ISMAHAN ÇERİBAŞI
Köşe Yazarı
ISMAHAN ÇERİBAŞI
 

Türklerin Zihniyeti!

Esas olan pilavın içindeki siyah taşı değil… Beyaz taşı görecek feraset şuur idrak ve Fehim gerekir…! Necip Fazıl’ın dediği gibi “Büyük bir tasavvuf adamının benzetişiyle, zifirî karanlıkta, ak sütün içindeki ak kılı fark edecek kadar gözü keskin bir gençlik” Bundan sonra ki zaman bizden görünen bizden olmayanları ayıklama zamanı. . . ! Askerlerden biri Kumandan’a sorar:  -"Türklere neden saldırmıyoruz?"  Bu soru üzerine Hitler; - "Türkler öyle bir millettir ki, eğer saldırırsak tamamını yok etmemiz gerekir.  Yoksa bir  tane bile hayatta bırakırsak, yeni bir devlet kurar ve intikamını alır." demiştir. Bu keskin zihniyetin içerisinde komik bir şekilde gündem de şehitlerden, ekonomiden ve siyasetten bile ön planda tutulmaya çalışılan Polat ailesinin yapmış oldukları yolsuzlukları istemeden de olsa haberlerde, sosyal mecralarda görmek, duymak zorunda kalıyoruz.  Bu haberlerin içerisinde en zoruma gideni sizlerle paylaşmak istiyorum, müsaadenizle… Günlerdir sosyal Medya’nın Gündeminde Polat ailesi neden bu kadar büyüttüler bu olayı aklım almıyor. ‘Evladı annesiz ne yapacak? Yazık Değil mi?” Diye duygu sömürüsü tarzında haberler yapılıp, paylaşımlar yapılıyor. Gazze şurada kenarda dursun, durmasın da hadi dursun diyelim. Onca şehit verdik, onca kazalarda evlatlar annesiz, babasız kaldı… Öksüz ve yetim yani bir daha evlerinin kapılarını çalamayacaklar yani… Aklınız alıyor mu? Soruyorum şimdi sizlere onların çocuğu, çocuk da… Onların çocuğuna yazık da bizim bu evlatlarımızın suçu neydi? Azıcık aklıselim düşünmeyi ve gündeminizi magazin dışında başka olaylarında göreceği ve doğru idrak edebildiğimiz şuur olmasını öneririm.  Bu çocukların Haklarını Neden savunan yok. Kimse Medya’da Gündem yapmadı bu çocukların hallerini. Hangimiz biliyor şuan ki durumlarını? Bu çocuklar, herkes evinde rahatça uyusun diye şehadet şerbetini içen " ŞEHİTLERİMİZİN " EVLADI! Zihniyetiniz yerin dibine BATSIN..! diyesim geliyor. Bu haftalık yazımın son demlerine gelirken küçük bir hikâye ile konu dışında başka bir olaya değinerek sizleri Allah’a emanet etmek istiyorum.  Şam'da bir Âlim’e sorarlar: İslam adına bir şey olduğu zaman neden ilk tepkiyi Türkler gösteriyorlar?  Âlim’in cevabı: Araplar Mübarek Efendimiz Aleyhisselama akrabadır, lakin Türkler ona âşık. . . . Âşık bir ecdadın torunu olmanın onurunu taşırken SELAM ve DUA ile…
Ekleme Tarihi: 08 Kasım 2023 - Çarşamba

Türklerin Zihniyeti!

Esas olan pilavın içindeki siyah taşı değil… Beyaz taşı görecek feraset şuur idrak ve Fehim gerekir…!

Necip Fazıl’ın dediği gibi “Büyük bir tasavvuf adamının benzetişiyle, zifirî karanlıkta, ak sütün içindeki ak kılı fark edecek kadar gözü keskin bir gençlik” Bundan sonra ki zaman bizden görünen bizden olmayanları ayıklama zamanı. . . !

Askerlerden biri Kumandan’a sorar: 

-"Türklere neden saldırmıyoruz?"

 Bu soru üzerine Hitler;

- "Türkler öyle bir millettir ki, eğer saldırırsak tamamını yok etmemiz gerekir. 

Yoksa bir  tane bile hayatta bırakırsak, yeni bir devlet kurar ve intikamını alır." demiştir.

Bu keskin zihniyetin içerisinde komik bir şekilde gündem de şehitlerden, ekonomiden ve siyasetten bile ön planda tutulmaya çalışılan Polat ailesinin yapmış oldukları yolsuzlukları istemeden de olsa haberlerde, sosyal mecralarda görmek, duymak zorunda kalıyoruz. 

Bu haberlerin içerisinde en zoruma gideni sizlerle paylaşmak istiyorum, müsaadenizle…

Günlerdir sosyal Medya’nın Gündeminde Polat ailesi neden bu kadar büyüttüler bu olayı aklım almıyor. ‘Evladı annesiz ne yapacak? Yazık Değil mi?” Diye duygu sömürüsü tarzında haberler yapılıp, paylaşımlar yapılıyor.

Gazze şurada kenarda dursun, durmasın da hadi dursun diyelim. Onca şehit verdik, onca kazalarda evlatlar annesiz, babasız kaldı… Öksüz ve yetim yani bir daha evlerinin kapılarını çalamayacaklar yani… Aklınız alıyor mu? Soruyorum şimdi sizlere onların çocuğu, çocuk da… Onların çocuğuna yazık da bizim bu evlatlarımızın suçu neydi?

Azıcık aklıselim düşünmeyi ve gündeminizi magazin dışında başka olaylarında göreceği ve doğru idrak edebildiğimiz şuur olmasını öneririm. 

Bu çocukların Haklarını Neden savunan yok. Kimse Medya’da Gündem yapmadı bu çocukların hallerini. Hangimiz biliyor şuan ki durumlarını? Bu çocuklar, herkes evinde rahatça uyusun diye şehadet şerbetini içen " ŞEHİTLERİMİZİN " EVLADI!

Zihniyetiniz yerin dibine BATSIN..! diyesim geliyor.

Bu haftalık yazımın son demlerine gelirken küçük bir hikâye ile konu dışında başka bir olaya değinerek sizleri Allah’a emanet etmek istiyorum. 

Şam'da bir Âlim’e sorarlar:

İslam adına bir şey olduğu zaman neden ilk tepkiyi Türkler gösteriyorlar? 

Âlim’in cevabı:

Araplar Mübarek Efendimiz Aleyhisselama akrabadır, lakin Türkler ona âşık. . . .

Âşık bir ecdadın torunu olmanın onurunu taşırken SELAM ve DUA ile…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.