PAÜ ortak olduğu projeye İtalya’da start verdi

EĞİTİM 12.11.2019 - 11:34, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

PAÜ ortak olduğu projeye İtalya’da start verdi

Erasmus+ Programı Yükseköğretimde Stratejik Ortaklıklar (KA203) Faaliyeti kapsamında Pamukkale Üniversitesi’nin de ortağı olduğu, “21st Century Skills: ChangingtheApproachtoTeaching in HigherEducation” isimli projenin başlangıç toplantısı İtalya’nınBustoArsizio kentinde yapıldı.    Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdinç Duru, Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Asuman DuatepePaksu ve Eğitimin Felsefi, Sosyal ve Tarihi Temelleri Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Sibel Duru’nun katıldığı toplantıda, Pamukkale Üniversitesi tanıtım filmi oldukça ilgi gördü.  Projenin yol haritasının belirlendiği toplantıda tüm ortaklar, proje kapsamında kendileriyle ilgili görev ve sorumluluklarının detaylarını paylaştı. Her bir ülkenin 21. yüzyıl becerileriyle ilgili ülke raporlarını paylaşmasının ardından, proje yöntem bilimi ve her bir beceriye yönelik geliştirilecek eğitim programının kuramsal/kavramsal çerçevesi, içeriği ve kapsamı yanında etik konular üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu.     İki yıl sürecekproje organizasyonunda İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (Türkiye), Pamukkale Üniversitesi (Türkiye), FundacionUniversidad San Jorge (İspanya), SmarthinkSrl (İtalya), Eğitim ve Gençlik Çalışmaları Enstitüsü Derneği (Türkiye), SofiiskiUniversitetSvetiKlimentOhridsky(Bulgaristan) ve CeskaZemedelskaUniverzita V Praze (Çekya) yer alıyor. Projeyle üniversite-sanayi işbirliği kapsamında üniversite öğrencilerinde 21. yüzyıl becerilerinin geliştirilmesi amaçlanıyor. Proje kapsamında ayrıca, sanayinin ihtiyaç duyduğu 21. yüzyıl becerilerine sahip nitelikli eleman ihtiyacının karşılanmasına ve uzun vadede üniversite öğrencilerinin istihdamına katkıda bulunulması hedefleniyor. Projeyle ilgili ikinci toplantı haziran ayında Bulgaristan’da (SofiiskiUniversitetSvetiKlimentOhridsky)yapılacak.    

Erasmus+ Programı Yükseköğretimde Stratejik Ortaklıklar (KA203) Faaliyeti kapsamında Pamukkale Üniversitesi’nin de ortağı olduğu, “21st Century Skills: ChangingtheApproachtoTeaching in HigherEducation” isimli projenin başlangıç toplantısı İtalya’nınBustoArsizio kentinde yapıldı. 

 


Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdinç Duru, Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Asuman DuatepePaksu ve Eğitimin Felsefi, Sosyal ve Tarihi Temelleri Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Sibel Duru’nun katıldığı toplantıda, Pamukkale Üniversitesi tanıtım filmi oldukça ilgi gördü.  Projenin yol haritasının belirlendiği toplantıda tüm ortaklar, proje kapsamında kendileriyle ilgili görev ve sorumluluklarının detaylarını paylaştı. Her bir ülkenin 21. yüzyıl becerileriyle ilgili ülke raporlarını paylaşmasının ardından, proje yöntem bilimi ve her bir beceriye yönelik geliştirilecek eğitim programının kuramsal/kavramsal çerçevesi, içeriği ve kapsamı yanında etik konular üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu.  

 


İki yıl sürecekproje organizasyonunda İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (Türkiye), Pamukkale Üniversitesi (Türkiye), FundacionUniversidad San Jorge (İspanya), SmarthinkSrl (İtalya), Eğitim ve Gençlik Çalışmaları Enstitüsü Derneği (Türkiye), SofiiskiUniversitetSvetiKlimentOhridsky(Bulgaristan) ve CeskaZemedelskaUniverzita V Praze (Çekya) yer alıyor. Projeyle üniversite-sanayi işbirliği kapsamında üniversite öğrencilerinde 21. yüzyıl becerilerinin geliştirilmesi amaçlanıyor. Proje kapsamında ayrıca, sanayinin ihtiyaç duyduğu 21. yüzyıl becerilerine sahip nitelikli eleman ihtiyacının karşılanmasına ve uzun vadede üniversite öğrencilerinin istihdamına katkıda bulunulması hedefleniyor. Projeyle ilgili ikinci toplantı haziran ayında Bulgaristan’da (SofiiskiUniversitetSvetiKlimentOhridsky)yapılacak.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.