, önce belediyeyi aradı. Belediyedekilerin 112 Acil Çağrı Merkezi’ni araması gerektiğini belirtmesi üzerine 112 Çağrı Merkezi’ni arayarak, Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerine yönlendirilen Başyiğit, ekiplerin bugün güvercini alarak tedavi altına alınması bekleniyor.

 

 

Güvercini o halde bulan Volkan Başyiğit, “İnsanların zararsız olan bu hayvanlara neden zarar verdiğini anlamak mümkün değil. Güvercini o şekilde gördüğümde içim sızladı. İlk başta ne yapacağımı bilemedim. Sonra eve götürmeye karar verdim. Önce belediyeyi, ardından 112 Çağrı merkezini aradım. Görüştüğüm kişi yarın için alabileceklerini bildirdi. Bende güvercini bir selenin içine koyarak yiyecek ve su verdim. Bugün yeniden aradığım Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri bugün öğleden sonra alacaklarını belirttiler “ dedi.

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.