Başkan Necip Filiz, 24 Haziran Erken Seçim işlevleri hakkında bilgi verdi

SİYASET 02.05.2018 - 13:57, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Başkan Necip Filiz, 24 Haziran Erken Seçim işlevleri hakkında bilgi verdi

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, bugün askıya çıkarılan seçmen listelerine itirazlarının 12 Mayıs’ta son bulacağı uyarında bulundu.   YSK tarafından hazırlanan seçim takvimi kapsamında, Seçim Maratonu’nun başladığını belirten AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz; Takvime göre, muhtarlık bölgesi askı listeleri ile tutuklu ve taksirli suçlardan hükümlü askı listeleri güncelleştirilmek üzere 2 Mayıs 2018 Çarşamba günü saat 08.00'de askıya çıkarıldı. 12 Mayıs 2018 Cumartesi günü saat 17.00’de askıdan indirilecek. Seçmenlerin askı listelerine itirazları da aynı tarih ve saatte başlayacak” dedi.   Aynı tarihlerin yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşlar için de geçerli olduğunu belirten. Başkan Filiz; Gurbetçilerin seçmen kütüğü listelerinin ise, aynı tarihlerde YSK'nın resmi internet sitesi olan "www.ysk.gov.tr" adresinden ilan edileceğini söyledi.   Başkan Filiz konuyla ilgili yayımladığı açıklamada devamla şu ifadelere yer verdi: “  Ceza infaz kurumlarında bulunan tutuklular ile taksirli suçlardan hükümlülere ilişkin askı listeleri de 2 Mayıs günü saat 08.00'de bulundukları koğuşlara veya yönetimce ilan edilmek şartıyla belirlenecek uygun yerlere asılacak. Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci oylamaya kalabileceği hususu dikkate alınarak, 8 Temmuz 2018 tarihi itibariyle; 18 yaşını dolduracak olanlar ile askerlikten terhis edilecekler ve kasıtlı suçtan hükümlü iken tahliye olacaklar 8 Temmuz 2018 tarihinde oy kullanabilecekler.   Seçmen niteliğine sahip olduğu halde, muhtarlık bölgesi askı listesinde ismi bulunmayan, Birinci oylama için 24 Haziran 2000, seçimin ikinci oylamaya kalması halinde 8 Temmuz 2000 tarihinde ve daha önce doğan kişiler yıl, ay ve günü gösteren, nüfus müdürlüğünce verilen T.C. kimlik numarası bulunan ve kimlik bilgilerini içeren belge ile İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına başvuracak.   Sandık seçmen listelerinin kesinleşmesinden sonra seçmen bilgi kâğıtlarının hazırlanması ve dağıtılması işlemine 30 Mayıs Çarşamba günü başlanacak. Dağıtım işi en geç 17 Haziran Pazar akşamına kadar bitirilecek. Gurbetçilerimiz, yurt dışı temsilcilikleri ve gümrük kapılarında 7 Haziran'dan itibaren oy kullanmaya başlayacak. Temsilciliklerde 19 Haziran, gümrük kapılarında ise seçim günü de dahil oy verebilecekler.” 

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, bugün askıya çıkarılan seçmen listelerine itirazlarının 12 Mayıs’ta son bulacağı uyarında bulundu.

 

YSK tarafından hazırlanan seçim takvimi kapsamında, Seçim Maratonu’nun başladığını belirten AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz; Takvime göre, muhtarlık bölgesi askı listeleri ile tutuklu ve taksirli suçlardan hükümlü askı listeleri güncelleştirilmek üzere 2 Mayıs 2018 Çarşamba günü saat 08.00'de askıya çıkarıldı. 12 Mayıs 2018 Cumartesi günü saat 17.00’de askıdan indirilecek. Seçmenlerin askı listelerine itirazları da aynı tarih ve saatte başlayacak” dedi.

 

Aynı tarihlerin yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşlar için de geçerli olduğunu belirten. Başkan Filiz; Gurbetçilerin seçmen kütüğü listelerinin ise, aynı tarihlerde YSK'nın resmi internet sitesi olan "www.ysk.gov.tr" adresinden ilan edileceğini söyledi.

 

Başkan Filiz konuyla ilgili yayımladığı açıklamada devamla şu ifadelere yer verdi:

“  Ceza infaz kurumlarında bulunan tutuklular ile taksirli suçlardan hükümlülere ilişkin askı listeleri de 2 Mayıs günü saat 08.00'de bulundukları koğuşlara veya yönetimce ilan edilmek şartıyla belirlenecek uygun yerlere asılacak. Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci oylamaya kalabileceği hususu dikkate alınarak, 8 Temmuz 2018 tarihi itibariyle; 18 yaşını dolduracak olanlar ile askerlikten terhis edilecekler ve kasıtlı suçtan hükümlü iken tahliye olacaklar 8 Temmuz 2018 tarihinde oy kullanabilecekler.

 

Seçmen niteliğine sahip olduğu halde, muhtarlık bölgesi askı listesinde ismi bulunmayan, Birinci oylama için 24 Haziran 2000, seçimin ikinci oylamaya kalması halinde 8 Temmuz 2000 tarihinde ve daha önce doğan kişiler yıl, ay ve günü gösteren, nüfus müdürlüğünce verilen T.C. kimlik numarası bulunan ve kimlik bilgilerini içeren belge ile İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına başvuracak.

 

Sandık seçmen listelerinin kesinleşmesinden sonra seçmen bilgi kâğıtlarının hazırlanması ve dağıtılması işlemine 30 Mayıs Çarşamba günü başlanacak. Dağıtım işi en geç 17 Haziran Pazar akşamına kadar bitirilecek. Gurbetçilerimiz, yurt dışı temsilcilikleri ve gümrük kapılarında 7 Haziran'dan itibaren oy kullanmaya başlayacak. Temsilciliklerde 19 Haziran, gümrük kapılarında ise seçim günü de dahil oy verebilecekler.” 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.