Denizli’de kuzugöbeğinde yeni rekor o ilçeden

DENİZLİ (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 13.05.2023 - 13:07, Güncelleme: 13.05.2023 - 13:07
 

Denizli’de kuzugöbeğinde yeni rekor o ilçeden

Denizli’de bulunan ve ağırlıkları ile insanları şaşırtan kuzugöbeğinde yeni rekor, Bozkurt ilçesinden geldi. Bulunan kuzugöbeği mantarının ağırlığı 2 kilo 800 gram geldi.

Denizli’de sezonunun başlamasıyla, kilogram fiyatıyla altınla yarışan kuzugöbeği bu yıl büyüklüğü ve ağırlığı ile dikkatleri çekiyor. Daha önce kuzugöbeği mantarının en çok görülen ilçelerinden Çameli’de, büyüklüğü ve ağırlığı ile Sultan Çağdaş’ın 2 kiloluk ve Süleyman Çakar tarafından bulunan 2 kilo 380 gram ağırlığındaki kuzugöbeği mantarlarına yeni rakip Bozkurt ilçesinden geldi. Bozkurt İlçesi’nde Tuncay Demiray tarafından bulunan kuzugöbeği mantarının ağırlığı 2 kilo 800 gram geldiği belirtildi. Diğer taraftan dün Çameli ilçe merkezinde kurulan semt pazarında kuzugöbeği mantarının kilogram fiyatı 1200 TL ile 1650 TL arasında satıldığı görüldü. Fiyatının bu derece yüksek olmasını kuzugöbeği sezonunun sona ermesi ve daha az bulunmasına bağlayan vatandaşlar mantarı almayı da ihmal etmiyor. Köyde bulamadıklarını, pazardan almak zorunda kaldıklarını belirten Mustafa Ali Sağ, “Akrabalarla birlikte yemek için aldığım 1 kilo 250 gram kuzugöbeği mantarına 1500 TL ödedim” dedi.
Denizli’de bulunan ve ağırlıkları ile insanları şaşırtan kuzugöbeğinde yeni rekor, Bozkurt ilçesinden geldi. Bulunan kuzugöbeği mantarının ağırlığı 2 kilo 800 gram geldi.

Denizli’de sezonunun başlamasıyla, kilogram fiyatıyla altınla yarışan kuzugöbeği bu yıl büyüklüğü ve ağırlığı ile dikkatleri çekiyor. Daha önce kuzugöbeği mantarının en çok görülen ilçelerinden Çameli’de, büyüklüğü ve ağırlığı ile Sultan Çağdaş’ın 2 kiloluk ve Süleyman Çakar tarafından bulunan 2 kilo 380 gram ağırlığındaki kuzugöbeği mantarlarına yeni rakip Bozkurt ilçesinden geldi.

Bozkurt İlçesi’nde Tuncay Demiray tarafından bulunan kuzugöbeği mantarının ağırlığı 2 kilo 800 gram geldiği belirtildi.

Diğer taraftan dün Çameli ilçe merkezinde kurulan semt pazarında kuzugöbeği mantarının kilogram fiyatı 1200 TL ile 1650 TL arasında satıldığı görüldü. Fiyatının bu derece yüksek olmasını kuzugöbeği sezonunun sona ermesi ve daha az bulunmasına bağlayan vatandaşlar mantarı almayı da ihmal etmiyor.

Köyde bulamadıklarını, pazardan almak zorunda kaldıklarını belirten Mustafa Ali Sağ, “Akrabalarla birlikte yemek için aldığım 1 kilo 250 gram kuzugöbeği mantarına 1500 TL ödedim” dedi.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.