Eğitimin Melekleri Projesi Hayata Geçti

EĞİTİM 23.12.2019 - 10:33, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Eğitimin Melekleri Projesi Hayata Geçti

Denizli Yetim ve Acizleri Koruma Derneği, Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteğiyle, ‘Zekana Ses Ver’ isimli sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdi. Toplamda 19 ilçede ilköğretim okulu çocuklarına ulaşması hedeflenen projenin ilk etabında Tavas ve Çivril ilçelerinde bin 800 kitap öğrencilere ücretsiz olarak dağıtıldı. ‘Zekana Ses Ver’ projesinin koordinatörleri Özlem Öğrenci, Çiğdem Dayıoğlu ve dernek üyeleri, 19 ilçede tespit edilen dezavantajlı bölgelerdeki öğrencilere; Matematik ve Türkçe müfredatına uygun “Matematik ve Türkçe Temelli Zeka Oyunları” kitaplarını ücretsiz olarak dağıttıklarını ifade ettiler. Dezavantajlı bölgelerde bulunan tüm çocuklara ulaşmayı hedeflediklerini kaydeden eğitimin melekleri, bu aşamadan sonra öğrencileri ulusal ve uluslar arası zeka oyunları yarışmalarına öğretmenleri vasıtasıyla hazırlamaya ve üstün potansiyele sahip çocukların keşfedilmesini sağlamayı hedeflediklerini belirttiler. Üstün performans gösteren çocuklar ise önemli zeka yarışmalarında boy gösterecek. Genel Koordinatörler Özlem Öğrenci ve Çiğdem Dayıoğlu, şimdiye kadar kendilerine sponsor olan 23 kişi ve işyeri sahibine teşekkürü bir borç bildiklerini söyleyerek, “Denizli'de ‘Zekana Ses Ver’ adlı projeye Denizli halkı olarak sahip çıkalım ve dokunulmadık çocuğumuz kalmasın” diyerek çağrı da yaptı. ‘Zekana Ses Ver’ projesiyle birlikte ‘1 Lira Kardeş Okul Kampanyası’na da hız vereceklerini belirten koordinatörler, “Bu kitapların dezavantajlı bölgelerde yer alan çocuklarımıza ulaşması için, hem bağışçılar nezdinde sürdürdüğümüz ‘Zekana Ses Ver’ hem de okullar tarafında başlayacağımız ‘1 Lira Kardeş Okul Kampanyası’nın başarılı olacağına ve Denizli ilimizdeki bütün ilköğretim öğrencilerine dokunacağımıza inanıyoruz” dediler.

Denizli Yetim ve Acizleri Koruma Derneği, Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteğiyle, ‘Zekana Ses Ver’ isimli sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdi.

Toplamda 19 ilçede ilköğretim okulu çocuklarına ulaşması hedeflenen projenin ilk etabında Tavas ve Çivril ilçelerinde bin 800 kitap öğrencilere ücretsiz olarak dağıtıldı. ‘Zekana Ses Ver’ projesinin koordinatörleri Özlem Öğrenci, Çiğdem Dayıoğlu ve dernek üyeleri, 19 ilçede tespit edilen dezavantajlı bölgelerdeki öğrencilere; Matematik ve Türkçe müfredatına uygun “Matematik ve Türkçe Temelli Zeka Oyunları” kitaplarını ücretsiz olarak dağıttıklarını ifade ettiler. Dezavantajlı bölgelerde bulunan tüm çocuklara ulaşmayı hedeflediklerini kaydeden eğitimin melekleri, bu aşamadan sonra öğrencileri ulusal ve uluslar arası zeka oyunları yarışmalarına öğretmenleri vasıtasıyla hazırlamaya ve üstün potansiyele sahip çocukların keşfedilmesini sağlamayı hedeflediklerini belirttiler. Üstün performans gösteren çocuklar ise önemli zeka yarışmalarında boy gösterecek. Genel Koordinatörler Özlem Öğrenci ve Çiğdem Dayıoğlu, şimdiye kadar kendilerine sponsor olan 23 kişi ve işyeri sahibine teşekkürü bir borç bildiklerini söyleyerek, “Denizli'de ‘Zekana Ses Ver’ adlı projeye Denizli halkı olarak sahip çıkalım ve dokunulmadık çocuğumuz kalmasın” diyerek çağrı da yaptı. ‘Zekana Ses Ver’ projesiyle birlikte ‘1 Lira Kardeş Okul Kampanyası’na da hız vereceklerini belirten koordinatörler, “Bu kitapların dezavantajlı bölgelerde yer alan çocuklarımıza ulaşması için, hem bağışçılar nezdinde sürdürdüğümüz ‘Zekana Ses Ver’ hem de okullar tarafında başlayacağımız ‘1 Lira Kardeş Okul Kampanyası’nın başarılı olacağına ve Denizli ilimizdeki bütün ilköğretim öğrencilerine dokunacağımıza inanıyoruz” dediler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.