FETÖ okullarında 50 kişi hakkında iddianame

DENİZLİ 06.10.2016 - 12:12, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

FETÖ okullarında 50 kişi hakkında iddianame

denizli haber / denizli 20 haber / FETÖ okullarında 50 kişi hakkında iddianame

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada FETÖ/ PDY örgütüne bağlı 13 okul ve bir bakım evinde yönetici ve çalışanlardan oluşan 50 kişi hakkında “terör örgütü üyeliği” suçundan iddianame hazırlandığı açıklandı.   Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, “FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü’nün 15/07/2016 tarihinde gerçekleştirdiği darbeye teşebbüs eylemleri sonrasında Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin 667 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 2. maddesi ile, Milli güvenliğe tehlike oluşturduğu tespit edilen Fethullahçı Terör örgütüne (FETÖ/PDY) aidiyeti, iltisakı veya irtibatı belirlenen özel sağlık kurum ve kuruluşları, özel eğitim kurum ve kuruluşları ile özel öğrenci yurtları ve pansiyonları, vakıf ve dernekler ile bunların iktisadi işletmeleri, vakıf yükseköğretim kurumları, sendika, federasyon ve konfederasyonların kapatılmasına karar verildiği, Bu kapsamda; Özel Serhat Eğitim ve Araç. Lok. İşlet. San. Tic. A.Ş. ve Çağlar Özel Eğitim Malz. San. Tic. A.Ş.’ne ait olup da Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan ve ilimizde faaliyet gösteren 13 tane özel okul ile Özel Serhat Eğitim Araçları Lokanta İşletmeciliği San. Tic. A.Ş. şirketine ait 1 tane bakımevi ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığımızca başlatılan soruşturmada, bu şirketler ve bağlı kurumların sahibi, ortağı, yöneticisi, sorumlusu ve bir kısım çalışanları ile ilgili 9 şüphelinin tutuklu olduğu toplam 50 şüpheli hakkında, Terör ve Örgütlü Suçlar Büromuz tarafından FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü Üyeliği suçundan terör suçlarına bakmakla görevli Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne hitaben 05/10/2016 tarihli iddianame düzenlendiği, Kamuoyuna saygıyla sunulur.
denizli haber / denizli 20 haber / FETÖ okullarında 50 kişi hakkında iddianame

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada FETÖ/ PDY örgütüne bağlı 13 okul ve bir bakım evinde yönetici ve çalışanlardan oluşan 50 kişi hakkında “terör örgütü üyeliği” suçundan iddianame hazırlandığı açıklandı.

 

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, “FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü’nün 15/07/2016 tarihinde gerçekleştirdiği darbeye teşebbüs eylemleri sonrasında Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin 667 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 2. maddesi ile, Milli güvenliğe tehlike oluşturduğu tespit edilen Fethullahçı Terör örgütüne (FETÖ/PDY) aidiyeti, iltisakı veya irtibatı belirlenen özel sağlık kurum ve kuruluşları, özel eğitim kurum ve kuruluşları ile özel öğrenci yurtları ve pansiyonları, vakıf ve dernekler ile bunların iktisadi işletmeleri, vakıf yükseköğretim kurumları, sendika, federasyon ve konfederasyonların kapatılmasına karar verildiği, Bu kapsamda; Özel Serhat Eğitim ve Araç. Lok. İşlet. San. Tic. A.Ş. ve Çağlar Özel Eğitim Malz. San. Tic. A.Ş.’ne ait olup da Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan ve ilimizde faaliyet gösteren 13 tane özel okul ile Özel Serhat Eğitim Araçları Lokanta İşletmeciliği San. Tic. A.Ş. şirketine ait 1 tane bakımevi ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığımızca başlatılan soruşturmada, bu şirketler ve bağlı kurumların sahibi, ortağı, yöneticisi, sorumlusu ve bir kısım çalışanları ile ilgili 9 şüphelinin tutuklu olduğu toplam 50 şüpheli hakkında, Terör ve Örgütlü Suçlar Büromuz tarafından FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü Üyeliği suçundan terör suçlarına bakmakla görevli Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne hitaben 05/10/2016 tarihli iddianame düzenlendiği, Kamuoyuna saygıyla sunulur.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.